Паросмия /извратено обоняние

• 38 172
  • 384
  •   1
Отговори
# 60
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Може да е странична реакция от Ковид. Фантомни миризми.

Иначе - една лъжичка сол в литър вода

# 61
  • Euskal Herria
При мен се получаваше вечер, след като си легна. Краткотрайно, не всяка вечер. Скоро не съм имала такива усещания.
Щом си прекарала ковид, ще ти отнеме време да се възстановиш. Казват, че обонянието е най-често засегнато и месеци след това може да има проблеми.

# 62
Студът ми мирише на дим. Цял живот...

Преди Ковид. 🤯

# 63
  • София
Студът ми мирише на дим. Цял живот...

Преди Ковид. 🤯
Аз на това му казвам "мирише ми на зима". Нормално, като си запалят камините и печките.

# 64
  • Варна
Щом си имала ковид залагам на това, особено ако само ти усещаш въпросната миризма.
Нищо общо с "миризмата на зима" от предишните години, при мен това е натрапчиво и неприятно усещане за непроветрено помещение, събирало миризми с години, на пушек, цигари и подобни неприятни миризми. Започна преди седмица-две, 2 месеца след боледуването.

# 65
Щом си имала ковид залагам на това, особено ако само ти усещаш въпросната миризма.
Нищо общо с "миризмата на зима" от предишните години, при мен това е натрапчиво и неприятно усещане за непроветрено помещение, събирало миризми с години, на пушек, цигари и подобни неприятни миризми. Започна преди седмица-две, 2 месеца след боледуването.

Да само аз я усещам, даже помолих и майка ми и сестра ми да дойдат до вкъщи, за да потвърдят дали мирише или не. Тъй като моят мъж не усеща много миризми, заради синусите му и не знаехме дали аз или той сме прави. Та и двете казаха, че няма никаква миризма у дома. Аз обичам миризмата на зима навън, но това не е тази миризма, а задушаващ дим, от която ме боли глава вече седмица, но свиква се. Благодаря за информацията, дано скоро отмине 🙏🤗

# 66
  • Варна
Мхм, сега правя връзката, че когато аз започнах да усещам тези ненормални миризми също ме боля глава няколко дни. Възможно е нещата да са навързани.

# 67
Здравейте!При мене мириса на дим започна прди седмица.Това траеше няколко дена и после стана още по-неприятно.Сега всичко ми мирише на урея.Храната най-вече.Всеки ден питам децата те усещат ли го ,но съм само аз.Изкарах средно тежък Ковид преди 2 месеца и от тогава мириса ми не се беше върнал напълно.Направих си пълни изследвания,които са в норма.Днес го коментирахме с личната и си мислим ,че най-вероятно е от ковида.

# 68
Здравейте!При мене мириса на дим започна прди седмица.Това траеше няколко дена и после стана още по-неприятно.Сега всичко ми мирише на урея.Храната най-вече.Всеки ден питам децата те усещат ли го ,но съм само аз.Изкарах средно тежък Ковид преди 2 месеца и от тогава мириса ми не се беше върнал напълно.Направих си пълни изследвания,които са в норма.Днес го коментирахме с личната и си мислим ,че най-вероятно е от ковида.

Благодаря Краси, ами да ти кажа май си е точно така. Че като гледам всички, които усещаме тези неприятни миризми сме минали през Ковид. Надявам си скоро всичко да отмине и да се върнем към нормалното си обоняние. Аз по принцип имам много изострено обоняние, например мъжът ми ще готви картофи с пиле и ще дойде да ме вземе с колата и аз ще усетя още в колата какво е сготвил и подправки много усещах. А сега с Ковид загубих обоняние и вкус за около месец и още не е на 100%. Толкова много ми липсва да усещам миризми и вкус както са си, жадувам за мига, в който ще се насладя на тези усещания като цяло. Успех на всички с възвръщането на тези страхотни усещания и бъдете здрави 🙏💗

# 69
Ох, добре че попаднах на тази тема, от една седмица (и 3 месеца след като преболедувах Ковид) и аз усещам същият мирис на нещо между дим, сладко и манджа и вече бях започнала да се притеснявам да не е признак за някакво сериозно заболяване. Появява се и изчезва периодично, най-често когато има нещо готвено наоколо или се храня. Олекна ми, че не съм само аз 🤭Ако при някого вече е отшумяло, моля споделете след колко време 🙏

# 70
  • София
Вече няколко познати, които преболедуваха Ковид споделят, че няколко месеца след това усещат миризма на дим (нещо между цигари и прегоряла скара).

# 71
Здравейте, и аз съм на мнението, че е от Ковид. Аз прекарах Ковид през ноември, странните миризми и вкусове при мен започнаха в началото на януари, изплаших се и изчетох доста. Има една тема във форума паросмия-извратено обяняние, там срещнах доста хора с тези оплаквания, общото беше, че са прекарали Ковид. При мен месец и половина от първите усещания на изгоряло и спарено, нещата са една идея по-добре, но все още ги има. Успех на всички и дано скоро се върнем към нормалните си усещания Simple Smile

# 72
Здравейте!
Прекарах Ковид през ноември, 70 дни бях без обоняние. Сега усещам или мирис на прегоряло/изгоряло или на развалени яйца когато пусна  течаща вода. Аз съм с много засилено обоняние по принцип и преди Ковид бях свръхчувствителна към миризми.
Тревожа се и за дъщеря ми. Тя е на 12, нямаше симптоми, но от около месец не може да се храни нормално. Храната и мирише на пържоли/кайма (даже храна, в която няма месо). Много трудно намира нещо за ядене, което не е с мирис.

# 73
Момичета здравейте.
Искам да ви попитам, някоя върна ли си обонянието на 100% както преди? :/
Аз имам обонянние, но все още частично и все още парфюмите и освежителите усещам като нещо отвратително Cry
Чесън също не мога да усетя все още...

# 74
Аз не съм все още, не усещам миризмата на лук, а по принцип не го ям и не го обичам, кафето и месото миришат една идея по-малко на изгоряло или просто им свикнах.. Краставицата има ужасен вкус. Просто е необходимо търпение.

Общи условия

Активация на акаунт