Майчинството счетоводно - 87

• 33 878
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Като взимахме акта за раждане казаха, че от общината се взимат тези 250лв.
Съвсем се обърках. А тези социални къде са? От София област съм по лична карта

# 616
За детските се гледа дохода според осигуровките или това, което ще получавам като майчински? Защото мъжа ми го осигуряват на 800лв , а мен на 850.. но аз ще взимам минималните майчински - 610лв (или вече 650 нз) . Та как да разбера дали покриваме критериите за детски ?

# 617
  • Sofia
За детските се гледа дохода според осигуровките или това, което ще получавам като майчински? Защото мъжа ми го осигуряват на 800лв , а мен на 850.. но аз ще взимам минималните майчински - 610лв (или вече 650 нз) . Та как да разбера дали покриваме критериите за детски ?
Когато подаваш за детски се гледа дохода назад.

# 618
Bally3014, аз съм с подобен казус. Нямах необходимите 6 месеца осигурителен стаж. Средата на октомври ги направих, но още не съм получавала обезщетение за нито 1 болничен, а вече съм и в 45-дневния преди термин. Болничните ми дълго време стояха на статус “обработва се”, та ходих на място в НОИ и се оказа, че от счетоводството при подаването им, не са отбелязали че вече имам нужния стаж. Анулираха ги, от 08.01 са подадени отново, но коригирани и сега чакам да видя дали ще получа нещо... от 26.10 до сега.

Ще изчакам още малко. И евентуално със счетоводителя на фирмата, в която работя ли трябва да говоря? Т.е. от фирмата отбелязват дали имам стажа?
Аз получавам и писма, че ми е отказано плащане за предишните болнични. Не трябва ли в НОИ да знаят кога се събира стажа?

# 619
Ако по време на майчинство напуснеш работа по предложение от работодателя, трябва ли да се попълва декларация за НОИ и каква?

# 620
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Ако по време на майчинство напуснеш работа по предложение от работодателя, трябва ли да се попълва декларация за НОИ и каква?
Да, за промяна на обстоятелствата и ти се прекратява майчинството.

# 621
  • Варна
Bally3014, аз също мислех, че в НОИ получават информация за вече придобития стаж, но когато ходих на място жената ми каза, че работодателя трябва да ги информира, като подава болничния.

# 622
  • София-Младост
Здравейте, имам следния въпрос:
От 13.01. ми започва 45-дневният болничен преди термин. АГ каза, че ще ми го издаде в края на месеца. Счетоводителката обаче ми каза, че крайният срок, в който болничният лист трябва да е при нея и да го представи в НОИ до 20.01.
Някой запознат ли е със сроковете?
Не е точно такъв срока, за болничен предаден на работодателя пре януари, краен срок за входиране в НОИ е 10,02,2021. Уведомете я, че по независещи от вас причини, болничния лист ще бъде издаден края на месеца със задна дата. За да ви "води" в болничен във Ведомостта.  А АГ отпуск ли е, че отлага издаването...
Здравейте!
Бременна съм в 6 месец и от няколко месеца съм в болнични. Нямах 6 месеца стаж, за да ми се плаща, тъй като работя от лятото. На 18 декември събрах необходимия стаж. Последният болничен беше за периода 12.12.2020 - 10.01.2021 г. Реално 6 дни след започването на болничния, аз събрах необходимите 6 месеца. Въпросът ми е дали и кога ще бъде изплатен този болничен (дните от събирането на стажа до датата на изтичане)? Четох различни неща. Че ако обхваща два календарни месеца се изплаща до 5 работни дни от изтичането, но те минаха.
Не знам дали има значение, но споделям датата на издаване 14.12.2020г, данните са постъпили на 18.12.2020, според сайта на НОИ.
Ако наистина сте натрупали необходимия стаж, трябва да има плащане. Пуснете запитване в НОИ.
При подаването на прил.9 работодателя отбелязва имаш или нямаш необходимия стаж и т.н.

# 623
Здравейте,
В майчинство втора година съм и предстои този месец да подам за детски.Искам да видя доходите си година назад,но никой от линковете на 1-ва стр.не работи при мен.При вас така ли е?

# 624
Вижте в интернет в зависимост от това къде живеете- адрес по ЛК има различни офиси за социалните помощи.
Например аз съм по ЛК от люлин и трябваше да отида до социалните служби в квартала.
Като взимахме акта за раждане казаха, че от общината се взимат тези 250лв.
Съвсем се обърках. А тези социални къде са? От София област съм по лична карта

# 625
Да кажа само, че от няколко години документи се подават в социалните по настоящ адрес. Преди няколко дни ме върнаха като отидох в офиса по постоянен адрес.

# 626
  • София-Младост
Здравейте,
В майчинство втора година съм и предстои този месец да подам за детски.Искам да видя доходите си година назад,но никой от линковете на 1-ва стр.не работи при мен.При вас така ли е?
Банково извлечение, мобилно банкиране. Пробвайте линковете в понеделник, може да е техническа профилактика.

# 627
Здравейте, проследявам бременността си на частно, някой знае ли дали частните доктори могат да издават направление за хоспитализация и болничният, който е 45 дни преди термина?

# 628
Здравейте, проследявам бременността си на частно, някой знае ли дали частните доктори могат да издават направление за хоспитализация и болничният, който е 45 дни преди термина?
Могат, аз само на частно се следях, во в болница, нямах проблеми с болничните.

# 629
  • София
Аз ходя на частно и всички болнични ми ги издават от там.

Общи условия

Активация на акаунт