Кашлица без диагноза

• 377
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте!

От началото на юни месец след прекаранa вирусна инфекция (няколко до момента) се появи кашлица, която и до ден днешен стои.  Болките в гърлото също са от тогава, ту ги има ту не.
Като цяло съм се лекувала с Нурофен , стрепсилс, трахизан, Нео ангин, гранофурин, зефацет. Минава ми и после пак започва същото или подобни симптоми. От последния месец вдигам и температура, беше стигнала до 40 градуса. Първо ми казаха фарингит, после ангина, дадоха ми Зефацет антибиотик, но в момента който го изпих след 4 дни пак вдигнах температура и ме заболя леко гърлото и сега съм с температура 37. Правих гърлен секрет и е чист. Правих всевъзможни изследвания включително за инфекциозна моноклеоза и всички са перфектни. Лекарите не знаят какво ми е. Започвам да се замислям тази кашлица да не е рак, но не би ли трябвало лекарите да видят по снимката на бял дроб и кръвните изследвания? Моля да мнения. Бъдете здрави.

# 1
Няма как да е рак, защото при него се кашля кръв.

# 2
  • Sofia
Често ми се е случвало в миналото (бях доста болнава) да имам остатъчна кашлица дори месец след антибиотици.
Сега е и сезон през който има доста алергии, които могат да дразнят гърото, очите, кашлица, кихане и така нататък.
Ако имаш задна хрема и това може да провокира кашлица по-продължително след разболяване.

# 3
Отслабнала е имунната система от толкова антибиотици и лекарства. Не знам,за каква кашлица става на въпрос ,но съм влачила остатачна по месеци. Опитайте малко с Изопринозин и после повечко време клеева тинктура,сироп от черен бъз и пробиотик. Инхалации с физиологичен разтвор много помагат за кашлица.

# 4
А каква е кашлицата? Влажна, продуктивна със секрет, суха, свиркаща, от дробовете, от гърлото? Кашлиците могат да бъдат много различни. Пушач ли си? При пушачите кашлицата минава много по-бавно.
Ако има секрет, изследвай такъв, но когато е дълбоко от дробовете.
Може да е алергична кашлица.
Може да са няколко поредни инфекции, една след друга, щом на по-късен етап си имала температура. Може да има остатъчна гъбичка в дробовете след АБ. Често след някои инфекции, кашлицата минава много бавно, за месеци.
Много причини може да има.

Правила ли си тест за ковид? Може да изследваш антитела IgM и IgG.  Но в повечето лаборатории вече изследват само защитни антитела. Намери такава, която изледва IgM и IgG.

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 16:05 от Diorela

# 5
А каква е кашлицата? Влажна, продуктивна със секрет, суха, свиркаща, от дробовете, от гърлото? Кашлиците могат да бъдат много различни. Пушач ли си? При пушачите кашлицата минава много по-бавно.
Ако има секрет, изследвай такъв, но когато е дълбоко от дробовете.
Може да е алергична кашлица.
Може да са няколко поредни инфекции, една след друга, щом на по-късен етап си имала температура. Може да има остатъчна гъбичка в дробовете след АБ. Често след някои инфекции, кашлицата минава много бавно, за месеци.
Много причини може да има.

Правила ли си тест за ковид? Може да изследваш антитела IgM и IgG.  Но в повечето лаборатории вече изследват само защитни антитела. Намери такава, която изледва IgM и IgG.

Не не пуша. Влажна дълбока, но не ме боли като кашлям. Просто все едно нещо ме дразни да кашлям. Обаче алерголог а каза, че не е алергия.

# 6
Има ли хрипове в дробовете, има ли секрет, който изкашляш? Ако имаш, изследвай го, както ти казах. Той е различен от гърления секрет.
Дробовете имат рефлекс да изхвърлят събрана в тях слуз. Затова дразни и се кашля.

# 7
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Рефлукс?

# 8
Малко вероятно, тя говори за инфекции и температура. Но не е невъзможно, заради лекарствата, които е изпила, да е раздразнила стомаха.

# 9
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Малко вероятно, тя говори за инфекции и температура. Но не е невъзможно, заради лекарствата, които е изпила, да е раздразнила стомаха.
Ами познат се оказа с рефлукс, кашлици, без киселини и някакъв дискомфорт...

# 10
  • София
Именно.
Рефлукс също е възможен вариант.

# 11
Може и от рефлукс да има кашлица, но не и висока температура.
Щом има продължаващи болки в гърлото трябва да се вземе гърлен секрет за иследване и чак тогава да се предприема лечение.
Може да е имало прием на антибиотик, но ако той не е подходящия, все едно не сте пили нищо.

# 12
Може и от рефлукс да има кашлица, но не и висока температура.
Щом има продължаващи болки в гърлото трябва да се вземе гърлен секрет за иследване и чак тогава да се предприема лечение.
Може да е имало прием на антибиотик, но ако той не е подходящия, все едно не сте пили нищо.

Проблема е, че кашлицата е постоянно, а болките в гърлото ту ги има ту не.

# 13
Проблемът е, че не сте попаднали на съвестен лекар, който първо да изследва, после да лекува.
А гърлото и бронхите, и белия дроб са свързани - те са част от една система.

# 14
Ако вирусът е бил КОВИД, съвсем обяснима е картината.
Няма нужда от АБ. По-скоро билки, мед, джиндфифил.
Другата тема - за снимката - остатъчно възпаление е това. Пак типично за КОВИД.

Общи условия

Активация на акаунт