Какво ви е мнението за тарикатите от HelpKarma

• 23 544
  • 358
  •   1
Отговори
# 270
А като съм работила не съм ползвала нито болничен,нито направление.

А като си работила? Тоест сега не работиш, така излиза

# 271
Дискусията защо се раждат такива платформи като ХК минава и през темата за здравната система.
Не са виновни хората, че плащат по 25 лв здравни вноски, виновна е държавата, която законово позволява това.
Почти всеки може да разкаже опит, свързан със сблъсък с родното здравеопазване. Лекарите и качествата им на една страна, няма елементарни консумативи.

# 272
Като съм работила преди да се оперирам.Сега си вземам болнични за щяло и нещяло.Колкото ми се полагат за календарна година ще си ги ползвам,независимо дали имам нужда.

# 273
Като съм работила преди да се оперирам.Сега си вземам болнични за щяло и нещяло.Колкото ми се полагат за календарна година ще си ги ползвам,независимо дали имам нужда.
Това е ужасно! Колеги имаш ли? Те ли поемат тежестта на работа или го карат на същия принцип?

Ние имаме един такъв - точно когато е най-напечено и гоним безумни срокове, него дим да го няма - текнали му сополите! И това по два-три пъти в годината! Иначе в корона вируса не вярва - киха и кашля, плюе бацили навсякъде! Не се трае!

# 274
А шефове да забелязват няма ли?

# 275
Да бе, вярвате ли го изобщо - заплата 2000, в Хасково, че и не се притеснява да излиза постоянно в болнични без нужда. Иначе 20 години преди това не може да си намери каква да е работа, защото проявявали гадно отношение, като чуели че има деца и щяла да излиза заради тях често в болнични. На някои фантазията им работи.

# 276
Да бе, вярвате ли го изобщо - заплата 2000, в Хасково, че и не се притеснява да излиза постоянно в болнични без нужда. Иначе 20 години преди това не може да си намери каква да е работа, защото проявявали гадно отношение, като чуели че има деца и щяла да излиза заради тях често в болнични. На някои фантазията им работи.
Каква да е работа никога не съм работила,при случаен работодател още по-малко.А в Хасково има заплати доста над 2000,нищо че по официална статистика средната била незнам колко си.Между реална и тази на която се осигуряват повечето има голяма разлика.А за хората с ТЕЛК големите фирми имат бройки по задължение,особено тези които ползват европейски програми.И е по-трудно да освободиш телкаджия.И да,гледала съм си децата,били са ми по-важни и от стаж и от заплата и ако се наложи и внуците си ще гледам и те са ми по-важни от парите или от някакво си кариерно развитие в чужда фирма.

# 277
За бройки по задължение не дават заплати от 2000, дори и в София. За Хасково пък е мираж подобна заплата да се дава просто на някой произволен, запълващ бройка. Това са заплати за квалифицирани кадри, с определени умения, или свързани с голямо физическо натоварване, не за хора, стояли си вкъщи 20 години. За позициите за хора с увреждания са длъжни да ги обявяват в бюрото по труда и заплатите не са тайни. Освен това пенсиониран по болест има ограничения за болничните, които може да ползва и да му се изплащат. Не може да са за основното заболяване, за което в пенсиониран и пр. Да, по-трудно се освобождават от работа, затова и избягват да наемат такива хора.

# 278
  • гр. Варна
А за хората с ТЕЛК големите фирми имат бройки по задължение,особено тези които ползват европейски програми.И е по-трудно да освободиш телкаджия.
Цитат
Съгласно § 3 от ПЗР на ЗХУ работодателите, задължени да изпълняват квота по чл. 38, ал. 1 от Закона за хората с увреждания (ЗХУ)
Действията за назначаване на хора с трайни увреждания следваше да бъдат предприети в тримесечен срок от обнародването на правилника в „Държавен вестник“. Правилникът беше обнародван в „Държавен вестник“ на 02.04.2019 г. Това означава, че срокът за първите действия по чл. 22, ал. 1 от правилника изтече на 02.07.2019 г. включително.
Определяне на необходимия за изпълнение на квотата брой лица:
за работодатели с 50 до 99 работници и служители - едно лице с трайни увреждания;
за работодатели със 100 и над 100 работници и служители - две на сто от средносписъчния им състав.
Цитат
Чл. 1. (1) При частична ликвидация, при съкращение в щата или при спиране на работа за повече от 30 дни предприятието само след предварително разрешение на съответната окръжна инспекция по охрана на труда може да уволни работници, боледуващи от някоя от следните болести:
1. исхемична болест на сърцето;
2. активна форма на туберкулоза;
3. онкологично заболяване;
4. професионално заболяване;
5. психично заболяване;
6. захарна болест.
(2) Предприятието събира предварителна информация от работниците, които са определени за уволнение, страдат ли от болести, посочени в ал. 1.

# 279
  • Пловдив
А дали и останалите описани неща са вярни и може ли да се разчита на това изследване за поставяне на диагноза и лечение?
Уби ме, никога нямаше да се сетя за този въпрос, как можах. Grinning Grinning
А дали една определена болница в България = българските болници?

-----
Офтопик.

За последното десетилетие бюджетът за здравеопазване се увеличил с над 40%, а българите първи в света по смъртност...
На човек трябва много да му куца мисленето, за да смята, че смъртността зависи пряко от здравеопазването. Ти отговаряш на това условие за мисленето - безумни глупости, доста по-големи от тази, си писал и в други теми по други поводи. Може и да си трол и да ги пишеш нарочно, с цел дразнене, разбира се, а може и да е просто опорка.
Смъртността е брой починали на хиляда души. Понеже всеки човек, независимо от здравеопазването, умира точно по веднъж, смъртността зависи основно не от здравеопазването, а преди всичко от дела на хората, достигнали края на живота си. Независимо на каква възраст и по каква причина настъпва този край. Смъртността не говори нищо нито за продължителността на живота, нито за здравеопазването. Колкото по-старо население, толкова по-висока е.
Скрит текст:
Сега, разбира се, може да се отговори, че лошото здравеопазване кара младите да бягат. Това може и така да е, но потребителят с гениалните изказвания (едно от тях беше свързано с таблица, от която по неговата логика следваше, че нигерийците имат по-висока "покупателна способност" от люксембуржците) не казва това.

Полагат ти се, взимай си ги. Нищо, че нямаш нужда - нали ти се полагат. И болнични с фалшива диагноза ти се полагат. Дето викаше един колега навремето - аз за какво съм го избрал тоя личен лекар, ако не ми дава болнични, когато аз искам.
И специално за вегетарианеца с любовницата учителка (и той ми прилича на измислен герой, но нищо). Наистина по соца такива неща нямаше - майка ми разказва как през 80-те нейна колежка я втрещила, като казала: "През септември ще си взема десет дни болнични и ще направя еди-какво си".

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 12:05 от Магдена

# 280
  • Варна
Не са безумни глупости. Смъртността на лекуваните пациенти е висока. Признават го и мед.лица. Дори санитарните условия не отговарят на изискуемия минимум. Често лекувани от едно, придобиват букет от вътрешноболни инфекции. Ако институциите бяха добросъвестни и следват норматива, ще останат действащи единици болници. Хора загинаха и от скапани асансьори, в " лечебни" заведения. Нови, държавни болници не са строени от комунизма.

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 15:44 от Viviana91

# 281

Докато има такива нахални реплики, ще има и хора като Ралица Енева в България, защото всеки гледа как да кръшне системата и си мисли,че му се полага по право.

И ако наистина си права, за това което твърдиш, личния ти лекар може да си изгуби разрешителното.

Но за теб остава успокоението, че си натрила носа на държавата.

Нищо,че накрая на деня го отнасят само колегите ти.

# 282
  • Пловдив
Не са безумни глупости. Смъртността на лекуваните пациенти е висока. Признават го и мед.лица.
На кои лекувани пациенти това, от ковид-19 може би?
По-горе пише: "българите първи в света по смъртност". Не става дума за "смъртността на лекуваните пациенти", призната от "мед. лица", а за демографската статистика, както вероятно би трябвало да разбираш.
Съвсем безумни глупости е свързването в едно изречение на общата смъртност със здравеопазването.
Така че ще помоля за статистика, според която българите са първи в света по "смъртност на лекуваните пациенти", каквото и да значи това, щов твърдиш, че не било безумни глупости.
Скрит текст:
Впрочем тоя господин го помня от една друга тема, в която даваше линкове към общия БВП по държави, коригиран според покупателната способност на долара, и твърдеше, че това била класация на покупателната способност на доходите на хората. Русия в тази класация беше високо, което за голяма държава е естествено, но според него доказваше, че покупателната способност на руснаците като индивиди е на шесто ли беше място в света. А Нигерия беше преди Люксембург. Та хич не му се учудвам, в тази тема тук е направо скучен мъдрец.

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 13:28 от Магдена

# 283
  • Варна
Да, наясно съм.Високата смъртност се генерира и от липса на мед.услуги,в някои райони. Грешни диагнози, неправилно лечение и т.н. Не включвам ковируса. Дано лекар ви сподели за перманентната липса на консумативи и лоша,работна среда. Надигне ли глава е аут от корумпираната система.

# 284
  • Пловдив
Няма нужда лекар да споделя с мен нищо.
Както писах, хората умират по веднъж задължително всички, а в луксозен старчески дом смъртността е доста по-висока, отколкото в мизерно циганско гето. Смъртността НЕ МЕРИ качеството на здравеопазването. Средната продължителност на живота има отношение към качеството на живота и на здравеопазването, детската смъртност има, общата смъртност няма. Високата смъртност означава, че населението вероятно намалява, и нищо друго.

Общи условия

Активация на акаунт