Пубертетът при момчетата - тема 9

• 54 751
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ай стигате с тоя растеж...
И кво им е на 170-те см...? Нормална височина са си Smiley Ни е с мм сме по толкова...това да им е кусура.

Абе стига, стига, ама аз съм 156 см, а баща му 166 см и носи 39 номер обувки. От малък синковеца ме тормози и обвинява, че съм се оженила за толкова нисък мъж /БНД/, защо не съм се била оженила направо за втория му баща, че той е по-висок и щял на него да прилича. Веднъж в училище му бяха казали "Какъвто бащата - такъв и сина" и се беше депресирал жестоко. А и винаги е бил най-ниския в класа. После прочете някъде, че осиновените деца заприличвали на хората, които са ги отгледали и с гордост заяви, че най-вероятно ще стане по-висок, защото баща му /втория/ бил по-висок, а пък той нали от много малък живее с него. Затова и го записах на плуване, което според мен доста помогна да дръпне на височина спрямо генетично заложеното. И най-накрая се успокои по темата. Но до преди две години темата ръст му беше много болна

# 601
Barsa, много съжалявам за случилото се, успех в стабилизирането! Кога се е случило това? на 16 г. ли?

Според мен, растежът е активен поне до 18.
Относно наченките и проблясъка Smile -  според австралийския терапевт Стив Бидълф, момчетата се развиват в три ясно очертани етапа: от раждането до 6-годишна възраст, после от 6 до 14 години и от 14 години до зрялост. Обаче, периодът на пубертета и влиянието на тестостерона е отделно разгледано.
Книгата е много приятно написана, на мен ми е полезна от самото раждане.

От 2 години го мачкат, сега вече явно му дойде много и стана нетърпимо взе решението сам да се обади Н треньора и да му върне екипа... След това всеки ден ни разказваше по нещо от това което са му казвали.... Много тежко решение взе, от 10 години е на стадиона.... Почива месец и се завърна на терена в друг отбор....

# 602
  • София
Моят син скоро ще навърши 14 и е 187см, 43-ти номер обувки. Вероятно ще расте още, но у нас сме високи, баща ми е 205 см, та е индивидуално. Като цяло растат докато са тийнове, но като развият повече лицево окосмение вече пубертета е към приключване и ускорения растеж намалява. В класа на сина ми има момче, което е 197 см, но вече е към края на пубертата, макар да е почти на 15, надали ще стане 3 метра. Та при всеки започва по различно време и завършва различно.

# 603
  • На острова
Моят син носи 43-ти! номер в момента (на 12 г.). Празнувахме му РД в събота на трамплин парк и повечето от момчетата от неговия клас си искаха чорапи с номер 37.. Не съм го мерила скоро, но е над 170 см, защото аз съм 168 см, а той вече е над мен.

Lady Cassiopeia Duval
, много се забавлявах с твоя Аполон 😁 И моят е също толкоз самовлюбен, страшен пич бил, плочки имал, не знам какво си. 15 момичета го били харесали, иначе.

Днес не е на училище и искаше да ходи сам на едно игрище да играе с приятели футбол. Не му позволих, тръшка се, щял да ми покаже, че е отговорен. Първо, че не е много близо, второ, че и аз и баща му сме на работа и не сме на близо също, някой си щял да го докара. Не, не. Има време да ми показва отговорност по-натам. Той тепърва тръгна сам на у-ще да ходи.. пък и аз си го познавам.

# 604
Младежът вкъщи е има-няма 158 см, а е почти на 14. Още не е започнал физически да се променя. Няма окосмяване по лицето или под мишниците. Надявам се и аз да дръпне. И двамата с баща му не сме ниски.

Как са вашите младежи с мързела? Излизам извън кожата си понякога, като го видя как неглижира домашни, училище и неща в нас, които трябва да свърши.
Знае как трябва да реши задачите, но им пропуска половината решение и съответно най-накрая са грешни. И все седи пред компа да си говори с приятели. Има ли и други така?

# 605
Записвам се официално в темата, време ми е вече.Simple Smile
След два дни става на 11 год., 146 см., 47 кг., 40 номер обувки. А е един от дребосъците в класа, доколкото съм виждала останалите.
Успехът се движи около 4- ата тази година. Не е глупав, много го мързи да учи.
Отскоро започна да се затваря в стаята си, там яде, пие, гледа тв, играе на таблет, конзола.
Не спортува. Само плуване понякога. Ако играе футбол се разхожда като манекенка по терена.
За сметка на това е маниак на тема тротинетки. Общо има пет! Купува, продава части, сглабя, разглабя- болен е на темата.
От първи клас е влюбен в едно момиче от стария му клас, сега май имаме нова звезда, но не е споделил още. Иначе си споделя за всичко, засега.
Та, с две думи- добре заварила.

Последна редакция: пн, 08 ное 2021, 16:15 от h.d.

# 606
  • Пловдив
Ходят ли сега децата ви на плуване? Предвид ситуацията...
Моят не е вземал карта и го карам поне веднъж седмично, да поддържа някакво темпо...ама е голям зор. Не ще и тва е...зорът е докато тръгне. Обаче сега имало и много малки и в коридора му било гъчканица, та...не можел да си прави заданията както трябва.

# 607
Аз да питам мамите от София... В събота сме на проби на Стадион Уинбет Арена рано сутринта. В кой район е удачно да търся хотел за петък вечер така че да ни е близо и да не се лутаме? Благодаря предварително

# 608
  • Русе
Барса, радвам се да те "видя" и успех в събота Hug

# 609
Барса, радвам се да те "видя" и успех в събота Hug
Благодарим Ели 🙂

# 610
Аз да питам мамите от София... В събота сме на проби на Стадион Уинбет Арена рано сутринта. В кой район е удачно да търся хотел за петък вечер така че да ни е близо и да не се лутаме? Благодаря предварително

За първи път чувам за този комплекс (сигурно защото си нямаме син футболист), но като погледнах в Google Maps къде се намира вероятно ще е удобно в кварталите "Овча купел", "Красна поляна", около НБУ и дори може би "Лагера". За там се сещам за хотели "Женева" и "Форум".
Успех в събота и дано бързо преминат психологическите травми на момчето!

# 611

Как са вашите младежи с мързела? Излизам извън кожата си понякога, като го видя как неглижира домашни, училище и неща в нас, които трябва да свърши.
Знае как трябва да реши задачите, но им пропуска половината решение и съответно най-накрая са грешни. И все седи пред компа да си говори с приятели. Има ли и други така?
Има,има...

# 612
  • София
И при нас мързела е нечовешки, за всяко нещо е повтаряне, подканяне, докато вдигна горно '"до" и с изненада ме пита защо крещя 😃 Иначе още няма 12, но вече наблюдавам честа смяна на настроенията, избухва за най-малкото нещо, след 10 минути сменя вълната... Много му е интересно сега да привлича внимание с мръсни думи, понеже вкъщи никой не използва такъв език и обича да ги изплеска, за да ни шокира, а аз побеснявам, което не е най-добрата реакция...

# 613
  • София
Е, мързелът е една от най-характерните черти на пубертета Simple Smile Аз още си спомням колко ме мързеше и как да изляза до магазин или да хвърля боклука ми се струваше толкова много работа Simple Smile А пък, за да вляза да се изкъпя с косата, се настройвах по няколко часа.
Та и моят пубер си го мързи, особено да учи. Като му се постави задача обаче, действа. Даже и не мрънка много, защото баща му пали от раз.

# 614
  • София
Оооо, за мързела мога да напиша книга от поне 3 тома. Такова чудо не съм и очаквала. До преди две години събота сутрин ставаше рано и правеше палачинки за цялото семейство. Даже ги украсяваше и надписваше. Добре, че го снимах за спомен, че явно това ще ми е. Сега е някакъв ужас просто. Но поне съм се преборила с едно нещо - стаята трябва да е оправена преди да излезе, иначе не получава джобни. Е, не е оправена според моите представи, а според неговите /затворени шкафове и чекмеджета, оправен креват и нахвърляни учебници на шкафа/, но пак е нещо. Сега втория рунд е да си чисти банята след къпане. Цялата е в пяна, гащи и чорапи хвърлени, извадени четки, пасти за зъби, четки за коси - лудница.

С училището не можем да се разберем - учи в математическа паралелка с АЕ и за него други предмети не съществуват. Ходи на курсове по математика, спокоен е, че си знае материала, учи и АЕ, и всичко свършва до там. Постоянно получавам съобщения, че не е написал домашни, че не взима участие в час и т.н. Като се скарам отговора е - аз искам да уча математика и АЕ, другите предмети не са ми важни. Ей на, днес пак - две забележки без домашно по БЕЛ и хоп - 2-ка.

За плуването - спря го миналата година, защото му писна. Тренираше 8 години, но не е активен спортист, не ходи по състезания, просто си плува. Сега не тренира нищо, освен стрийт фитнес. Но зимата не го пусках на тренировки, въпреки, че като цяло е здрав и не боледува. Ходеше от април до ноември.

Я кажете с пушенето как са нещата при вашите пубери?

Общи условия

Активация на акаунт