Какво ви е мнението за тарикатите от HelpKarma

• 23 971
  • 358
  •   1
Отговори
# 120
Само едно ще кажа- ОТВРАТЕНА СЪМ.

# 121
  • Mediterraneo
Прокураторута няма да направи нищо, вероятно.
То хубаво ще се направи нова платформа, но тя също изисква добре удерени позициите на медицинския съвет и одиторската дейност- нещо, което видяхме, че тук го е нямало изобщо, а платформата събира милиони! Каква е гаранцията, че следваща платформа няма да се окаже същата...

# 122
То май само заплатата на Славчо е била завишена. Вероятно са се „отчитали” някъде и това е правено през заплатата и заемите на Славчо. На бас, че каскетурата няма да потърси кой стои зад платформата.

# 123
Как без съпруг?
Чудя се дали изобщо са помогнали на някой...
А на Ралица Енева толкова съм съчувствала и дори съм й се възхищавала как се справя с три деца и без съпруг...

# 124
  • Wonderland
Как без съпруг?
Чудя се дали изобщо са помогнали на някой...
А на Ралица Енева толкова съм съчувствала и дори съм й се възхищавала как се справя с три деца и без съпруг...
До днес й бе отворен профила във фейсбук. Имаше много снимки, но на нито една не я видях с мъж. Вчера беше пуснала сърцераздирателен пост, че е бил един от най-трудните дни в живота й. За отрицателно време писаха над 2К потребителя и така я “нахраниха”, че чак ми дожаля за нея.

# 125
Вчера доста се порових и не видях мъжът й на нито една снимка.
Затова съм останала с впечатлението, че сама гледа децата.

# 126
То май само заплатата на Славчо е била завишена.
И тези общо 17 служителя са много спорни и най-вероятно повечето от тях съществуват само в счетоводните книги като разход, а този Славчо идея си нямаше какъв му е дохода за тези две последни години показващо, че и той е параван за генериране на огромни разходи.

# 127
То май само заплатата на Славчо е била завишена.
И тези общо 17 служителя са много спорни и най-вероятно повечето от тях съществуват само в счетоводните книги като разход, а този Славчо идея си нямаше какъв му е дохода за тези две последни години показващо, че и той е параван за генериране на огромни разходи.
Може хал хабер да си нямат, че работят за Хелпкарма.

# 128
Винаги съм знаела, че Хелпкарма имат много големи такси. В повечето случаи съм дарявала по сметка, но се е случвало и през ХК. И никак не съм изненадана от парите,  които са прибирали. Истината е обаче, че много бързо и лесно се даряваха пари, също така лесно се следеше прогресът на дадена кампания.
Мошеници има и ще продължава да ги има. Така, както има родители, които печелят на гърба на децата си, така има и такива като тези от ХК.
Аз лично се радвам, че някои от кампаниите, в които съм се включвала, завършват успешно, помня обаче и хората, които не се справиха с болестите си.
И никой мизерник не може да ме откаже да вярвам в дарителството и това, че заедно можем да спасяваме човешки живот.

# 129
  • София
Парите събирани за детето от Варна бяха набирани в лична сметка на един от родителите. Какво стана със стотиците хиляди лева не стана ясно....
Движение жива вяра/Гуцало>https://www.lfm.bg/
Скрит текст:

Признавам, нямам нерви да изгледам целия материал. Ако това е въпросното алтернативно лечение... отвратена съм.

# 130
За мен,всичко се е превеждало на IT-то и той ги е разпределял.
Имам далечни наблюдения за русата дама. Тя имаше висок стандарт и преди 2017година(когато е започнала Help karma),та си мисля,че има мъж,просто не се афишира какво работи и кой е
...

# 131
  • София
И аз съм отвратена. Вече не го преживявам толкова, но снощи инфаркт щях да получа докато гледах наглата госпожа.
И питам, защо е необходима такава последническа платформа?
Не е ли достатъчно дарителите да превеждат пари директно в дарителската сметка на нуждаещите се?
Виждала съм, че след репортаж по телевизията, за рекордно кратко време се събираха стотици хиляди лева, особено за болни деца.

# 132
Платформата, сама по себе си, е чудесна инициатива различни каузи лесно и бързо да набират популярност и дарители. Не в нея е проблемът, а че такива хора като коментираните и много други стават милионери за кратко време на гърба на бедни и нуждаещи се и имат наглостта да се оправдават, че трудът им имал цена. За съжаление, вече каквато и да е формата на благоворителността, в очите на много хора няма да е нищо друго, освен измама.

# 133
И аз съм отвратена. Вече не го преживявам толкова, но снощи инфаркт щях да получа докато гледах наглата госпожа.
И питам, защо е необходима такава последническа платформа?
Не е ли достатъчно дарителите да превеждат пари директно в дарителската сметка на нуждаещите се?
Виждала съм, че след репортаж по телевизията, за рекордно кратко време се събираха стотици хиляди лева, особено за болни деца.
Как ще разберем,че дарителската сметка е на нуждаещ се?

# 134
Нужен си е посредник, който да предоставя много опции за събиране на пари улеснявайки всички дарители (от чужбина ми е много по-лесно бързо плащане с кредитна карта вместо банков превод, а личните дарителски сметки не предоставят лесни опции) и от друга страна да провери достоверността на нуждаещите се и да следи за изразходването на събраното защото това няма как да се прави от всеки дарител. Обаче това трябва да е организирано от хора с висок морал, дейността на които да бъдат напълно прозрачна и отчитащи се на институция, която ще заложи името си зад тях. И точно тук е проблема. Всеки може да направи такава платформа с почти минимални средства, но съвсем не на всеки ще повярват хората. И сега виждаме, че има защо да са мнителни когато някой го затрупаме с милиони.

Общи условия

Активация на акаунт