Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - тема 69

• 47 542
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Момичета със суха кожа по ръцете, направо ви съжалих от сърце. Аз борих този проблем няколко години съвсем до скоро. Появи се след раждането на първото дете, ужас, все напукана кожа, все кръв тече, драска, заплита се в дрехите. Какво ли не пробвахме с дерматоложката... Проблемът изчезна през летните месеци и се успокоих. Но следващата есен се появи и вече беше целогодишен проблем. Според дерматоложката ставаше дума не за студова алергия, а за такава към водата Dizzy Face бях се отказала да се занимавам с тях, докато не пробвах юсерин уреа. Под 9лв е, макар и недрогериен продукт. Една опаковка и се оправих. Оттогава не съм имала такъв проблем, вече година, а не е като да не се мия често, с второ бебе съм. Но течен сапун не ползваме от над година. В момента ползваме глицериновите сапуни на лидл, много ги харесваме! Крем мажа само вечер преди сън - лидл sоs. Дано помогна на някоя от вас!

# 556
  • Ланкър, планините Овнерог
Същия Юсерин съм ползвала 2-3 тубички. Имаше лек ефект, но не тотален. Също лека полза имаше от Ексципиал Рипеър + Протект (единия за през нощта, другия за през деня). Лидл удобен нямам, в техен магазин съм влизала 2-3 пъти.

# 557
Може ли снимка на глицериновия сапун от Лидъл?

# 558
Saudadе, виж в Златна рибка дали са още активни намаленията, онзи ден гледах Маракеш хидратираща за 28 лв., което ти стига за 2 месеца приблизително (след като редуваш с протеин). За мен маската винаги е била определяща за крайният резултат. Надникни и в темата Рапунцел, там се споделят много, ама много полезни съвети относно грижата за коса посредством домашни еластисайзъри, маслени терапии и т.н. При мен има ефект, а маслата не са толкова скъпи и са икономични.

# 559
Благодаря, правя домашния еластисайзър. Маракеш няма да са моето нещо, мисля, а и ароматът им е супер силен.
Ползвала съм и продължавам да ползвам профи козметика. На този етап търся нещо от дрогериите, най-вече качествена deep moisture маска. Може и ампули, финиши.
Льоня, ще ги разгледам, благодаря.

# 560
Относно проблема с напукани и сухи ръце... аз съм със студова алергия, алергия от всякакви течни сапуни( ползвам само един на LR с алое Вера) и алергия от глицерин в кремовете  и  контактен дерматит от препарати, прах и още куп неща ... та положенито е тотално зле. Единственият крем който ми помага и съм доволна е Dexeryl.Беше споменат от някой в предишните постове.
За съжаление подпомагам ситуацията и с кортикостероид, защото на моменти е трагично.
Всичко това се оправя, когато пия куркума (хапчета), но тя пък ми докарва други некомфортно състояния.

# 561
Тази маска за коса
Скрит текст:
не върши никаква работа. Не съм доволна изобщо. Никаква разлика не се усеща след използването ѝ, дори и по време на измиването ѝ косата ми се усеща все така твърда и суха. Пробвах я и като pre wash и като post wash. Не става.
Няколко коментара по последните червила, които взех.
Един минус за тези червила
Скрит текст:
Засъхват си матово, не изсушават.. до тук хубавото. След 1 час се усещат ужасно на устните и стават на парцали, изчезват на петна. Също леко се разливат извън контура на устните след нанасяне, а на места прозират.

За следващото червило на Golden Rose не мога да дам крайно мнение на този етап. Покривно, матово, засъхва веднага, изсушава много леко.. но много неудобен и дървен апликатор и кофти химична миризма.
Скрит текст:

И две червила, които не са ме разочаровали с нищо и се справят отлично.
Скрит текст:

Добавям само, че цветовете от снимките не са тези, които аз имам.

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 00:45 от Меmento

# 562
И две червила, които не са ме разочаровали с нищо и се справят отлично.
Скрит текст:

Добавям само, че цветовете от снимките не са тези, които аз имам.
От физически магазин ли ги купуваш? Отдавна съм се отказала да купувам цветна козметика за устни от интернет, защото трудно преценявам цветовете Sad

# 563
  • Glasgow
Здравейте, не мога да намеря специална тема за Био козметика, искам да попитам за коледен комплект био за момичета в пре тийн възраст, мяркали ли сте, препоръки. Може и декоративна. Просто нещо за подаръци на приятелски деца за Коледа.

# 564
От седмица ползвам тази маска,хубава е,то и не очаквам кой знае какво освен лесно разресване.Но мирише на един унисекс дезодорант от тийнейджърството ми,който беше ужасен.Само това не ми харесва

# 565
  • Пловдив
По повод на сухите ръце - аз за първи път от вас разбирам за спане с ръкавици. Аз и това ще пробвам, но да ви питам - така намазания крем не попива ли в ръкавиците? И непременно памучни ли трябва да бъдат, с изкуствена материя /такива имам/ няма ли да има същия ефект? Плетени ли е добре да са?

# 566
То нямаше ли едни ръкавици за сън специално?

# 567
  • Чукарландия
Хубаво е да са памучни-естествена материя, защото понякога изкуствената материя спарва, може да причини допълнителни раздразнения. Едни стари чорапи, памучни също вършат работа, ако нямате такива ръкавици. Важното е да се увият добре, да се затоплят ръцете и да прониква крема/вазелина по - добре и да действа. Като маска.

# 568
Преди 25 години имах проблема със сухите до нацепване ръце. Спах намазана с мед и лимон 2 нощи, като вместо ръкавици омотах с бинт. От тогава не съм имала неприятности от подобен род.

# 569
  • Пловдив
Хубаво е да са памучни-естествена материя, защото понякога изкуствената материя спарва, може да причини допълнителни раздразнения. Едни стари чорапи, памучни също вършат работа, ако нямате такива ръкавици. Важното е да се увият добре, да се затоплят ръцете и да прониква крема/вазелина по - добре и да действа. Като маска.

Уф, няма да е приятно, но май точно с чорапи ще опитам, дано да издържа. Simple Smile Благодаря.Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт