Октомврийче чака право под елхата Дядо Коледа да дойде на вратата.Тема 9

• 19 483
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
На нас още не ни е пробил последния кучешки зъб,от няколко дни не спи спокойно вечер и е почти само на млечни. Аз го оставям да се храни сам дори и с по-течните храни,като супа например,както и да пие сам от обикновена стъклена чашка. От вчера му махнах дневния памперс и има само по 1-2 напишквания . Любимата му игра е на криеница с баща му и баба му. Вашите деца как ги приспивате? Има ли такива,които като им се приспи и да си лягат сами да заспиват? Моя,колкото и да му се спи ,ако не е в колата или количката чака да го приспя .

# 601
Здравейте, Виктор вече се оправи минаха тези сополи. Аз успях да го науча да заспивам сам в кошарата. Беше след като стана на 1 година, а преди това заспиваше на ръце прав докато някой го разхожда из вкъщи. Най-после снега дойде и при нас, сега чакам да спре да вали и да изкарам Виктор малко вънка да поиграе.
Исках да питам тези от вас, които имат съдомиялна каква марка е и какви ви бяха критериите за нея. Например да има функция за преливане, половин капацитет и т.н. Ще се радвам да споделите, че си нямам никаква на идея.

# 602
# 603
Нашата е Беко. Нямам забележки.

# 604
Калибра, сподели, моля те, как го научи да заспива сам... Моята дъщеря заспива само на гърда, спим заедно, буди се по 100 пъти на вечер Cry Тъкмо се реших да работя с консултант по сън и греда - или часовете са за след 3-4 месеца, или спират да работят... Колко време ви отне да се научи и имаше ли плач?

Ние също сме с Беко, доволни сме. Има отделно рафтче за прибори, има някаква перка отдолу за по-добро почистване на силно замърсени чинии, тави и вторият рафт може да се мести нагоре-надолу май. Случва се да не се справи с някои неща, но не винаги.

Има ли други деца със запек? Frowning При нас положението е мнооого зле. Два пъти последните 4-5 дена се буди с невероятен рев, слагаме микроклизма и пак рев, рев, къса ни се сърцето Sad Обаче тя вода не пие, твърда храна яде супер малко и не от разхлабващите храни и се чувствам в безизходица. Давам й от 2 дена пробиотик Линекс бебе, взех и Дуфалак и вече няма да я оставям да не ака по 3 дена Sad((

# 605
Dark на моя приятелка е така със запек още от малка и тя по едно време само с клизма акаше. Водиха я на гастро той и беше дал Дуфалак за известено време, уж се оправи и сега пак е така както твоята. Точно вчера казваше че пак ще я водят Защото и тя реве и се напъва да ака и нищо....
Ще ти пиша ако има някакъв резултат.

# 606
Ще бъда благодарна да споделиш, ако има подобрение. И при нас е от малка. До един момент си акаше по нялолко пъти на денонощие и после разреди до веднъж на 4-5 дена, но уж при кърмените бебета било съвсем нормално. После почнахме със захранване и май не беше чак толкова зле положението, но напоследък е кошмар. Може ли да е, защото пия много малко вода, освен, ако не се насиля? Щото нали не пие вода и яде супер малко, ако и кърмата (дето изобщо не знам колко й стига) е някаква гъста или малко като количество щото пък и аз пия малко... Звучи ми като вероятна причина Thinking

# 607
  • Пловдив
Горкичките вие..има се просто запечени деца. Но ако се мъчи, в крайна сметка щом успявате да давате лекарства и прахчета и да правите клизми, по-добре да пробутате едно две пюрета слива и круша. Да, с натиск , но ...поне натиск да ги изяде тях, а не химиите.Sad(  Плазмон имат чудесни малки бурканчета сини сливи и круша. Докато играе с нещо...няколка лъжички. Понякога и ние ядем със залисване.
Ние днес играем на двора. Мале..добре, че си дойдохме, че сега въведоха да си прави всеки, който си идва от чужбина в Бг- PCR тест. Късно го въведоха даже! До 30 април важи. Така, че прибера ли се във Виена , до месец май няма да дойда. Как не с тия тестове и то на децата също!

# 608
Dark щом кърмиш, не мисля че при вас ще се получи. Виктор отдавна не го кърмя, но баба му успя да го научи да заспива на ръце и така до 1 година. Просто реших, че ще си пазя кръста и каквото и да става няма да го приспивам на ръце. Първата вечер го оставих в кошарата (преносимата, в дървената и до днес не може да заспи) и пуснах телевизора и излезнах да пуша, като влезнах почна да реве. Започнах да му говоря, че вече е голям и трябва да заспива сам. Първата вечер отне час да заспи. Рева, но аз не отстъпих и видя че няма да го взема (да подчертая че ММ работи на смени и тогава го нямаше, той много му пречи да заспи сам, защото знае че като се разплаче тати ще го вземе). И така първата вечер заспа в 10 и нещо, втората по рано и сега вече най-късно в 21:30 е заспал, НО заспива на телевизор. Случва се и към 22 да заспи, но много зависи, колко време е спал на обяд. Вчера спа 40 минути и вечерта си изпи млякото в 21 и в 21 и 15 вече беше заспал. Не е най-доброто решение да заспива на телевизор, но го предпочитам пред носенето на ръце и е доста тежичък вече (поне на мен ми тежи). Надявам се да съм ти помогнала.

# 609
Dark според мен кърмата може само да помогне. На моята приятелка е на АМ и пак е такава ситуацията, та явно става въпрос за коремчетата им, не толкова за какво пият и ядат.
Нейното също е много злоядо, то е по голямо от нашите с 3 месеца и все още пие мляко по 3 пъти нощем, Защото денем не яде почти нищо.
И аз съм като теб с водата - направо е кошмар, ще трябва да се насилим да пием. Опитай наистина да даваш повече плодове и зеленмуци някак.... и я карай да пие вода.
Ако трябва със спринцовка и наливай в устата по малко и на често.

# 610
  • Пловдив
Относно водата..и ние не пиехме хич. Но взех там неразливната чаша на Нук и лека полека се научи
 Интересна й е. Жабури се по цял ден. Някои дни изпива 2 чаши дори хах.

# 611
Даа, на нас основния ни проблем е кърменето. И не мога да се пречупя да не й дам да суче като се събуди, щото ме е страх, че ще се разсъни, но пък може и тя се научи за няколко дена, че няма да цоцка по 100 пъти на вечер, както Виктор е разбрал, че няма да го вземеш. За телевизора, върви ли нещо като работи? Ако да, може да пробваш да пуснеш радио, така че да е без картина.

Америкас, същата работа сме и ние. Не яде и не яде 😢 Тази вечер с 300 зора изяде 30-35 грама сьомга. Е, това ядене ли е? Sad

Значи, решила съм от утре по 2 литра вода на ден. И без това и аз съм със запек Angry Продължаваме с пробиотика. И ще й давам по малко Дуфалак за няколко дена. Няма да е цялата доза от 5 мл, а наполовина, че и по-малко, защото абсурд, да я накарам да приеме толкова. Много ни е трудно с всякакви лекарства... Без круши гледам да не оставам, и овес й давам, но тя като яде колкото врабче как да подейства 🤷 Ще взема и от тези пюрета на Плазмон и почваме да борим този запек, щото трети път не искам да минава през това горкото Cry

Ще й давам и по-често вода с шишето със сламка. С неравливна чашка не разбра как се пие Grinning А с обикновена чаша се задавя брутално... Хем й взех една на изи-пизи за 20 лева Close Scream

# 612
Включвам се и аз за запека. Пиенето на недостатъчно вода води до запек, така че на малките трябва да йм се бутат чашките в ръцете. Аз взех една неразливна на Munchkin и малкия много се кефи да пие от нея. Иначе ако стане много напечено положение използвам клизмите на Мелилакс, за две минути решават проблема и са май по-безвредни.
Аз също си приспивам с цицата още и през нощта ако се събуди си я търси. По едно време като беше станало много зле нощното събуждане и оставях ММ да го гушка, че да не търси мляко и така 2-3 вечери и доста понамаляха събужданията. Иначе сега ще минава от 2 на 1 дрямка и през деня е мазало...

# 613
Jorito,как така през деня е мазало ?

Ние до годинката заспивахме на телевизор без проблем след това нещо стана и не може разсейва го много ..но и  в кошарата си спахме пък сега цънки...пък сам абсурд да заспи ..на обяд заспива бързо но вечер такова скачане и мятане по леглото час и половина ..

# 614
И при нас имаше период със запек,но повече го мъчеха газовете и горе долу се пооправи положението като взех Омнибиотик Панда.В аптеката в Кауфланд дават на бройка сашета може да пробваш Dark оорделено видя ли че не е акал скоро му давам действа винаги Иначв и аз давах Линекс.И ние сме от много цокащите😞 .Със захранването бяха намалели цоканията и какво му стана после не знам.Сутрин като стане цока и гледа Тв за събуждане и не иска бищо за закуска.Преди ядеше попара -отказа я.Започнахме филий на скаричката ядешв сега отказа и тях.Кисело мляко иа пауч и пак отказа🤦🏻.Поне обяд и вечеря си яде кухнята и СЗ не иска и това си е.Плодовете също не ги иска изобщо.Заспиваме на гърда,спи при мен нощем ако не го мъчат зъби горе долу спим но се е залепил за мен и няма място😂.Днес четох за отбиването просто не знам как че се случи изобщо.Той ако иска успокоение или е кисел или изпотва дисмомфорт си търси.Няма вариант да го приспива друг имам чувството че че цока до 1клас.

Общи условия

Активация на акаунт