Край на доставките от село

• 8 067
  • 239
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Това го решава тристранката. Виж, ти си млада и тези неща не ги знаеш и не ги помниш. Знаеш ли, че МРЗ е почти на линията на бедността? Идеята на МРЗ, а то така беше и няколко години в зората на демокрацията, е да има един гарантиран минимум пари, които работникът получава за труда си, за да може да се поизхрани. Това е различно от осигурителния доход. При положение, че дори от тази минимална заплата, като се обложи с данъци, накрая се оказваш дори по-зле от безработния, защото на него социалните помощи не му ги облагат с данъци. На теб сега ти се струват нещата несправедливи, защото си млада и не мислиш за бъдещето или смяташ, че със сигурност ще си млада, здрава и богата цял живот.

# 226
Анди, на 33,почти 34 съм, колко да съм млада?
Сега гледам, че съм направила мешана скара в предното мнение. Мисълта ми беше, че според мен МРЗ няма да е необлагаемия минимум, а някаква по-малка сума. Не за нещо друго, но половината държава работи на МРЗ и ако това е необлагаем минимум, то държавата ще издуха супата.
Това, нали, отделно от мнението ми, че и сега плащаме твърде високи дснъци за социалните услуги, които получаваме. Хубаво се сравнява с Франция, Германия и САЩ, ама кое ни е като тяхното? Покупателна способност, пътища, училища?

# 227
  • София
Млада си, на теб ти се губят 13 години от прехода, почти половината.

# 228
Може. Но със сигурност мисля за бъдещето си, затова написах, че солидарните ни системи са компрометирани. Има голяма разлика между подание, колкото да не умреш съвсем от глад и студ, и някаква сума за изхранване.

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 20:23 от Анонимен

# 229
Данъците само ще нарастват, споделените отговорности също, солидарните системи няма да отмрат.

От днес - Дойче банк предлага работата от дома на бъде обложени с допълнителен данък за това, че хората пестят от обществен транспорт, не си купуват закуски, обяд и пр. - https://news.bg/world/5-danak-rabota-ot-vkashti-novo-predlozheni … eutsche-bank.html

Дори да не е под тази форма, пътят е натам.

# 230
Тази статия не ми вдъхва доверие. Дума няма за Германия, но Deutsche Bank прави сметка на разходите в САЩ и Великобритания?

# 231
Simple Smile
Няма нужда да има за Германия. Източникът е ББС, те се интересуват от ЮК и явно от САЩ, не от Германия. Други медии ще отразят според техните региони.

Що се отнася до ДБ - те редовно излизат с доклади на глобални теми.
Напр. от миналия месец, с друга прогноза за данък (предпоследния абзац) - https://www.actualno.com/analysis/globalna-epoha-na-bezporjadyk- … news_1498193.html

# 232
Ама то не е задължително да купиш от Пешо. Въобще - ограничен брой хора купуват от малки производители. Аз например съм отвратена от т.нар. фермерски пазар в София и никога не пазарувам от никой там.
А хората с пет крави добре си печелят, не би трябвало да им е проблем новия закон. Запознах се с жена в провинцията с по 15+ овци и кози, продава кисело мляко в кофички с уникален вкус. И печели съвсем прилично.
И да, трябва да има хигиена и спазване на нормите, иначе си губят клиентите. Докато в Кауфланд има хора за всяко качество - и за високо и за ниско, то от домашното се очаква само високо качество. Щото Кауфланд няма как да фалира, ама те...
Аз лично не протестирам срещу регулациите. Напротив, но бих искала контролът и законите да са еднакви и за големите и за малките. Гледала съм филми какъв е контролът в други страни, тук след 150 години няма да ги стигнем за съжаление. Като знаем какви са Регулаторите в БГ ...
Тук регулациите дори са завишени, от пренатягане. Но има двоен стандарт. Нашия като си плати проверката минава само по документи, а конкурента се съсипва с изсмукани от пръстите изисквания. Едните получават предписание след предписание, другите направо на актове отиват. Това е грозното.
А качеството на продукцията от селските производители в момента отговаря на същото при големите в началото на 90-те години.
Регулации си трябват както и да го въртим.

# 233
...
А качеството на продукцията от селските производители в момента отговаря на същото при големите в началото на 90-те години.
Регулации си трябват както и да го въртим.
Регулациите са задължителни. Проблемът тук ще е Андрешковщината.

Болднатото обаче не го разбрах. В какъв смисъл продукцията на селските производители? То градски производителя няма, това първо.
И второ - Не малка част от продукцията в супермаркетите е точно българска. Виждала съм отвратително качество в супермаркети, например тиквички миришещи много силно на химикал. Така че "големите" въобще не са критерий за качество.
Трето - какво според Вас е било качеството в нач. на 90те - добро или лошо?

# 234
Под селски имам предвид тези с табелка на портата "продавам сирене, ракия и зеле".
В началото на 90-те, а и преди това не може да се говори за хигиена и технология на производство.

# 235
последното за пръв път го чувам

# 236
последното за пръв път го чувам
Предполагам не си чувала и за смлени тухли в червения пипер.

# 237
аз съм чувала много неща ... повечето неща за годините след 9о те ...  и какво  ? всеки може да разправя каквото поиска

# 238
Ми нищо! Да разправят, кой им пречи?

# 239
  • Варна
промишленото земеделие и животновъдство , промишленото производство на храна въобще е много по вредно от всякакви вируси ! Но и друга истина не се казва - ако го няма промишленото земеделие и животновъдство , промишленото производство на храна на земята не би било възможно да живет 7 млрд. души ! Просто половината щяха да са умрели от глад , или колко умряха и още умират от Чернобил и Фокушима.Винаги се шашкам като видя бабичките на село да си купуват прясно и кисело мляко в пластмаса и пластмасови бройлери !! Абсолютно уверен съм , че пластмасата е по вредна от вируса !

Общи условия

Активация на акаунт