Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - тема 69

• 47 551
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
В момента така изглеждат и моите ръце от постоянното миене и дезинфектанти. Мажа ги с олиото на Балеа плюс крема за ръце на Микса или концентрата за ръце на Балеа, който обаче вече го няма в асортимента, но аз съм се запасила. Или вместо олиото слагам от мазните лилави капсули на Балеа, но и те вече не се намират (но и от тях имам запаси).

# 526
Мия с течен сапун, децинфекцирам с много силен дезинфектант. Моите ръце от двете стране са така, на дланите е малко по-добре. Мисля да опитам да ги мажа с вазелин вече .. или с мед ..

# 527
  • Чукарландия
Пробвайте мазане обилно с вазелин, вечер преди лягане и памучни ръкавици. Също и парафинови маски за ръце. И аз съм го борила този проблем преди 3-4 години. 🤗

# 528
Мия с течен сапун, децинфекцирам с много силен дезинфектант. Моите ръце от двете стране са така, на дланите е малко по-добре. Мисля да опитам да ги мажа с вазелин вече .. или с мед ..
Пробвай да миеш с душ олиото на Микса вместо течен сапун и да махнеш дезинфектанта.

# 529
Идвам да си споделя новото откритие сред лосионите за тяло - серумното аква мляко на Балея. Наистина е като серум, супер течно, супер леко и попива светкавично бързо. Отделно, парите му са никакви и съставът му е приличен. Страшно съм доволна. Имам кожа, склонна към омазняване, включително и по тялото, и много трудно си намирам продукти, които да хидратират без да ми утежняват и карат да си сваля кожата.

# 530
За ръце съм с крем Уреа на Балеа, за лице пак с уреа, но на Юсерин. Сериите Атопи контрол и Рипейър. Плюс с 5%, 10%и 30 % омега за суха и атопична кожа, невродермити са много ефикасни - за лице и тяло. Имат намаления в аптечните сайтове.

# 531
Аз също съм много доволна от крема за ръце с урея на Балеа, както и от техните балсами за тяло с урея. Кожата ми е суха и като захладнее става още по-суха, затова редувам една опаковка с 5% урея и една с 20% урея, може да пробвате за ръцете този, който е с 20%.
Този крем също много ми е помагал и не оставам без него. Има разфасовка от 50, 250 и 500мл.
Скрит текст:
Много ми допада този спрей защита за коса на Балеа. Благодаря, на който го беше споделил, пак си открих добър продукт.

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 09:07 от Poppyflower

# 532
Идвам да си споделя новото откритие сред лосионите за тяло - серумното аква мляко на Балея. Наистина е като серум, супер течно, супер леко и попива светкавично бързо. Отделно, парите му са никакви и съставът му е приличен. Страшно съм доволна. Имам кожа, склонна към омазняване, включително и по тялото, и много трудно си намирам продукти, които да хидратират без да ми утежняват и карат да си сваля кожата.
Може ли снимка?

# 533
  • Ланкър, планините Овнерог
Скрит текст:
Аз също съм много доволна от крема за ръце с урея на Балеа, както и от техните балсами за тяло с урея. Кожата ми е суха и като захладнее става още по-суха, затова редувам една опаковка с 5% урея и една с 20% урея, може да пробвате за ръцете този, който е с 20%.
Този крем също много ми е помагал и не оставам без него. Има разфасовка от 50, 250 и 500мл.
Скрит текст:
Всичко това съм го минала + още мнооого евтини и скъпи продукти, а в момента даже и Терезиенойл, но и с него много не виждам ефект. Според мен си е или студова алергия, или ми липсва някой витамин/минерал. Ходила съм и на дерматолог, но само хвърли един поглед и изписа кортикостероид. Ми, не, мерси. А, и с домашно бъркан мехлем с мас и невен съм пробвала.
В чантата си нося и мажа през деня с това. Замазва положението временно
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 10:22 от Гита Ог

# 534
Не използвайте сулфати в течния сапун. В къщи и за ръцете ползваме душ гела на бочко или бебешки на дм, те са с нежни пенители. Ако използвам сулфатен сапун моите се напуква до кръв. Сега се дезинфекцирам по 20 пъти на ден и почти не се мажа с крем и са ми добре.  На единия ми син му се белят дланите целогодишно, мие ги с  CeraVe хидратиращия и от месец го мажа вечер с Витасин, има известно подобрение.

# 535
# 536
Благодаря!

# 537
Пробвайте със "Здраве Дерматопик" емулсията за къпане и лосиона за тяло. Изцяло на маслена основа, много нежни и не пресушават. Аз ги взех за бебето, но ползвам и аз - много нежни, а сериозна грижа.

# 538
Пробвайте с кокосово масло. Аз понякога имам проблем с петите. За 3,4 мазания вечер след баня, всичко минава.

# 539
Аз още миналата година писах за него, наистина е добър. Обаче от този вид имаше и в розова опаковка, който отдавна изчезна от ДМ. Беше още по-хубав от синия.

Общи условия

Активация на акаунт