Паросмия /извратено обоняние

• 37 819
  • 384
  •   1
Отговори
# 375
Попаднах съвсем случайно на тази тема. Аз преминах през тоя етап с липсата на обоняние месеци наред, после частично възвръщане, изкривено възприятие на някои определени миризми и т.н. Сега обаче от доста време имам много странно пристрастяване (буквално) към определени миризми - главно на препарати и на мокро Sweat Smile. Звучи налудничаво, но съм в състояние да прекарам цял ден в търкане на бани и тераси, само за да се наслаждавам на мириса на определен препарат (по възможност без никакви парфюмни елементи) и на мократа миризма, която лъха от плочките и пода. Побъркана история. Но пък къщата ми свети, откак ме хвана тая лудост… А и когато вали в гората, като извеждам кучето - също умирам от кеф да дишам с пълни гърди миризмата на мокрия мъх. Това чудо някакси съм убедена, че дойде след всички перипетии около изчезването на обонянието след ковид.

# 376
Септември 2021 изкарахме ковид цялото семейство. Аз 3 месеца бях без обоняние. След това уж се върна, но не е както преди. От тогава краставиците нямат мирис и вкус на краставици, доста често и продължително (дни или седмици) ми мирише на автомобилни газове, от около половин година поне лук и чесън не понасям, миришат ми отвратително и често ми мирише на нещо, което го няма или няма от къде точно на това да мирише. Надявам се някой ден напълно да се възстанови обонянието ми.

# 377
  • Варна
. Звучи налудничаво, но съм в състояние да прекарам цял ден в търкане на бани и тераси, само за да се наслаждавам на мириса на определен препарат (по възможност без никакви парфюмни елементи) и на мократа миризма, която лъха от плочките и пода.
Каня те у нас, ще ти осигуря каквито препарати искаш hahaha

# 378
Сега осъзнах, че не усещам мирисътна дъжд и на бебе, а имам бебе Cry Мисля, че тези две миризми ми липсват най-много Cry

# 379
Момичета, какво се случва при Вас ? Имах извратено  обоняние, а сега нямам никакво… Минаха години, а аз сякаш се влошавам…

# 380
Ох, моето не се излекува ... Пак някои неща не ги усещам изобщо, други ми смърдят отвратително, а хората казват, че това са нормални аромати, или просто , че нищо не усещат във въздуха около тях ...

Но и имам чувството, че става, незнам дали е на моменти, или само за определени неща, но по-слабо, обонянието ми, може и да си внушавам.

Но излекуване явно няма да стане, може би ще има изменения, промени, губене, връщане, незнам.

# 381
И моето не се е възстановило... Някои неща не ги усещам, като например загаряща манджа... иначе потните и некъпани хора ме блъскат яко в носа, на лук ми миришат.

# 382
Едно от измененията, което нямах миналата година е - мога да усетя когато някой си прави кафе (а аз редовно си правя) няма значение в каква машина и вкъщи, и в офиса колежките, и отдалече ми смърди отвратително самият процес, докато тече горещото кафе ... просто ми смърди отвратително, няма значение ккаъв вид кафе е ... просто смрад.
А вече като е чашата ми е страхотно, пия си го. Иначе не усещам аромат на кафе от ковида. Но защо този процес на "варенето" на кафето вече започна да ми смърди незнам ...

# 383
При мен почти всичко се възстанови. Отне около 4г. Все още имам проблем с определени неща и миризми. Каквото се върна - се върна стократно по-силно. Но като цяло не се оплаквам. Само се моля да не се случи пак. Има дни случайни да загубя вкус, усещане, нещо да се влоши или отслабне. Ама са инциденти. Включително оцелях втора бременност.

# 384
При мен всичко се оправи почти на 100 процента . Остана ми проблем само с кока кола и сурова чушка , ноооо това изобщо не ми е проблем . Кола така или иначе пиех рядко, а чушката я свикнах с новия вкус 🙂Благодаря на Господ ! и на витамините с Холийн

Общи условия

Активация на акаунт