Какво ви е мнението за тарикатите от HelpKarma

• 23 975
  • 358
  •   1
Отговори
# 135
Откакто участвах в разни Фейсбук групи и поредната админка беше хваната за злоупотреба с дарени средства, рязко намаля вярата ми в алтруизма.

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 10:13 от Olia Nik

# 136
Angel_wing, сподели некомпрометирана платформа? (Ако има такава). Покрай дискусиите във фейсбук препоръчват bcause.
Лео Кадели. А му вярвам, много работи и помага.

# 137
Да, съгласна съм за Лео.
Но Жокера имаше предвид платформа?

Лео, както и други, се опитват сами и през ФБ основно.

# 138
Според мен на тези тримата няма да им се размине след токова много лъжи и измами. Даже и прокуратурата да заяви накрая, че всичко наред от законова гледна точка.

Щом посочените като гаранти лекари не знаят въобще, че са работили за "ХелпКарма", едва ли ще оставят всичко просто така. Ще има заведени дела. И без това много медици постоянно са обект на критики от пациенти за лошо отношение и грешки, само това липсва!

Загазили са много тримата герои. За Славчо се писа, че и наркотици употребявал..

# 139
И аз съм отвратена. Вече не го преживявам толкова, но снощи инфаркт щях да получа докато гледах наглата госпожа.
И питам, защо е необходима такава последническа платформа?
Не е ли достатъчно дарителите да превеждат пари директно в дарителската сметка на нуждаещите се?
Виждала съм, че след репортаж по телевизията, за рекордно кратко време се събираха стотици хиляди лева, особено за болни деца.
Как ще разберем,че дарителската сметка е на нуждаещ се?

Дарителска сметка не може да се открие без съответните документи - епикризи, становища на специалисти, проформа фактури за лечението и др. И тегленето от нея е с огеаничения, само целево.

# 140
Наглото е, че посоченият процент, който си удържат, не е малък, но хората са го приели- дарители и дарени. Но въпреки това им е малеело и са направили тези далавери. Еми грозно е.

# 141
Лео Кадели е един от онези на които не вярвам. Можете сами да разберете защо, има група "измамени от Лео Кадели". Благодарение на измамените и техните усилия, този човек регистрира НПО, преди това всичко минаваше през личните му сметки май. Всеки, който се опита да разбере малко повече от него къде и за какво се изразходват средствата, бива блокиран от групата му. Така че моля само не говорете за него като добър пример.
Друг лош пример за благотворителност, макар и не за хора, е този от Русе, който спасява книги. Оказа се, че човекът си е отворил офиси на куриерска фирма и печели чрез доставките на книгите. Прецаква те например, когато пуснеш заявка за 5 книги и то ти ги пуска в три отделни пратки.

Angel_wing, сподели некомпрометирана платформа? (Ако има такава). Покрай дискусиите във фейсбук препоръчват bcause.
Лео Кадели. А му вярвам, много работи и помага.

# 142
За празника бихте могли да насочите средства към групата Купи подарък от майка на дете с увреждания. Да, не става въпрос за дарение или за спешна операция, но пък става въпрос за подпомагане на дами, които както е известно нямат възможност да работят, тъй като се грижат за дете с увреждания. Въпрос, дискутиран неведнъж и доста сериозен. Има невероятни ръчно изработени неща, а всяка е с името си и историята си.

# 143
Не знаех за Лео, аз само по това, което от ФБ виждам.
Силно се надявам да не е истина, от опит знам, че монетата винаги има две страни.

# 144
Ралица Енева си изтри снимките от социалните мрежи вчера.
Отвратена съм от схемите им, а и съм учудена, че дори не са измислили вариант да излязат сухи от кашата, която сътвориха. Крадеш милиони, а не можеш да оправдаеш с документи парите.

# 145
  • Wonderland
Ралица Енева си изтри снимките от социалните мрежи вчера.
Отвратена съм от схемите им, а и съм учудена, че дори не са измислили вариант да излязат сухи от кашата, която сътвориха. Крадеш милиони, а не можеш да оправдаеш с документи парите.
Успях да разгледам профила й преди да ги изтрие. Държанието й бе отвратително. Поддържала била висок “лайфстайл” с парите на дарителите. Наглостта й стигнала до там, че създала кампания за закупуване на части за планински бегач на най-големия й син.............

# 146
Ако има карма в тая вселена, в следващия си живот би трябвало всички те да се преродят в цигански коне!

# 147
Наглостта й стигнала до там, че създала кампания за закупуване на части за планински бегач на най-големия й син.............
Това съм го пропуснала. На такива хора и затвор им е малко.

# 148
  • София
Този скандал вече породи и обратна връзка от част от легитимните фонданции, включително и от "Каритас", може би една от малкото организации, на които вярвам безусловно, че правят добро без злоупотреби.

# 149
  • Пловдив
Аз порових в кампаниите за спорт с любопитство и не видях такава за части за велосипед. Но може да е приключена вече и изтрита.

Общи условия

Активация на акаунт