Край на доставките от село

• 8 122
  • 239
  •   1
Отговори
# 75
Прочетох проекто наредбите. И не ги разчетох като авторката на темата.

Иска се да има безопасност на храните. Превоз, здравна книжка, информация за храните. Т.е. да не може всеки да си пуска обяви в olx или фейсбукс и да доставя месо, мляко, яйца и каквото се сетите в измити използвани пластмасови шишета. Да има една гаранция за хигиена и проследимост.

Тъй като в момента идва бум на електронната търговия е нормално да има регулации и да се преследват недобросъвестните търговици. Такива в интернет много. И ако няма законова база, не можеш да се оплачеш, нито да накажеш виновния.
А храна е нещо важно. Тя може да бъде и лекарство, и отрова.

И да всяка регулация коства пари, но и развитието на електронната търговия дава достъп до огрооомен пазар и развитие на потенциал.

Последно: Ако имаше толкова много ферми и дребни производители засегнати от това е нормално да се създаде асоциация, която да ги представлява и да защитава техните интереси.

# 76
  • Пловдив
Deni-meni  Защо? За да приравня моето мнение с твоето? Ами не искам. Нека всеки си има своето. Аз не ти казвам на теб да направиш нещо друго от това, което правиш. Нали? На мен ми стигат 4 ябълки и 4 круши и 2 манго и 4 райски ябълки , а не на по 2 кг. и да изхвърлям половината спарушени или изгнили.
О, то в Германия  е пъъълно с производители на манго и райски ябълки. Няма манго и райски ябълки от други страни и да са от малки производители. Малките продават локално. Доста лицемерна ми се виждаш.

# 77
Сори, ама като не ти е изгодно, тогава прекратяваш историята с доматите и толкова. Нима очакваш големите да ти направят път, само защото си малък? Разбирам, всеки минава през романтичния период, но накрая числата превземат романтиката - или си на загуба, или си на нулата, или на печалба. Хубавото и лошото на числата е, че не можеш да ги излъжеш, те също не могат да те излъжат - в тях романтика няма. Няма "ама, госпожо, те, големите...". Ми, така е, няма лесно!
Няма романтика има яко бачкане живея в Сф и всеки уикенд пътувам по 600км за да гледам овощни градини и градина с зеленчуци.Както споменах по нагоре не желая да ставам голям.Вини отговарям ти убиват отглеждането на дадено сортове грозде как се случва,плащат на определени хора да изкупуват лозя и да ги изкореняват по програма до която обикновен производител не може да се докопа,същия този човек прави насаждения с лозя и в 1момент остават неговите само човек който в момента заема висока длъжност в едно министерство.За доматките 80корена закупени от село мрежа против градушка, колци закупени,  маркучи капково напояване,,пръскани с йод и аналгин ами похапнахме си доволно и затворихме в буркани и лютеница направихме ,кефа цена няма, не е изгодно да ,ама децата ги ядат като ябълки с усмивки на лице.

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 19:37 от cia_maritima

# 78
  • Пловдив
Няма романтика има яко бачкане живея в Сф и всеки уикенд пътувам по 600км за да гледам овощни градини и градина с зеленчуци.Както споменах по нагоре не желая да ставам голям.
Никакъв производител не си със съботно-неделно отглеждане. То и аз съм производител в такъв случай, защото имам градина и овощна градина.

Аз купувам когато и каквото реша. Пазарувам и от Лидъл, и от Метро и от малки производители. Не харесвам малки магазинчета и не желая да ги подпомагам. Много рядко да купя нещо от такъв.

# 79
Няма романтика има яко бачкане живея в Сф и всеки уикенд пътувам по 600км за да гледам овощни градини и градина с зеленчуци.Както споменах по нагоре не желая да ставам голям.
Никакъв производител не си със съботно-неделно отглеждане. То и аз съм производител в такъв случай, защото имам градина и овощна градина.
Щом казваш Simple Smile

# 80
  • София
едва ли ги гледа собственоръчно, а отива да ревизира как другите ги гледат. Иначе или послъгва, или е несериозно, няма как в събота и неделя два стръка домати да отгледаш, да не говорим за цяла градина или овощни градини.

# 81
  • Пловдив
едва ли ги гледа собственоръчно, а отива да ревизира как другите ги гледат. Иначе или послъгва, или е несериозно, няма как в събота и неделя два стръка домати да отгледаш, да не говорим за цяла градина или овощни градини.
Да, ние сеем всяка година градина и понеже сме съботно-неделни градинари например тази година нищо няма. Овощна градина имаме 10 декара. Тази година и от нея нищо.

# 82
Заповядай до година на гости.Уикенда не може да се дискува бранува, пръска ли???

# 83
  • София
Само да приключи историята с короната, ще ти дойдем на гости - ще те ревизираме продукцията. Simple Smile  

Догодина се пише слято. Например - Догодина ще ти дойдем на гости - т.е. следващата година. До година ще направим оборот 5 милиона лева - максимум след една година ще имаме оборот 5 милиона.

# 84
И мен ми е трудно да повярвам, че със съботно-неделно градинарстване се гледа продукция за продан, особено пък домати. И аз сея градина и знам за какво става въпрос и как като почнат дъждовете, ако не искаш да пръскаш с химия, трябва след всеки дъжд да пръскаш със сода или йод и да ги наобикаляш постоянно, за да да махаш маносани листа.
Само да приключи историята с короната, ще ти дойдем на гости - ще те ревизираме продукцията. Simple Smile 
Може и да си купим даже, ако одобрим Simple Smile

# 85
И мен ми е трудно да повярвам, че със съботно-неделно градинарстване се гледа продукция за продан, особено пък домати. И аз сея градина и знам за какво става въпрос и как като почнат дъждовете, ако не искаш да пръскаш с химия, трябва след всеки дъжд да пръскаш със сода или йод и да ги наобикаляш постоянно, за да да махаш маносани листа.
Може и да си купим даже, ако одобрим Simple Smile
Домати не продаваме.Заповядайте на драго сърце не да си купувате, армаган ще ви дадем безплатно.Като дойде време да не обърнете палачинката поканата е отворена.Тази година сам съм си пръскал и орал доста земя, нямаше валежи и се запази всичко много добре.Пък всеки има право да мисли каквото си поиска.Голяма част от отпуската и затварянето на градовете изкарахме там работейки ,не напразно обмисляме да се преместим да живеем на село.

# 86
  • София
Ти внимавай с поканите, че няма да ти стигнат масите да посрещаш половината потребители от темата. Simple Smile

# 87
Произведено на село отдавна не е това, което си представяте. Така наречените селски производители реално организират промишлено производство при незнайни хигиенни условия и с незнайна суровина и технология. Не се знае колко мляко има в сиренето на бабата, нито се знае колко и какви алкалоиди има в ракията на дядото. Романтиката е хубаво нещо, но реалността е съвсем друга.

# 88
  • София
Ох, да, алкохола. Само като видя пластмасовите шишета с ракия, правена незнайно как и от какво, ми се изправя косата. Всъщност не знам дали някой въобще смее да си купи ракия от сергията на непознат продавач.

# 89
  • Между гори и планини
Аз живея на село и си отглеждам основните зеленчуци и плодове сама. Градината успява да ни изхрани 12 месеца плътно до новата реколта. Яйца също не купувам, имам 7 носачки - стигат, дори раздавам. Който е взел яйца от мен, пак търси. Нямам яйце по-старо от седмица. Старая се да не пръскам с тежки химии зеленчуците, а плодовете не ги пръскам въобще с нищо. Имам голяма плевня за още животни, но мъжа ми не иска. Като цяло купувам само олио, брашно, мая, млечни продукти ( но пък до нас има мандра) и месо. Като месо, ако се разтърся мога да купя още живо, да извикам съседа и да го транжира .
В момента само манатарки във фризера имам 8 кг. Не се оплаквам, около 6 месеца мога да не отида до магазин.

Общи условия

Активация на акаунт