Отговори
# 90
Blue HeartЗдравейте! Blue Heart

Благодаря за всичко споделено във връзка с годишнината от смъртта на Ататюрк. Flowers Herb
Халит и Берг на поклонение в Анкара пред мемориала на Ататюрк.

От електронното издание на в. Gecce.

Решението, което разстрои феновете от телевизионния сериал Babil!

Новини от телевизионния сериал "Babil", излъчен на екраните на Star TV, разстрои феновете си.
Лоши новини дойдоха от поредицата „Бабил“ с участието на Халит Ергенч, Аслъ Енвер, Бирдже Акалай, Месут Акуста, Нур Фетаоолу и Онур Сайлак. Гигантският актьорски сериал на Ай Япим „Бабил“ прави финала. Според новините на Бирсен Алтунташ от Tv100; Сериалът, поддавайки се на рейтинга, ще се сбогува с екрана в 20-ия епизод. (ГТ)

# 91
ЛУ,......благодаря за всичко споделено за празника!...  ХАНЧИК е на 8 месеца!.Heart

Хубава нощ!..... HeartsHeartsHearts

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 16:34 от vera17

# 92
Ирфан и Нихал - ще им позволят ли щастието Flowers Four Leaf Clover

https://www.instagram.com/p/CHaJfoJp3Af/

# 93

https://www.instagram.com/p/CHY-1LYJ4Te/

Няма как Ирфан да убие Джихан - момчето му беше толкова предано.
Може би Егемен го застрелва и затова Ирфан подгонва Егемен.
Но това ще разберем едва в петък... Disappointed

(Тази усмивка на Халит си я спомням от "Великолепния век" в сцените с Хюрем.)

Не мога да си представя как ще продължи животът на Илай... Blush
Тя за нищо  на света няма да се върне при Сюлейман -
ако си спомняте, в края на 18 еп. Ирфан й каза, че Сюлейман вече е беден,
а той - Ирфан - е богат... Grin Това е примамката... Satisfied
Но как е реагирала тя след това, когато научава какъв е планът на Ирфан?
Остава да разберем...

# 94
Егемен е със светли дрехи, а мъжът, който стреля в Джихан - в тъмни.  Освен това нямаше пари за бензин за колата. Вероятно двете сцени нямат общо.
И аз не искам да е Ирфан.

От Мерием

# 95
  • Горски извор

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 22:01 от kikito zaprqnova

# 96
Един забравен, но много красив колаж от хърватски форум -
автор е талантливата Halva. Hands Clap Сюжет - Онур от "1001 нощи".

Портретите на Хюрем от фотосесия ли са? Прекрасни са! Hands Ok Hand

Продуктите на известната нам фирма Once се отправят към Шанхай. Hands Plus1

https://vk.com/ergenc_halit?z=video-172438229_456241061%2F7a49ba … l_wall_-172438229

# 97
Hearts Добро утро! Колко бързо дойде сряда! Хубав ден! Hearts

https://youtu.be/3Mc6dUcdDf0     За "1001 нощ"

Добро утро и от Бергюзар....към снимачната площадка! Heart

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 07:26 от vera17

# 98
ФОТО на деня!.... Hearts

# 99
  • Горски извор
Добро утро

# 100
Здравейте, момичета! Animal Bee
Днес е денят на Св. вмч. Мина. Известен е като чудотворец и покровител на семйството.
Пожелавам ви топлина в душите и домовете ви!
Вижда се краят на Вавилон. Замислих се с какво ще остане този сериал в съзнанието ми. Вярно е, че има още два еп., но едва ли ни чака някаква голяма изненада.
За мен той ще остане свързан с темата бащи и бащи-деца.
Това е, което предполагам, ще ми остане в главата.
Ще изчакам да видя, разбира се, как конкретно ще развият любовната тема. Но от фрагмана тя предизвика в мен неприятно усещане.
Мога да бъда разбрана неправилно и ще се опитам да кажа защо така почувствах. В никакъв случай не заради избора. Възможно е също да се дължи на монтажа, направен специално за фрагмана. Но най-напред ме шокира, че на фона на събитията, които са в съвсем друга гама на чувствата, видях изведнъж доволни и преливащи от щастие лица. Монтажът беше направен така, че думите на Ирфан започват от сцената с Илай и завършиха с тази с Нихал. И тяхното съдържание е изгубеният път към дома, който героят отново е открил. Ясно е, че става дума за любовта. Може аз да не съм разбрала, но ми се струва, че тези думи са прекалени за това, което ни показаха да се е случило между тези двама герои, за това, което те знаят един за друг. Добре, това е кино и нещата се загатват. Но това, което всъщност ме разстрои, е, че си спомних как поканите за сватбата на Ирфан с Илай бяха направени от тях двамата къщички от картон. Така и с двете жени той е схващал връзката си като дом, семейно огнище. Абсолютно разбирам и това, то е класика. Намерил е с Нихал отново своя дом.  Но мен ме отблъсна, когато двете истории са така нарочно поставени една върху друга. Предателство, отмъщение...такива асоциации създаде в мен. Това много навреди на образа на Ирфан в моето съзнание.
Ще спра дотук. Това не са неща за изрязяване с думи. Всеки извежда от показаното по свой начин усещането, което го завладява.
Но на мен тези кадри ми оставиха неприятно усещане. Колебаех се дали да споделя това с вас, но не ми харесва да се преструвам.
Ще видим как ще бъде развит този сюжет, а и остават още събития в екшън плана.
Желая ви хубав ден!

# 101
Добър да е денят ви! Hug
Ваня, имах подобно усещане, но не го споделих, защото искам да съм сигурна, че първият ми поглед ще се потвърди и когато чуя разговора между Ирфан и Илай от последната сцена на еп. 18. Прочетох и други мнения на зрители - в ТТ и ВК, които намират сцената за отвратителна, не точно в контекста на твоите и моите усещания, по - скоро за избора на Ирфан и за начина по който е показан във фрагмана.
Листът хартия Ирфан/Нихал с който сценаристите удрят по Илай/Ирфан.

Засега мисля, че той отмъщава на Илай със същата сила с която го направи с Егемен и със Сюлейман. Дали е справедлив в отмъщението си към Илай. Защо слага знак за равенство между нея и Егемен и Сюлейман. Назад във времето разказа и показа пред Егемен и пред Илай как вижда отказа ѝ в последния момент да се омъжи за него, връзката ѝ със Сюлейман... сега и брака ѝ - движещата сила са парите. Отказа предложението ѝ да заживеят заедно като вземат и Дениз.
"Ако искаш да си с мен, трябва да се избавим от Сюлейман, сега имам два пъти повече пари от Сюлейман." Дали щеше да продаде жилището, ако Ирфан нямаше пари. Илай е причината Ирфан да се ожени за Еда, тя е причината Егемен да научи за бащинството си - вероятно вини нея за разрушения си живот. Как би започнал начисто с минало, което ще напомня всеки ден за предателство и пари. Илай е добра, но нарани Ирфан. Излъган, предаден.

Разговорът /за златото и парите, които ти дават всичко, правят те крал на света... и какво се случва, когато парите изчезнат. Ти си същият, но приятелите, близките ще ти затворят вратата, защото са наясно какво ще стане с тях, ако изгубят всичко. Трябва ти само търпение, докато изчезнат и последните им стотинки./ всъщност е точно планът, осъществен от Ирфан след излизането му от ареста. Нарисува картината на живота си такава, каквато я видя след сблъсъка си със света на парите, докато спасяваше Дениз. За Еда сега се превърна в ненужна вещ, а как го притискаше да намери парите за лечението. От любов ли се омъжи за Егемен. А Илай за Сюлейман. Можеше ли Илай да си намери работа и да откаже брак с него. Не я изнудваше. Постави ѝ условие да е само с него, ако приеме предложението за брак.

# 102
Blue HeartЗдравейте! Blue Heart

Есента си отива, както постепенно  се отива и любимият ни сериал "Вавилон"... Sad
Жалко, че ни изпращат с един набързо  скалъпен трейлър за 19 епизод,
който във всеки случай (поне така ми се иска!) няма да е толкова
повърхностен и неясен, колкото трейлъра. Frowning

Радвам се, че и Ваня, и Лу, си обясняват, всяка по своему, това което виждат в трейлъра и съответно във финала на сериала. Аз, обаче, не смятам, че Ирфан говори за любов в тази спорна сцена. Той има предвид истинския, уютен дом, от какъвто  той е лишаван месеци, а може би и години наред.
(Със семейството си той непрекъснато пътува из страната заради учителстващия си баща.)
След раздялата с  Илай, той попада при Еда, която обикновено го посреща със скандали за пари.
Единствената му утеха, заради която се връща в дома си, след като бива несправедливо и брутално изгонен от университета (вторият му дом), е синът му Дениз. И в един момент го сполетява нова беда - Дениз е болен, а за лечение и операция са необходими много пари.
И така Ирфан тръгва по пътя към ада... "Помагат" му Еда, Егемен, Сюлейман и Илай.
Единствената, която го разбира и действително му помага, и дори го спасява неведнъж, е Айше/Нихал.
При нея нещата са  малко като Едипов комплекс, но с разменени роли - на дъщеря към баща. У Ирфан тя вижда едновременно желания баща и емоционалния, смел и романтичен мъж.

Тя е заобиколена от престъпници, убийци, и сурови колеги и е също самотна.
Затова тази връзка идва съвсем естествено. Hands Ok Hand
За съжаление на нас са ни я показали много прибързано и "разголено" в последния трейлър,
без никаква връзка с останалите сцени, и заради това е предизвикала и у Ваня, и у Лу, това неприятно  усещане.
Много се надявам да не бъде така в епизода, който очакваме в петък. Hands Pray
Затова с нетъпение ще чакам може би още един трейлър, кадри от 19 еп., а също развръзката и финалните сцени.

На всички в темата пожелавам приятен ден и моля да се пазите! Hands V
Свети Мина ще ви помага.

# 103
Халит и Онур Сайлак зад кадър.

от руски форум.

Фото выложил Онур он написал:
✍Мы договорились сниматься вместе через каждые 5 лет 👌🏻

Въобще не съм съгласна! Rage

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 14:28 от jupetrov7

# 104
Снимките от еп. 19

Ето кой стреля в Джихан

Не мисля, че фрагманът за еп. 19 е "набързо скалъпен". Закъде да бързат? Имаха достатъчно време, можеха да го покажат днес.

Снимката от сета е от Онур в ИГ, написал е "Разбрахме се да се снимаме заедно на всеки пет години..."
Съгласна съм Hands Clap

От Берг

Снимките са приключили.

Откъс от сериала от еп. 3 на сериала "Почит" с Мирай и Боран, рус. суб.

https://vk.com/miray_boran?w=wall-135955712_821114

От фотосесията за сп. "Episode"

Цитат
Мирай Данер, которая привлекла внимание зарубежных продюсеров после успешного сериала Нетфликс Защитник / The Protector, получила несколько интересных предложений из-за границы. Актриса, которая только что завершила работу над сериалом для интернет-платформы Blu TV Уважение / Saygi отправляется в Италию. По сообщению турецких СМИ ей поступило сразу несколько предложений от итальянских продюсеров и после завершения эпидемии она примет участие в итальянских проектах.

Общи условия

Активация на акаунт