Продължителна кашлица

• 306
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте,моят проблем е следния:
Синът ми е на 6 г от няколко месеца (около3) ни мъчи кашлица придружена със сополи. Спира за момент и след това отново се връща,не изчезва напълно. Водя го на лекар (педиатър,пулмолог) и казват че е ок и нищо му няма,кашлицата изчезвала бавно. Последно му давах гринтус+ капки умкалор уж я овладяхме но не напълно. Днес се разкашля отново,влажна шумна кашлица и казва че го болят гърдите. Утре отново ще го заведа при личната но просто вече незнам какво правя и къде да отида Confused
До сега снимка не са правили,казват няма нужда
Незнам дали да не поискам снимка,и някакви изследвания просто незнам
Ако някой се е сблъсквал с подобно нещо моля да сподели
Напълно съм отчаяна

# 1
Рентг. снимка на бял дроб задължително!
Настоявайте!
Все по-често попадам на теми, където лекарите пренебрегват симптоми при малки деца, което за мен е непростимо.
Изписват лечение без да са установили диагноза, не правят изследвания, секрети от гърло и нос, снимки на бял дроб, а се изписват лекарства и антибиотици "на око".
Много безотговорно от тяхна страна.

# 2
Антибиотици не сме пили,но сменихме много сиропи,които потушават кашлицата и след като се спре сиропа пак се появява

# 3
За съжаление нямам идея, но само споделям, че досега двама педиатри в Германия не дават сиропи срещу кашлица. Моят личен - същото и за възрастните.
Обяснението е, че само потиска симптомите и децата не отхрачват секрета. Аз намирам логика, детето ми досега не е пило никога, дори и хомеопатични.

# 4
Има дни в които не кашля,понякога може да не кашля часове наред но като започне си кашля доста и след известно време пак спира

# 5
Звучи ли като лаеща, кънтяща? Нощем кашля ли? Питай го дали усеща  гъделичкане в гърлото и дали кашля защото го дразни сухота, все едно има прах или косъм и не може да преглътне.
Прилича ми на алергична кашлица, но пък може проблема да е от стичащ се заден секрет. Споделяш за сополи, а за тях прилагали ли сте лечение?

# 6
Нощем не кашля,спи много спокойно
Всичко споделям като отида на лекар,но взяккаш никой не слуша преглеждат и нищо му няма това е
Изписват поредния сироп

# 7
  • Варна
Какви сиропи пие? И на мен ми звучи като алергична кашлица от раздразнена лигавица.

# 8
То в продължение на времето сменяхме
Мукоплант
После за суха булзин
Джуниър ангина
И накрая се спрях на гринтус
Но се чува като отхрачва нещо,и тогава казва че го болят,сърбят гърдите

# 9
  • Варна
А след като според лекарите няма причина за кашлицата никой ли не е предписвал синекод или нещо подобно? Инхалации с физиологичен разтвор? Аз лично, ако имам потвърждение от лекар, че гърло и дробове са ок, бих взела синекод. Консултирай с лекар, разбира се, но при толкова продължителна кашлица накрая лигавицата се раздразва и на практика е много трудно да спреш да кашляш. Особено дете. Просто рефлекс е, а синекод го подтиска, докато лигавицата се успокои.

# 10
Снимка не ни е правена,само на слушалка

# 11
  • Варна
Попитай утре лекарката какво мисли за синекод. Ако се съгласи пробвай го.

Общи условия

Активация на акаунт