Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - тема 69

• 47 545
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
Гита Ог, все едно видях снимка на моите длани . Но при мен има и едно зачервяване на китките. Представете си до къде стига ръкава на якето/блузата/ и това, което остава открито е червено и белещо се. Положението излезе извън контрол когато започна здравото дезинфекциране на ръце март месец - влезеш в магазин и црък дезинфектант, в следваш - отново и т.н.
Вече мия ръцете с бебешки сапун, ползвам само дезинфектанта, които нося в чантата си и спя намазана с Glysolid и отгоре ръкавички. Последното правя само когато захладнее. През топлите месеци нещата са по-добре. И аз мисля, че е студова алергия най вече заради тази рязка граница между здрава кожа и очевидно страдаща такава след ръба на ръкава. Но отчитам и ролята на дезинфектантите и факта, че някога набързо не слагам ръкавици, когато "минавам" мивката с доместос.
Но е факт, че когато се събудя ръчичките ми са меки и бели, а до вечерта положението става...

# 541
  • София

Обаче, положението с дланите ми е наистина плачевно! Вечер мажа с крем, отгоре с масло, после памучни ръкавици. Е, няма подобрение. На петна са, самите петна са твърди сухи, червени, цепят се до кръв .. а като ги мия и ги децинфекцирам дори се просълзявам от болка ..
И на теб ще ти препоръчам крем Липобаза.

# 542
  • Плевен
Аз си купих ето този крем. Бил универсален, но го взех специално за ръцете. Видях го тук, във форума. Богат е, добре попива и не ми мазнее след това.

# 543
Аз спрях да ползвам дезинфектанти, мнооого ми изсушават ръцете и почва много да ме сърби.
На работа си мия ръцете 50+ пъти отделно после и във вкъщи. Не мога след всяко миене да слагам крем, но се старая поне 5-6 пъти на ден да го правя.
Онзи ден последно си купих крем за ръце от Лидл за много суха кожа,  но още не мога да дам кой знае какво мнение.

# 544
Има ли вариант да ползвате латексови ръкавици? В Лидл имаше кутии по 100 броя за 15 лева. И винаги има налични, дори и в нашето смотано кварталче.
Така поне малко ще намалите миенето на ръцете, а и с ръкавици човек сякаш по лесно се усеща, ако реши да си докосне лицето и да спре на време.

# 545
В ДМ намирате ли още 3-ката бръсначи за вежди/лице? Сигурно от месец ги търси и не ги намирам. Да не би да са спрени?

# 546
Преди месец имаше, но може би в ДМ-а, в който ходиш ти не ги зареждат. Ако си от Варна, в ДМ на 8-ми приморски ги имаше, аз си купувам от там.
Пак ще го кажа, доста ме дразни това, че в различни обекти на ДМ и Лили се предлага различен асортимент.

В ДМ намирате ли още 3-ката бръсначи за вежди/лице? Сигурно от месец ги търси и не ги намирам. Да не би да са спрени?

# 547
Преди месец имаше, но може би в ДМ-а, в който ходиш ти не ги зареждат. Ако си от Варна, в ДМ на 8-ми приморски ги имаше, аз си купувам от там.
Пак ще го кажа, доста ме дразни това, че в различни обекти на ДМ и Лили се предлага различен асортимент.

Благодаря, но за съжаление съм много далеч от Варна. Надявам се да се сетят да заредят и при нас.

# 548
Какво представляват тези бръсначи за вежди

# 549

Нещо такова.

# 550
Тъй като пак се повдига темата -ами не е удобно с коридор,да.Ине излишна е драма,всеки си има своите доводи,моето дете яде адаптирано мляко ДМ био,което очевидно се продава само там,и се съобразявам и тя да е будна и коридор да няма където и да ходя и да се прибера да я храня наобед вкъщи.Има ли все пак коридор и за дрогериите,не мисля че има наплив от над 65 годишни.

# 551
Момичета, търся си ударна хидратация за суха и порьозна коса. Бях напълнила кошницата в сайта на makeup, остана да избера финиш и олио на другия ден, но като отворих сутринта всичко бе изчерпано.
Насочила съм се към Giovanni 2chic зелената хидратираща серия ;  3 Minute Miracle Moist ; Tigi оранжевата серия Colour Goddess и Tigi S factor serious балсама харесах по описание, но не виждам нищо от изброеното в Лили, може би са вече стари серии. Искам хидратация и да прибирам frizz-а, колкото е възможно, с гъста, суха и чуплива към къдрава, рошава коса съм Grinning Но като цяло е здрава, не боядисвам и почти не третирам топлинно. Сега привършвам Loreal nutrifier Ш и М, добре са ми за основна серия, но искам да разнообразя с ударна хидратация, защото косата ми това обича и от време на време балансиран и мек протеин. И за него се чудя, но в дрогериите ми се струва, че всичко е балансирано или откровен протеин, може би това се търси. А ми изтекоха очите да ровя по сайтовете и не намирам едно място, от което да поръчам всичко, отделно дето ми изпразват кошницата на определно време.

С оглед горната информация за нуждите и препочитанията на косата ми (нейно величество Simple Smile, малко отзиви:
Le Petit Marseillais Nutrition маска с мед и каритe - силна маска, усещам я балансирана, но протеинът ме дразни и лесно утежнява, ако прекаля (а моята коса я пие доста). Връща ми къдриците, но разхвърчани. Тежка ми е и като аромат, мъчно ми върви като цяло.
Garnier Hair Food с макадамия - очаквах повече хидратация, ползвала съм я само като маска. Не прави нищо особено с косата ми.
Споменатите Ш и М Loreal Nutrifier - балансирани и много приятни за ползване, не е задължително да клепам 100 неща след тях, често минавам само с някое олио, но сега и те ми привършиха. Подреждат, подхранват - въобще чудесно попадение, но от 8-9м. са ми основна серия и ми поомръзнаха, но просто не знам с какво да ги разнообразя.
label.m Deep Cleansing Ш по-скоро за профи темата, но е жесток! Косата и скалпа след него са супер освежени, имам и супер обем (не, че го търся);
Macadamia Healing Oil Treatment - балансирано, но с времето и там ми натежава протеина. Дава много блясък. Ползвала съм го и преди и сякаш ми се отразяваше по-добре - косата съхнеше доста по-бързо и намаляваше цъфтежите значително. Сега не е нищо особено при мен.
Mythic Oil крем - дава блясък и подрежда, по-скоро съм доволна.
Marakesh Endz - странно, но ми втвърдява и разхвърчава краищата. Предполагам пак протеина...
Млякото на Балеа за къдрици нещо не ми пасна също, нямаше ефект върху къдриците. Стана ми по-твърда косата, а нанасям малко.

Та така, моля за препоръки.

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 19:54 от Saudadе

# 552
От Маракеш съм доволна, но това е друг клас козметика. Мисля, че ще е по-добре да питаш в профи темата. Дрогерийни Ш и М не съм ползвала от години (освен Доори), защото според мен нямат никакъв ефект спрямо третираната коса.

# 553
Pandora_sure , aко е към мен: моята е НЕтретирана, иначе поглеждам и там и в тази на къдрокоските. Профи козметиката не ми е по джоба в момента, с оглед на това, че ми трябват повечко неща - Ш, М (и то две серии, трябва да взема и мек протеин за баланс), а и ми привършват финишите и олио за коса. Сигурна съм, че и в дрогериите има неща, които си заслужават вниманието...

Забравих да пиша и за съвсем случайно попадение: Schauma Nature Moments Ш с акай бери, овес и бадемово мляко, много приличен, за суха коса, има мек протеин, но като цяло е с превес на хидратацията. Мирише много вкусно Simple Smile
Хидратиращия с кокос от същата серия е пълна катастрофа обаче. Уж за суха коса, а изсушава още повече.

# 554
  • София
Маската на Пантен,  хидратиращата, е много добра, и аз, и дъщеря ми сме доволни. Моят косъм е дебел, косата ми е гъста, и двете се боядисваме.

Кремът на Лореал също е много любим продукт, вкл. и термозащита.

Общи условия

Активация на акаунт