Гримиране - идеи и техники. Тема №81

• 52 588
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
Защо ще ги хвърляш, ако нямаш проблеми при ползване? Указаните срокове на годност са повече индикативни, особено при прахообразните продукти, реално има вероятност да останат читави повече от 18 месеца.

# 511
Свидят ми се, миришат си добре, но нали уж така е описано на опаковките. Всъщност на ланкомската е 24 месеца, още малко живот и остава. Днес си сложих сиво и синьо на очите, не е зле, но определено кафявата гама си ми остава любима.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 14:10 от неви86

# 512
Едва ли има някоя от нас, която да удря дъното на всички палитри. Все има цветове, които не ти харесват, или такива от които ти писва просто. За това не съм по големите инвестиции относно палитрите, когато си купя скъпа е просто за гъдел. Търся на скъпите бюджетните им варианти. Мисля че единствената, която скоро ще изхабя е тази на w7 on the rocks, просто цветовете са много подходящи за мен.

# 513
Да, аз преди години си купувах единични сенки и само тогава стигах дъното Simple Smile

# 514
Аз досега съм виждала дъното само на пресовани пудри и на един цвят руж на Буржоа, няколко пъти, но с него беше преди доста години.
Напоследък много активно експлоатирам нюд палитрата на Джефри за да маскирам сутрин белите корени на слепоочията си, а лилавите ги стържа и добавям в боя за коса за да поправям цвета и да убива по-добре жълти нюанси. И в балсам ги добавям. 😆 Чисти пигменти са и вършат идеална работа. Червената и синята му палитра не знам само как ще свърша или поне малко да ги видя използвани.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 14:30 от Анонимен

# 515
Реално, ако нямаш проблем с прахообразните продукти може да си ги ползваш. Редовна дезинфекция и готово.
Аз така правя.

# 516
Каква дезинфекция? Аз не смея да ги пръскам със спирт.

# 517
Не мисля че има някой, който да си изразходва паритрите в срок. Ако не миришат, не са променили консистенцията си и работят както обикновено си ги ползвам. Имам доста антични, които са си топ до ден днешен. Цялата козметика трябва да се дезинфекцира със спирт и то редовно

# 518
Разтварям всички палитри и ги пръскам със спирт един път месечно. И си ги ползвам над 12 месеца.

# 519
Нищо подобно не правя. Кремообразните продукти, които не ми изглеждат и миришат добре просто ги хвърлям. Прахообразените в никакъв случай не бих третирала със спирт или какъвто и да е алкохол. Четките ги пера на всяко второ ползване, бюти блендъра и падчето за пудра след всяко и мисля това е достатъчно. Досега  на никой прахообразен продукт нищо не му е станало много повече от 12 месеца.

# 520
Нищо подобно не правя. Кремообразните продукти, които не ми изглеждат и миришат добре просто ги хвърлям. Прахообразените в никакъв случай не бих третирала със спирт или какъвто и да е алкохол. Четките ги пера на всяко второ ползване, бюти блендъра и падчето за пудра след всяко и мисля това е достатъчно. Досега  на никой прахообразен продукт нищо не му е станало много повече от 12 месеца.
Защо? Наистина ми е интересно. Аз винаги така ги "почиствам".

# 521
То въпросът не е в това дали ще му стане нещо, а дали ще се развият бактерии вътре. Можеш да попрочетеш как  гримьорите си дезинфекцират кита. Аз пък не бих ползвала недезинфекцирана козметика, без значение, че е моя. Течен продукт е ясно, че няма как да му сипеш спирт, директно се изхвърля. Другото което е, четки, които се използват за течни продукти, трябва да се почистват на всяко ползване

# 522
Аз не съм гримьор и ползвам продуктите си само на мен.

Агент, няма как да не им се развали консистенцията поне по повърхността със спирт. Всеки си знае, но аз да себе си така считам, че е правилно.

Четите с течни продукти пера също след всяко ползване, но по принцип рядко ползвам такива.

# 523
Няма как да им се развали консистенцията, защото спиртът се изпарява

Бактериите не се развиват в следствие на това кой използва продукта, а в самия продукт

# 524
Ако е и висок процент, толкова бързо се изпарява, че даже не дезинфекцира. Пак казвам, пръскайте си продуктите с каквото искате. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт