Дългото чакане след трансфер-тема87

• 51 778
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
Не искам да те отчайвам или обнадеждавам но често след свеж трансфер има подобни усещания. Само след теста ще имаш яснота. Всичко до тук е от лекарствата и няма как да разбереш дали или. Успех от сърце!
Момичета, здравейте
Днес ми е шести ден след трансфер на четири дневни ембриончета и от вчера имам странни усещания в матката, нещо като придърпвания от едната страна, после се местят от другата, спират и след време пак започват. Има ли сред вас някоя, която да има такива усещания, дали има шанс или просто се готви да дойде цикъла? Тест ми е назначен на десети ден и се надявам да удържа до тогава. Дали има шанс за хубав резултат?

# 211
Момичета, кажете моля, колко макисмално ембриона може да бъдат пренесени в матка при транфера по закон? 2 или??? И има ли такъв закон?

# 212
При ЗЕТ бяхме решили да връщаве 3 на 3 ти ден, но двата не се размразиха и върнахя 1. Не съм чувала за закон за конкретна бройка?

# 213
Момичета, кажете моля, колко макисмално ембриона може да бъдат пренесени в матка при транфера по закон? 2 или??? И има ли такъв закон?
Цитат от закона:
поставянето в маточната кухина на повече от:
5.5.1. три ембриона на стадий до компактизация, включително при лица на възраст до 38 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
5.5.2. два ембриона на стадий бластоцист при лица на възраст до 38 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
5.5.3. четири ембриона на стадий до компактизация включително при лица на възраст над 38 години и/или над 2 неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
5.5.4. три ембриона на стадий бластоцист при лица на възраст над 38 години и/или над два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
5.5.5. два ембриона независимо от стадия, когато е извършено подпомагане на излюпването (с химически агент или лазер), при лица на възраст до 38 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
5.5.6. три ембриона независимо от стадия, когато е извършено подпомагане на излюпването (с химически агент или лазер), при лица на възраст над 38 години и над 2 неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
5.5.7. четири ембриона след криоконсервация и размразяване независимо от стадия;
5.6. поставянето в маточната кухина на сперматозоиди от дарител, които не са били обработени и карантинирани най-малко 180 дни в криобанка; забранени са нативните инсеминации от донор;
5.7. ползването на донор (на сперматозоиди или овоцити) след реализиране на доносени 5 бременности от него (включително собствените деца) или на донор на сперматозоиди след реализиране на 20 цикъла на инсеминация, при положение че не е известно до момента колко бременности са получени от използването на конкретния донор;

# 214
Цитат от закона:
поставянето в маточната кухина на повече от:
5.5.1. три ембриона на стадий до компактизация, включително при лица на възраст до 38 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
5.5.2. два ембриона на стадий бластоцист при лица на възраст до 38 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
5.5.3. четири ембриона на стадий до компактизация включително при лица на възраст над 38 години и/или над 2 неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
5.5.4. три ембриона на стадий бластоцист при лица на възраст над 38 години и/или над два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
5.5.5. два ембриона независимо от стадия, когато е извършено подпомагане на излюпването (с химически агент или лазер), при лица на възраст до 38 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
5.5.6. три ембриона независимо от стадия, когато е извършено подпомагане на излюпването (с химически агент или лазер), при лица на възраст над 38 години и над 2 неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
5.5.7. четири ембриона след криоконсервация и размразяване независимо от стадия;
5.6. поставянето в маточната кухина на сперматозоиди от дарител, които не са били обработени и карантинирани най-малко 180 дни в криобанка; забранени са нативните инсеминации от донор;
5.7. ползването на донор (на сперматозоиди или овоцити) след реализиране на доносени 5 бременности от него (включително собствените деца) или на донор на сперматозоиди след реализиране на 20 цикъла на инсеминация, при положение че не е известно до момента колко бременности са получени от използването на конкретния донор;

Благодари ви много!!!

# 215
Здравейте момичета.Тотално съм объркана.Пункция на 16.10,трансфер на 18.10 на 5бр ембриона.На 19 ден от трансфер си пуснах чхг и резултата е:
Хормони
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
                  бета ЧХГ/HCG + b        <0.100               mIU/ml                        0 - 1                     ECLIA
Имам си кървене вече 5дни,обадих се на доктора след теста и той каза да спирам клексана и утрогестана,но да си отида на деня на теста да си пусна пак и да ме прегледа,което беше вчера.Пускам вчера чхг и резултата е:

Хормони
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
бета ЧХГ/HCG + b                          <2.00                   mIU/ml                   0 - 1                            ECLIA
Когато ме прегледа  по думите на доктора се виждат две захванати ембриончета и жълто тяло,като едното казва че не му се вижда ок и сигурно се разпада.Бях в шок,плача от дни че вече всичко е приключило,а той ми казва че има ембрион.Питам го не са ли много ниски тези стойности,а той ми казва че на 3 седмици е рано още и да отида след 10 дни пак ,тогава ще стане ясно .За кървенето ми каза да не се притеснявам.Нямам никаква представа какво се случва и какво да мисля.Това ми е 3 опит,на първия,на 21 ден от рансфер,чхг 1500,захванат 1 ембрион и в същия ден обилен кръвоизлив и до там,втория нищо не стана.

Има ли шанс изобщо сега да се развие
А не ви ли показа на видиозона плодните сакчета? Предполагам, че ви е дадена и снимка. Ако има бременност означава, че кръвния тест е объркан. Може да повторите в друга лаборатория.

Ето и снимки .Кажете момичета как ги тълкувате.Желанието не позволява да губя надежда

# 216
  • София
Остава и да не ти ги даде...Нямам думи просто за тоя лекар...
Но имай предвид, че при смяна на клиниката доста често се случва да поискат да ти направят някои изследвания наново. Аз за сега имам вече в актива 3 цветни снимки на тръбите и 3 лапароскопии...Пък за СПИН, мин, и прочее хепатити сме тествани по-често от полигамен хомосексуалист. Само за 1 година се наложи да се теставаме 5-6 пъти. Но ако е само това...с мед да го намажеш.
Вирусологията важи само 3 месеца,затова преди всеки трансфер ни тестват

# 217
Знам. Но аз чак толкова много трансфери не съм правила. Просто вирусологията я искат за какво ли не.
Последният куриоз беше с цитонамазката, която била задължителна преди трансфер и която ми взеха няколко дни преди това.
Е...резултатите излязоха няколко дни след трансфера. И добре, че бяха хубави. Иначе не знам...

# 218
  • София
Знам. Но аз чак толкова много трансфери не съм правила. Просто вирусологията я искат за какво ли не.
Последният куриоз беше с цитонамазката, която била задължителна преди трансфер и която ми взеха няколко дни преди това.
Е...резултатите излязоха няколко дни след трансфера. И добре, че бяха хубави. Иначе не знам...
А на мен вирусология са ми взимали в деня на трансфера,хихи.Резултатът излезе след направения трансфер.

# 219
Здравейте момичета,в шок съм и търся малко надежда тук.в 7гс съм след трансфер днес отидох пак на преглед и докторката видя з сака,но само 1 с ембрион заведе ме веднага при др доктор др стратиева да видят на супер модерен видеозон дали вс е ок.Докторката беше катеторична че няма сърдечна дейност и спешно да правя аборт.Още не мога да го асимилирам ин витрото е в турция ще зв и на тях утре.Толкова ми се ще да е грешка възможно ли е

# 220
  • София
Алба, на мен до сега не са ми искали цитонамазка за трансфер. Само за тези по фонд била задължителна, а при мен се виждало, че няма проблеми. Сега аз поисках: всичко е чисто, няма нужда. Ходих в поликлиниката и пуснах - занесох да в сканират и се похвалих с първа група: "браво, аз ти казах, че няма нищо. ".

Та явно е според настроението.

# 221
Мели, със сигурност не съм по фонда. И не виждам лошо да се направи. Аз съм 2ра А от известно време насам. Но не виждам какъв е смисълът, когато резултатът не излиза навреме.
Предишния опит също настояваха да имам. Носех си съвсем случайно правена на друго място преди 2 месеца и я приеха. Така че явно такъв им е редът...
Поне за случаи като моя.

# 222
  • София
Явно е така. В предишната клиника ми правеха микробиология и цитонамазка постоянно, да се застъпва валидността. Пак не бях по фонд. Все едно, не е по темата тук.

Успех на всички от сърце и дано скоро се похвалим всички с плътни 2 чертички!

# 223
Микробиология, Цитонамазка и Серология за трансфер и пункция се изискват от Изпълнителна агенция по трансплантациите, наредба 28.
Те правят проверки на АРТ клиниките и общо взето клиниката е в неприятна ситуация, ако не е следвала наредбата, защото подлежат на санкции.

# 224
Здравейте момичета.Тотално съм объркана.Пункция на 16.10,трансфер на 18.10 на 5бр ембриона.На 19 ден от трансфер си пуснах чхг и резултата е:
Хормони
                  бета ЧХГ/HCG + b        <0.100               mIU/ml                        0 - 1                     ECLIA
Имам си кървене вече 5дни,обадих се на доктора след теста и той каза да спирам клексана и утрогестана,но да си отида на деня на теста да си пусна пак и да ме прегледа,което беше вчера.Пускам вчера чхг и резултата е:

Хормони
бета ЧХГ/HCG + b                          <2.00                   mIU/ml                   0 - 1                            ECLIA
Когато ме прегледа  по думите на доктора се виждат две захванати ембриончета и жълто тяло,като едното казва че не му се вижда ок и сигурно се разпада.Бях в шок,плача от дни че вече всичко е приключило,а той ми казва че има ембрион.Питам го не са ли много ниски тези стойности,а той ми казва че на 3 седмици е рано още и да отида след 10 дни пак ,тогава ще стане ясно .За кървенето ми каза да не се притеснявам.Нямам никаква представа какво се случва и какво да мисля.Това ми е 3 опит,на първия,на 21 ден от рансфер,чхг 1500,захванат 1 ембрион и в същия ден обилен кръвоизлив и до там,втория нищо не стана.

Има ли шанс изобщо сега да се развие
А не ви ли показа на видиозона плодните сакчета? Предполагам, че ви е дадена и снимка. Ако има бременност означава, че кръвния тест е объркан. Може да повторите в друга лаборатория.

Ето и снимки .Кажете момичета как ги тълкувате.Желанието не позволява да губя надежда
На мен ми прилича на плоден сак. Но не съм специалист.

Общи условия

Активация на акаунт