Какво ви е мнението за тарикатите от HelpKarma

• 23 555
  • 358
  •   1
Отговори
# 210
Ето затова хората избират чужбина:

# 211
Може ли да имаш и матка и простата?

# 212
  • София
Може ли да имаш и матка и простата?
Точно щях да пиша, че това е някаква фалшива епикриза Hushed

# 213
  • Пловдив
Ако го нямаше това, друго ще си намерят пациентите да не се лекуват тук. Просто се внушава, че у нас медицина няма.
Всъщност една наистина конфузна и издаваща небрежност (едит: точно там явно е грешката, останала е част от разчитането на изследване на друг пациент - мъж, и дори не са го видели, а ако не ставаше дума за простата, нямаше и да си личи), но все пак чисто техническа грешка някъде си в някоя болница е последното нещо, което да се сочи като основателна причина изобщо за България. Иначе да, по отношение на здравето небрежността е особено недопустима.

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 11:33 от Магдена

# 214
А дали и останалите описани неща са вярни и може ли да се разчита на това изследване за поставяне на диагноза и лечение?

# 215
https://www.volontime.com

За разлика от хелпкарма имат страница "за нас" , в която спокойно може да се запознаеш с участниците в проекта.
За разлика от тях парите не се трупат в тяхна сметка, а отиват направо в дарителските на нуждаещите се.
Сайта им като изключим цветовата гама се доближава до техния, а няма нужда да се поддържа от 17 програмиста със средна заплата 5 хиляди лева.

И да, също като тях не може да гарантира за честността на хората събиращи дарения,но доколкото разбрах приемат само дарителски сметки, а те се за да се отворят, банките са направили своето проучване.

Не рекламирам сайта, но исках да покажа,че платформите, в които работят любители за кауза и стартъп-пирамида се различават дори при няколко минутен престой в сайтовете им.

А аз се надявам разследването да не приключи само с техните машинации, а да излязат на светло и други като Ралица Енева, защото не вярвам да е единствена, която се е сетила,че системата може да се експлоатира. Щом лекарския съвет не е обработвал документи, допускам, че има поне 1-2 каузи, които не са честни с дарителите. А хелпкарма няма интерес да ги спира, защото комисионните си текат;)

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 14:29 от handsOfTime

# 216
Всеки може да избере чужбина по каквито и причини пожелае, ако може да заплати. bubolina73, примера, който аз съм дала е обратен, но е това - пример.

Част от привелкателността на ХелпКарма е че може да се пусне кампания и за уринолечение, нямам против, аз като дарител не бих подкрепила обаче.

# 217
  • Пловдив
Част от привелкателността на ХелпКарма е че може да се пусне кампания и за уринолечение, нямам против, аз като дарител не бих подкрепила обаче.
Няма лошо, и аз не бих, всеки сам решава къде да си дава парите. Обаче като е коректно обявено не ме дразни. Примерно Марийка от Годеч иска да се лекува при шамана Мбонги от Буркина Фасо. Аз не давам пари за подобна глупост, ама сигурно могат да се намерят почитатели на всякакви шамани.

# 218
Аз също не давам пари за никакви кампании,защото се злоупотребява и от двете страни.Даже и капачки не събирам.Защото при наличието на един кувьоз,а две нуждаещи се бебенца,ще се ползва от това за което родителите са платили на лекарите под някаква форма.Не искам да ставам спонсор на лекарите. Пари също не прося,оправям се както намеря,но давам пример защо хората избират чужбина.А и в България лечението не е безплатно-то избор на лекар,на екип,на дежурен пост,на санитарката на смяна,един куп изследвания които било хубаво да се направят,но или не се поемат от касата или нямат направления.
,

# 219
# 220
bubolina73, само информативно и от опит - онкоболните не заплащат нищо - нищичко. Мама проведе лечение в токуда няма да задълбавам - 400 лв само за една конкретна процедура. Всичко друго беше покрито от касата.

# 221
Също от опит платила съм хиляди и винаги след едно светило,друго му оправяше лайната.И на всички съм плащала избор на екип,други такси на болницата и благодарност в пари.Ако се бях оперирала в Турция или Куба щеше да ми излезе по-евтино,но не бях се сблъсквала с българското здравеопазване и мислех,че са единични случаи на безхаберие,некадърност и рушвети,а то се оказа масово.Затова хората искат да се лекуват другаде,но е срамота и грехота да се краде от даренията в такива големи размери.

# 222
  • Пловдив
А аз съм доволна о т българското здравеопазване. Разбира се - има какво да се желае. Но на мен ми оперираха детето без да плащам нищо на никой в Национална кардиологична болница с направление от личния му лекар от Сопот. НЯМА как да забравя подобно нещо. И 8 години по-късно детето ми е добре.

# 223
https://svobodnoslovo.eu/гнусната-афера-хелп-карма-как-рали/

тази информация ме погнуси повече и от репортажа на бтв

# 224
  • Mediterraneo
Това, че някой се напъва да плаща, за да получи добро отношение, си е негов проблем. Скоро една приятелка се оплакваше, че раждането на дъщеря й щяло да струва 3 бона. Ми като има луди да плащат, да плащат. Това обаче не цялото лице на бг здравеопазване! Аз също много мога да пиша от личен опит, както и да сравнявам със здравеопазването в Испания.

Общи условия

Активация на акаунт