Майчинството счетоводно - 87

• 34 006
  • 760
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте да попитам в болничен съм от 6г.с. последния ми болничен е до 14.01.2021, а 45дневния ми започва на 29 януари. Ако в дупката между тях си взема отпуска ще повлияе ли на сумата ми за майчинството или не? Тъй като ми казаха приятелки че ще ми смятат болничния в майчинството ако излезна отпуск тъй като ще има прекъсване. Нужно ли е да ходя на ТЕЛК за да не повлияе на майчинството ми?

# 346
Здравейте имам едно запитване.
Бременна съм в 6 седмица и малко преди да забраменея ме съкратиха заради кризата. Имам стаж и осигуряване повече от 5 г.,но в последната година имам прекъсвания и заради неплатен и заради сменяне на работата. Сега знам, че трябва да имам поне година стаж и осигуряване, за да имам шанс за някакво майчинство. Предполагам, че за по-високо от минималното няма как да се класирам, но въпроса ми е следния: колко време преди излизане от 45 дневния отпуск преди раждане трябва да съм започнала работа при тази ситуация. Сега се намира трудно работа, имам някои  неща предвид, но не знам кое и кога ще се получи. И ако случайно реша да се самоосигурявам преди раждането, ще взема ли също майчинство от Нои макар и минимално?

# 347
  • София-Младост
Добър ден! Имам ли право докато ми тече натрупаната отпуска след изтичане на 2рата година майчинство, да си пусна предизвестие за напускане на работа?
Да.
Здравейте!
Имам запитване - родих на 06.08, на термин. Бях в болничен до 03.11(последен). Документите ми за майчинство са подадени на 26.11, а все още нямам превод.
От 10.12 ли да броя 10 работни дни?
Благодаря.

Не, от 26.11.

Здравейте да попитам в болничен съм от 6г.с. последния ми болничен е до 14.01.2021, а 45дневния ми започва на 29 януари. Ако в дупката между тях си взема отпуска ще повлияе ли на сумата ми за майчинството или не? Тъй като ми казаха приятелки че ще ми смятат болничния в майчинството ако излезна отпуск тъй като ще има прекъсване. Нужно ли е да ходя на ТЕЛК за да не повлияе на майчинството ми?
Месец януари изобщо не влиза в сметките за обезщетението. А платн отпуск пък никога не е
оказвал негативно влияние.

Malko_Slance

Една-две седмици са предостатъчни.

# 348
Здравейте, дали аз нещо греша или има някакъв проблем, но не трябваше ли да имам някакъв превод по последния болничен, който ми е от ЛЛ на детето?

Скрит текст:

# 349

Тоест някъде има някакъв проблем, така ли да го разбирам?
Звъннах в НОИ, може би вече над 10 пъти, но вс оператори все са заети и не успявам да се свържа. А моята счетоводителка твърди, че няма проблем.
Надявам се на превод преди НГ.
Благодаря Ви, живи и здрави!
Весели празници ❄🎅☃️

# 350
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Пишете им мейл, ще отговорят.
Този месец направиха някакво ужасно забавяне на изплащането на болничните...

# 351
Пишете им мейл, ще отговорят.
Този месец направиха някакво ужасно забавяне на изплащането на болничните...

Писах им. Благодаря. Весели празници ❄🎅☃️

# 352
Дами , имам следният казус , който не е майчински , но считам че сте вещи и ще знаете .
Преди месец и повече пуснах в НАП молба за опрощаване на глоби по давност . Имам пик и входящ номер , казаха че мога да проверя онлайн има ли резултат . Ако е възможно наистина аз така и не намирам кой е начина и вече трети път ходя да се бутам в НАП на място да проверявам и още нямам резултат .
Някой запознат ли е ? Как да си проверя опростени ли са задълженията , разгледани ли са ?

# 353
  • Варна
И аз се надявах на превод преди Коледа или НГ, но явно има някакъв проблем. От месец се обработват, скоро ще излезе и третия болничен. Май ще се свързвам с тях, ако успея.

# 354
Тези от НОИ вече тотално ме объркаха , сега ми излиза че ще имам превод в почивен ден ... при вас така ли излиза ?  

# 355
Тези от НОИ вече тотално ме объркаха , сега ми излиза че ще имам превод в почивен ден ... при вас така ли излиза ?  

Да

# 356
И при мен излиза същата дата.

# 357
  • София-Младост
Според мен няма да ги получите утре, на 24.12. ще се излъчи превода, така че най-рано на 29.12. ще си получите парите. Но ще се радвам, ако бъркам:)

сложно@e
Предоставяне на данъчна и осигурителна информация и информация от данъчно-осигурителната сметка
Справка за извършени плащания, преведени по сметки на НАП и погасени задължения с тях

Има и отделно задължение за МДТ.

# 358
Здравейте. Дано някой тук може да ми помогне с отговор. С бащата на детето ми не живеем на един адрес, но апартамента  в който живея е на негово име. Ще подавам документи за майчинство, това ще окаже ли влияние, ще трябва ли да подавам и неговите доходи?

# 359
Здравейте! Ще се радвам, ако ми дадете яснота по моя въпрос. Бременна съм в 5 месец и от 4 януари ще си остана вкъщи до раждането. Вчера бях на преглед при гинеколожката и се разбрахме да редуваме болничен и отпуск. Но се чудя от финансова гледна точка как е най-изгодно. Да редувам, да взема цялата отпуска накуп и после болничен или първо болничен и после отпуск?

Общи условия

Активация на акаунт