Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 49

• 37 043
  • 844
  •   1
Отговори
# 510

Освен това на ден отиват средно към два кубика дърва. Всеки да си прави сметка.

Имаш ли представа колко са 2 кубика дърва?

# 511
  • София
Хахаха, Джон Сноу, камина ли ще палиш, вещици на клада ли ще гориш? Simple Smile

# 512
Имам усещането, че имотите в Драгалевци не вървят и е време да направим реклама на квартала. То тези дни мръсния въздух е навсякъде около нас, така че за мен е все едно. Който мечтае за лукс, нека изплакне очите малко в Ютюб и да не оспамваме повече темата.

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 15:04 от pooh06

# 513
2х2х2
Не е малко, но за зима няма да стигне. Нашата камина на вилата доста дърва харчи.

# 514
Много скъпо излиза да се прави ремонт на къща, който не се е занимавал той не знае за какво става дума, особено на стари къши. Освен това за мен е проблем отоплението. За лятото може и да са ок къщите, но зимата си е кошмар. Климатици трудно биха стоплили къщи. Дори една стая трудно се стопля, а какво остава за по-големи помещения. Тръбите за вода зимата могат да замръзнат, а ако се спукат става страшно. Ако е някакво парно на дърва един човек трябва постоянно да го поддържа ден и нощ.
Зависи от къщата. Ние сме на централна газ с хубав котел и южно изложение, и сметките за газ спрямо големината на къщата са направо ниски. Това при положение, че сме с огромни витрини в хола.

# 515
  • София
2х2х2
Не е малко, но за зима няма да стигне. Нашата камина на вилата доста дърва харчи.
Това не са два кубика. Хайде да не измисляме нова математика.

# 516
2х2х2

Вземи се върни към математиката в 3 клас..

Писано е, че харчи 2 кубика дърва на ден, сега ако отоплява цял блок може.

# 517
Зависи от къщата. Ние сме на централна газ с хубав котел и южно изложение, и сметките за газ спрямо големината на къщата са направо ниски. Това при положение, че сме с огромни витрини в хола.

От интерес за аналогия, какви пари излиза отоплението и за колко кв говорим?

# 518
  • София
Е, няколко постинга по-назад изрично написах "Драгалевци е от най-добрите квартали С КЪЩИ". Други може и да отричат, но за мен не е никак лош квартал.
Но ако засечем цена на кв/м земя в Ст.Град и Драгалевци, без да проверявам изрично, според мен Драгалевци ще изгуби с много.
И да, наясно съм, че на едното място е разрешено високо строителство. Говорим за чиста цена на земя. Което за мен си е много чист фактор, за един квартал.
Тангра, земята се купува според това какво е разрешено да построиш на нея. Затова вида застрояване е особено определящ за цената, а ти реши да го изключиш. Не е коректно, според мен.

Много скъпо излиза да се прави ремонт на къща, който не се е занимавал той не знае за какво става дума, особено на стари къши. Освен това за мен е проблем отоплението. За лятото може и да са ок къщите, но зимата си е кошмар. Климатици трудно биха стоплили къщи. Дори една стая трудно се стопля, а какво остава за по-големи помещения. Тръбите за вода зимата могат да замръзнат, а ако се спукат става страшно. Ако е някакво парно на дърва един човек трябва постоянно да го поддържа ден и нощ.
Ела да видиш у нас дали 32м2 хол с четворна южна витрина към двора и отделно още един голям западен прозорец и още един 90х90 + врата като за тераса на изток, се затопля от климатика за около 10-15 мин (без да пускаме турбо режим). Говорим за последните дни, студените. Конвектора на Адакс стопля спалнята за има-няма пак толкова време. В апартамента с големите панормани прозорци такива температури не сме достигали по цял сезон, пак с отопление на ток и горе-долу същия размер помещения. Сметката е същата каквато плащахме в апартамента, но сега топлим една стая повече.
Ела да видиш и дали замръзва вода, която се движи по тръбите Simple Smile Единствено малко изолация иска шахтата на сондажа (поставя се за точно 10 минути и я забравяш до пролетта, освен ако не решиш да я направиш перманентна).
Къщите си имат минуси, но изобщо не са тези, които си опитал да опишеш. Може би в къща, която не се обитава постоянно да е както казваш, но в обитаема изобщо не е същото. И спрете да сравнявате вилите си с апартаменти - много ясно, че те не са мислени за поддръжка като постоянното жилище на човек! Особено пък ако са стари.

Живях в центъра, на Раковски в еднопосчната част между Канала и Левски...Никога и за нищо на света не бих се върнала където и да било в центъра. Докато учех в Софийския и ФЖМК така и не разбрах кое му е  толкова хубаво на района, освен малките скатани местенца за хапване... Имам приятел, расъл на Шипка, той не си заменя апартамента там за нищо на света Simple Smile
И последно ще кажа, че в нашия двор в Косанин дол за пръв път се появи мъгла вчера. Май в града имаше и преди това, или поне така четох из ФБ относно замърсяването... Сигурно е много гадно тука, с тия пушещи къщи, ужас.

# 519

Живях в центъра, на Раковски в еднопосчната част между Канала и Левски...Никога и за нищо на света не бих се върнала където и да било в центъра. Докато учех в Софийския и ФЖМК така и не разбрах кое му е  толкова хубаво на района, освен малките скатани местенца за хапване... Имам приятел, расъл на Шипка, той не си заменя апартамента там за нищо на света Simple Smile

Извинявай, ама кой е този Канал?
Иначе за другото - то си е до усещане, до характер. Моят квартал е между Дондуков, Раковска, Сливница и Васил Левски и си го харесвам (естествено). Но докато учех в 35-то, харесах и района там. Шмиткала съм се доста из много части на центъра - и тесния и широкия - харесвам много негови части. И разбирам приятеля ти на Шипка. И аз не бих си заменила апартамент там, само ако, не дай, Боже, се наложи.

# 520
  • София
На "Евлоги и Христо Георгиеви" откакто съм дошла в София чувам да му казват "Канала". Може би е некоректно, извинявам се.  
Единствено обичах много късно вечер да се разхождам по Раковски, защото има живот дори в 1-2 през нощта. Особено ми харесваше да срещам баби, които в 1 и нещо се разхождат и току се поспират да си кажат приказката и после продължават с разходката. Много сладки ми бяха Simple Smile Но натрупах някоя годинка и вече не ми е чаровно... по това време отдавна съм вкъщи, пък и вече се радвам повече да слушам тишината по такова време Simple Smile

# 521
На "Евлоги и Христо Георгиеви" откакто съм дошла в София чувам да му казват "Канала". Може би е некоректно, извинявам се. 

Споко, не е некоректно, ОК си е.

# 522
Скрит текст:
Е, няколко постинга по-назад изрично написах "Драгалевци е от най-добрите квартали С КЪЩИ". Други може и да отричат, но за мен не е никак лош квартал.
Но ако засечем цена на кв/м земя в Ст.Град и Драгалевци, без да проверявам изрично, според мен Драгалевци ще изгуби с много.
И да, наясно съм, че на едното място е разрешено високо строителство. Говорим за чиста цена на земя. Което за мен си е много чист фактор, за един квартал.
Тангра, земята се купува според това какво е разрешено да построиш на нея. Затова вида застрояване е особено определящ за цената, а ти реши да го изключиш. Не е коректно, според мен.

Ела да видиш у нас дали 32м2 хол с четворна южна витрина към двора и отделно още един голям западен прозорец и още един 90х90 + врата като за тераса на изток, се затопля от климатика за около 10-15 мин (без да пускаме турбо режим). Говорим за последните дни, студените. Конвектора на Адакс стопля спалнята за има-няма пак толкова време. В апартамента с големите панормани прозорци такива температури не сме достигали по цял сезон, пак с отопление на ток и горе-долу същия размер помещения. Сметката е същата каквато плащахме в апартамента, но сега топлим една стая повече.
Ела да видиш и дали замръзва вода, която се движи по тръбите Simple Smile Единствено малко изолация иска шахтата на сондажа (поставя се за точно 10 минути и я забравяш до пролетта, освен ако не решиш да я направиш перманентна).
Къщите си имат минуси, но изобщо не са тези, които си опитал да опишеш. Може би в къща, която не се обитава постоянно да е както казваш, но в обитаема изобщо не е същото. И спрете да сравнявате вилите си с апартаменти - много ясно, че те не са мислени за поддръжка като постоянното жилище на човек! Особено пък ако са стари.
И последно ще кажа, че в нашия двор в Косанин дол за пръв път се появи мъгла вчера. Май в града имаше и преди това, или поне така четох из ФБ относно замърсяването... Сигурно е много гадно тука, с тия пушещи къщи, ужас.
Е, то на Раковска и аз не бих живяла. По мое мнение, опитът ти е твърде малък, за да кажеш "не бих живяла където и да било в центъра", защото центърът е много обширно понятие. Топ-кварталите - също. И да живееш примерно на Борова гора срещу парка (само като пример, има и други  подобни места в центъра или непосредствено до него), изобщо не е същото като да живееш на Раковска. Най-малкото, на  Раковска няма как да се любуваш на катеричките и кълвачите по дърветата пред балкона  ти Simple Smile
Изобщо не искам да влизам в спор "апартамент или къща", само посочвам очевидното, че за съпоставими параметри къщите в Драгалевци са с подобни цени като апартаментите в хубавия център и около него (Иван Вазов, Яворов, Лозенец и т.н). Което говори достатъчно.

Мандаринка, целта ми не беше да обсъждаме обяви, а да покажа, че ако някой може да си позволи ап. в топ-квартал, ще може  и къща в Драгалевци, а вече дали иска и какво иска, отделен въпрос.

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 17:36 от Анонимен

# 523
  • София
Е, да, то като живееш на Раковски изобщо нямаш представа от център, никога даже не си му обикаляла малките микрорайончета Simple Smile Нямаш и познати в център и топ квартали... Не става дума за апартамент/къща толкова, колкото за това, че не всеки пък харесва центъра. Аз например го харесвам за разходка, не и за живот за постоянно.

# 524
А най-важното е, че хората са различни. Няма нищо ненормално един да харесва къща, друг апартамент; един да иска град, друг планина; един да иска джип, друг лимузина...
Аз се включих в спора не за да доказвам, че градът е по-добър от Драгалевци по дифолт, а защото се дразня от свеждането на всички предпочитания до пари - всички искат това и това и ако някой казва, че не го иска, то е само, защото няма пари. Ми не е така. Нюанси и вариации дал Господ. Един не харесва общоприетото, друг го харесва, но предпочита да не плаща "данък мода" и да купи на не толкова търсено място, а да инвестира спестените пари, трети кой знае.

Общи условия

Активация на акаунт