Майчинството счетоводно - 87

• 34 015
  • 760
  •   1
Отговори
# 330
Звъннете на счетоводителката и й кажете да си оправи документите.Според нея тези 3-4 дни къде се губят?

# 331
Здравейте,

Длъжна ли съм да взема 45 дни до термин или може за по-кратък период да бъде този болничен (примерно 30 дни да кажем) ?

По принцип, нали се дават 45 дни от АГ до термин, 42 от болницата след раждането и после до ден 135 от ЛЛ. И после до ден 410. Ако не взема 45 дни в началото, а 30, то губят ли се тези 15 дни разлика (ако хипотетично родя на термин,живот и здраве, знам че е почти невъзможно) или някъде по веригата ще ги наместят по-нататък?

Благодаря предварително за отговора.

# 332
Здравейте,

Длъжна ли съм да взема 45 дни до термин или може за по-кратък период да бъде този болничен (примерно 30 дни да кажем) ?

По принцип, нали се дават 45 дни от АГ до термин, 42 от болницата след раждането и после до ден 135 от ЛЛ. И после до ден 410. Ако не взема 45 дни в началото, а 30, то губят ли се тези 15 дни разлика (ако хипотетично родя на термин,живот и здраве, знам че е почти невъзможно) или някъде по веригата ще ги наместят по-нататък?

Благодаря предварително за отговора.
Здравейте,можете да ползвате само 30 дни,но трябва да представите бележка от работодателят си пред АГ,че сте работили от началото на 45 дневният болничен до желаната от вас дата.И,да тези 15 дни ги губите.Леко раждане и едно прекрасно бебче ви желая?

# 333
Искам да попитам по запознатите.
Наистина ли има забавяне при преизчисляване на болничният от болницата?
Смисъл аз съм го предала, но счетоводството твърди, че се бави предаването във НОИ заради преизчисляване и затова не е още предаден.
Също да попитам, защото имам вече издаден болничният от педиатър. Питах го за документи кои и как да попълнят, но ми казаха, че това се прави точно преди да свърши болничният. Т.е. на мен ми свършва на 25.02, а те казват че документите ще ги оправим в средата на февруари. Така ли е действително и това няма ли да забави изплащането на майчинството. Смисъл, вместо да взема април за март, заради обработката да има забавяне.
Много объркано го описах май, но и аз не знам как по-ясно да обясня.

# 334
Имате ли представа болничните за декември кога ще получим ?

# 335
  • София-Младост
Имате ли представа болничните за декември кога ще получим ?
А кога е предаден олничния лист на работодателя, той кога го е подал в НОИ?

Neko.fukakai
Малко преди да ви свърши този трети болничен, ще си подадете документите за следващия период.

Здравейте!
Попълвам декларациите за представяне при работодателя. Родих на 6.11.2020
Болничният от педиатъра ми е до 27.02.2021 вкл.
Въпросът ми е кои дати се вписват в следните декларации:
Чл. 163 ал1
Чл.50, ал.1 и ал5
Нека ви изтече болничния от педиатъра и тогава другите декларации.

# 336
Ала -Бала . Датата която трябва да гледам е 07.12 предполагам ?

# 337
Сложн@е!,не се гледа това.Това е регистъра за болничните (когато го е издала болницата).
Ти кога си го предала на работодателя този болничен?Предполагам е след тази дата.Срока да го предаде той към НОИ е 10-то число на следващият месец,тоест 10 януари.След това НОИ имат още едни 10 работни дни да го изплатят.
Извади си ПИК и следи в страницата на НОИ.

# 338
Деси , и този адрес гледам . Няма нищо там. Явно се е забавила счетоводителката . Просто чух отнякъде че до Нг се изчистват плащанията за старата година , затова така си помислих .

# 339
  • София-Младост
Не се е забавила, краен срок 10.01. запредаване на болничен получен през декември.

# 340
Деси , и този адрес гледам . Няма нищо там. Явно се е забавила счетоводителката . Просто чух отнякъде че до Нг се изчистват плащанията за старата година , затова така си помислих .
Счетоводителката има срок до 10 януари да го предаде.Не се е забавила.

# 341
А до колко дни след издаване на болнипния гонотразяват в тази система на НОИ?
Трябваше на18.12 да са ми издали новия болничен, но и днес не виждам да е отразен в сайта. А утре се надявам да си го получа и да го предам на работодателя.
Благодаря!

# 342
  • Стара Загора
Добър ден! Имам ли право докато ми тече натрупаната отпуска след изтичане на 2рата година майчинство, да си пусна предизвестие за напускане на работа?

# 343
А до колко дни след издаване на болнипния гонотразяват в тази система на НОИ?
Трябваше на18.12 да са ми издали новия болничен, но и днес не виждам да е отразен в сайта. А утре се надявам да си го получа и да го предам на работодателя.
Благодаря!
В нои се отразява след като работодателя го предаде. Дефакто този болничен дето са ти издали на 18.12, работодателя има срок до 10.01.21 да го првдаде и след това има още 10 дни за обработка в НоИ. Пари се получават всеки вторник или четвъртък!

# 344
Здравейте!
Имам запитване - родих на 06.08, на термин. Бях в болничен до 03.11(последен). Документите ми за майчинство са подадени на 26.11, а все още нямам превод.
От 10.12 ли да броя 10 работни дни?
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт