Какво ви е мнението за тарикатите от HelpKarma

• 23 968
  • 358
  •   1
Отговори
# 105
Аз мога да намеря оправдая много неща, няма да пиша да не давам идеи. Въпроса е защо те не го направиха

# 106
Не искам да звуча цинично,но последните години не дарявам пари за никого.Не само тези мошеници,но и семействата на болните злоупотребяват с парите.В момента има кампания за набиране на средства за детенце,бабата си харчи предоволно,майката купува  подаръци от чужбина,аз ли да им лекувам детето?Преди години познати по същия начин-съберат пари,отидат на една операция,каквото остане си го похарчат за злата и техники за вкъщи,за следващата пак събират и така.Някой беше писал напред,че малко пишат в тази тема,затова не пишат,че ако пишем каквото мислим ще има метла или бан.

# 107
За да се харчат коректно такива пари , някой трябва да ги проверява .Първо родителите с техните разходи , второ самата платформа .
И родители злоупотребяват  и , както  разбираме , платформата .
За проверка диагнози , лечения и фактури , трябва  ресурс , както и компетентни мед. лица . За съжаление , би направило и процедурата тромава .Така , както е при фонда за деца , но там поне има компетентни .

# 108
  • София
И аз съм потресена от случая. Дарявала съм през платформата, винаги съм знаела, че удържат процент, но сумите, които се споменаха в репортажите, надхвърлят многократно представите ми за нормално възнаграждение, още повече придобито от даренията на други хора. Няма сила, която да ме убеди, че за подобна платформа трябват 10 IT-та, особено пък супер високоспециализирани, а пък тоя Славчо хич не ми изглежда като супер про IT.
Angel, от къде имаш тази информация за роднинските връзки на Славчо и Ралица? Потърсих, но никъде в нета не намерих нищо подобно и ми е любопитно.
Тъпо е, че този случай най-вероятно би секнал желанието на хората да даряват за болните и нуждаещите се.

# 109
Варненското момченце ли имате предвид? То добре ли е към днешна дата?
Да, последно преди 3г успях нещо да намеря като информация, че е добре, ходи на училище. Страницата му във фейсбук е отдавна изтрита.
Надявам се всичко да е наред с него, да е много здрав. Но родители те му оставиха едно много неприятно усещане в мен.
На детето е приложено нетрадиционно лечение .
Да , това беше информацията с половин уста и после всичко удобно се забрави.
Някой ако смееше да попита за това чудотворно лечение беше насмитан здраво , докато се засрами в ъгъла .
До последно информацията беше за много събрани пари и после мълчание и отбягване на темата . И семейството и парите изчезнаха от хоризонта а детето уж болно без никаква надежда изведнъж... нищо му нямаше
Ами овце сме си ,какво да кажа. Твърде доходен бизнес се оказа този с даренията.

# 110
  • София
Има деца и възрастни, които наистина имат нужда от помощ, за съжаление ще пострадат.

Susie да бяха поне споделили алтернативното лечение, питаха ги във фейсбук и хора в нужда. Но всеки с какъвто и да е въпрос, беше натирван като безчувствен, злобен и коравосърдечен.

# 111
  • Wonderland
Варненското момченце ли имате предвид? То добре ли е към днешна дата?
Да, последно преди 3г успях нещо да намеря като информация, че е добре, ходи на училище. Страницата му във фейсбук е отдавна изтрита.
Надявам се всичко да е наред с него, да е много здрав. Но родители те му оставиха едно много неприятно усещане в мен.
На детето е приложено нетрадиционно лечение .
Да , това беше информацията с половин уста и после всичко удобно се забрави.
Някой ако смееше да попита за това чудотворно лечение беше насмитан здраво , докато се засрами в ъгъла .
До последно информацията беше за много събрани пари и после мълчание и отбягване на темата . И семейството и парите изчезнаха от хоризонта а детето уж болно без никаква надежда изведнъж... нищо му нямаше
Ами овце сме си ,какво да кажа. Твърде доходен бизнес се оказа този с даренията.
Тази кампания ме изуми. Помня репортажите по телевизивта, парите се събраха за рекордно бързо време, а семейството замина в Израел. Разбра се, че няма да има операция, след което всичко се потули.

# 112
  • Пловдив
За кое дете от Варна става дума? Павел? Който имаше тумор в гръбначния мозък?
Не знам, не ми се вярва там да е измама, но съмнения остават, ако родителите са се покрили.

# 113
Там съмнителното беше, че не беше дарителска сметка, а лична на единия родител. доколкото аз знам при дарителска сметка има отчет на изразходваните пари, за лична не може да се търси отговорност.

# 114
Парите събирани за детето от Варна бяха набирани в лична сметка на един от родителите. Какво стана със стотиците хиляди лева не стана ясно....

# 115
  • гр. Варна
Парите събирани за детето от Варна бяха набирани в лична сметка на един от родителите. Какво стана със стотиците хиляди лева не стана ясно....
Движение жива вяра/Гуцало>https://www.lfm.bg/
Скрит текст:

# 116
Това някаква секта ли е? И пак събират пари...

# 117
@pkol
Благодаря за адреса. Добавих го в add-block филтъра си Wink

# 118
  • Пловдив
Много кофти история. И аз не дарявам. По много причини. Не само, защото смятам, че имам право да знам къде отиват парите ми. От много години всякакви такива набирания на средства са ми съмнителни. Помните Мануела и баща й. Другата причина е, самата аз съм родител на дете с увреждания. По този повод имам някакъв поглед върху някои неща. Рехабилитация и в България има добра. Специалисти и в България има. В много редки случаи точно в чужбина е разковничето. В повечето родителите се хващат като удавници и искат най-скъпото просто защото не е у нас. И това, макар да го разбирам, ме дразни. В една от кампаниите пък светкавично се събраха адски много пари, не беше за дете, по изключително агресивен начин. Не ми харесват такива агресивни кампании. И понеже се порових да видя кой е болния,стана ми ясно как успяха да мобилизират цялата държава. Отделно, в неговия случай диагнозата му беше поставена един месец, и веднага на следващия тръгнаха да събират парите. Кога успяха да видят лечението в България, кога изпратиха документите в чужбина, кога му върнаха оферта, не е ясно. И сега гледам, това не е изключение. Но, ще е жалко, ако хората спрат да са добри. Трябва да има начин. Видях, Лазар Радков споменава, че се разработва някаква нова платформа, доброволно, включили са се много хора. Дано стане. Разбира се, не може после служителите да работят без пари, но заплатите бяха най-малкия проблем. Ще видим какво ще направи прокуратурата.

# 119
Работата ще се окаже още по смръдлива . Догади ми се чак
Сем. Гуцало ли са шефовете  на тази секта?
PS. Обърнете внимание на линка над видеото. Доста по-интересен е.

Последна редакция: нд, 08 ное 2020, 23:15 от Susie

Общи условия

Активация на акаунт