Майчинството счетоводно - 87

• 33 991
  • 760
  •   1
Отговори
# 405
Личната и следящият АГ могат да издадат болничен до 14 дни.След това се минава комисия (ЛКК),която удължава болничният с 30дни.Ходи се всеки месец.Направление за ЛКК може да ти издаде и личната,може и АГ да ти го даде.
Следящият АГ на частно не може да ти издаде болничен.
Има вариант да минаваш ЛКК в някоя частна болница,където не ти трябва направление и си плащаш болничният (20-30лева).За това попитай АГ.

# 406
  • София
Аз се следя само в частна болница и от самото начало от там ми издават болничните, но плащам по 20 лв, така е.

# 407
Здравейте,
Извинявам се за глупавия въпрос, но нали и двете години майчинство се изплащат от НОИ? Реално интересува ме какво губи работодателя от една дама в майчинство така да го кажа ?

# 408
Здравейте,
Извинявам се за глупавия въпрос, но нали и двете години майчинство се изплащат от НОИ? Реално интересува ме какво губи работодателя от една дама в майчинство така да го кажа ?
Плаща здравните осигуровки.

# 409
  • Бургас
Здравейте,
Плаща здравните осигуровки.
Освен това се натрупва отпуска през двете години,която трябва да се изплати после.

# 410
Благодаря ви за информацията и отговорите. Просто исках да уведомя работодателя си лично. Затова не исках на толкова ранен етап да казвам. А иначе и да - в изпитателен срок съм, но каквото стане.

В 8-ма седмица определено не сте длъжна да казвате, прекалено е рано.

# 411
Здравейте, момичета! Тъй като намирам доста противоречива информация, а мисля, че тук ще сте по-запознати .. Интересува ме 45 дневния болничен преди термин влиза ли в 180-те дни болничен по време на бременност?

# 412
Здравейте, момичета! Тъй като намирам доста противоречива информация, а мисля, че тук ще сте по-запознати .. Интересува ме 45 дневния болничен преди термин влиза ли в 180-те дни болничен по време на бременност?
Не

# 413

Не, отделно са си. Всъщност само тези 45 дни се водят заради бременност, другите 180 дни се водят по болест.

# 414
  • Асеновград
Здравейте, искам да задам въпрос, за някои може да е глупав, но който и да питам казва не знам, та мисля че вие сте по запознати затова ще питам тук! В момента съм безработна, плащам си здравните осигуровки, (от април 2020 съм без работа ако има значение)... та въпроса ми е ще получавам ли майчинство дори минимално, ако сега забременея? Преди да прекъсна работа съм имала 12 месеца трудов стаж (защото знам че това е минималното изискване), дали ще ми зачетът трудовия стаж при такава голяма пауза? И дали имам право на майчинство? Благодаря предватително!

# 415
За да получаваш майчинство трябва да си на трудов договор.В противен случай имаш право на социално майчинство,ако отговаряш на определени условия.Мисля,че е около 150лева.

# 416
  • Асеновград
За да получаваш майчинство трябва да си на трудов договор.В противен случай имаш право на социално майчинство,ако отговаряш на определени условия.Мисля,че е около 150лева.

Благодаря, а ако стане така че започна работа и забременея само с няколко месеца трудов стаж пак ли няма да имам право на майчинство?

# 417
Ще получаваш,ако имаш 12м стаж (общо през живота си) и си на трудов договор.

# 418
  • Асеновград
Ще получаваш,ако имаш 12м стаж (общо през живота си) и си на трудов договор.

Много благодаря за отговора! Simple Smile

# 419
Привет на всички , имам нужда от информация Simple Smile
Дъщеря ми декември 2021 става на 2г и мисля април месец да подам документи за ясла , като евентуално ще бъде приета май месец , а мисля да я пусна присъствено на ясла чак октомври (тогава ще е на 1год 10м ) .  Аз ще се върна на работа може би края на ноември , та питането ми е следното :
Майчинстовто кога ще ми бъде спряно ?
• когато я приемат в ясла ? / т.е май месец/
• когато вече физически посещава ясла / октомври месец / или
• когато изтекат двете години майчинство / декември месец / ?
Чувам различни мнения и затова исках и тук да се допитам Simple Smile
Благодаря на отзовалите се

Общи условия

Активация на акаунт