Кашлица

• 649
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте
От около седмица и нещо вече съм болна почна с хрема и болка в гърлото,след няколко дни започна и кашлица първоначално суха след това влажна,като най-много 2-3 храчки на ден мога да отхрача ,като цяло се чувствам добре освен тази кашлица която е много странна сутрин е влажна ,а след това през целия ден най-много вечер нещо като подкашляне което от вътре ме напъва да кашлям даже като дишам трябва да се закашлям, иначе не спира да ме мъчи много неприятно особено вечер. Бях при личния в петък като ме слуша нямах хрипове гърлото било вирусно променено и не ми изписа антибиотик само за отхрачване и витамини.Аз си взимам ряпа с мед ама сякаш и тя не помага. Някой имал ли е подобно нещо кога минава това ?

# 1
Сменете си личния лекар, явно не е чувал за протрахирани вирусни инфекции, вирусна пневмония и вторична бактериална инфекция.
Та това ми е съвета : сменете си личния лекар.
Междувременно намерете друг, който да ви направи изследвания и да ви изпише лекарства.

# 2
Преди две - три седмици изкарах такъв вирус, първо с хрема, после дразнене в гърлото и накрая суха кашлица, обикновено вечер, като ставаше лаеща. Вземах Терафлу и тем подобни, а за кашлицата геломертол за отделянето на храчки, макар съвсем малки, но докато не се откърти нямаше спиране. Също като започнеше кашлица вземах ментолово лукче, много ми помагаше за успокояването и. Накрая си правих чай от мащерка, живовлек и мед, пие се по една чаша половин час преди хранене. Отмина си за около 10 дни.
 Не пребягвайте към антибиотици, ако няма зелени секрети и температура.
Успех в лечението.

# 3
Леко затоплено прясно мляко около 100 мл. На върха на лъжичка за кафе малко сода, малко краве масло, малко мед. Разбъркваш и изпиваш.

Както са писали по-горе може и бактериална инфекция да има.
След едно 20-ет дневно кашляне и всякакви илачи пуснах ПКК и ЦРП. Последва прием на АБ, но след като свърши кашлицата продължаваше и 3-4 дни пиех по 2 пъти от горната смес и спрях да кашлям.
Може и АБ да ме е излекувало, но облекчението дойде след приема на млякото.

# 4
Благодаря ще го пробвам наистина е много мъчителна кашлицата .Рентген и кръвни изследвания нищо не показват всичко е в норма . Явно ще продължи дълго тази кашлица.

# 5
  • София
Аз бих ви препоръчала геломиртол форте, поне 5-7 дни. Вижте ги, като цяло са с добър състав и ако не помогнат, поне няма да навредят (при мен винаги помагат, де). Умкалор също е ОК за продължителна кашлица. Винаги можете да си правите и инхалации с физиологичен разтвор, ако имате инхалатор, ако не - топла инхалация с лайка над котлон.
Много топли течности, лукчета и почивка. Ще отшуми, щом няма изменения в дроба според снимката.

# 6
И аз съм за смяна на лекаря. С такава кашлица се оказах с бронхит, не го чуха.

Общи условия

Активация на акаунт