Какво ви е мнението за тарикатите от HelpKarma

• 23 574
  • 358
  •   1
Отговори
# 240
  • Mediterraneo
Би трябвало сега след новините, в Бтв репортерите.

# 241
  • Пловдив
Хепи , рехабилитация в България има и то с доста добри рехабилитатори, и техника има. Аз наистина не знам защо винаги искат в чужбина. Моя приятелка, мъжа й беше болен от рак, тук са му казали, че е зле положението и няма много варианти. Сестра му живее в САЩ, медицински работник е, та го взе там, 1 година се лекува, върнаха го. След 2 месеца се чувства зле, отива на лекар, казали, че му остават максимум 2 - 3 месеца живот. Свързали се с турска клиника, казали да дойде, ще го оправим. Отидоха в Турция, още в линейката едвам е издържал пътуването, и там си отиде за 1 седмица. Българските лекари не са излъгали и това им е прегрешението. В щатите може би все пак са го постабилизирали, но... Понякога чудеса не стават, даже почти никога не стават, за съжаление. Също и определени операции ги правят и тук, но хората държат да съберат пари за чужбина. Да, има лоши неща, лоши лекари, но не са всички. А професионалисти си има. Например в ин витрото са царе в България, отделно е безплатно, но това не пречи на съфорумките да ходят в Турция и да си плащат.
Темата е за друго, де. Ще видим какво ще излезе днес.

# 242
  • Wonderland
Не съм очаквала друго, но и след днешното предаване изпаднах в потрес.............Дано има възмездие за тези наглеци.

# 243
Не съм очаквала друго, но и след днешното предаване изпаднах в потрес.............Дано има възмездие за тези наглеци.
Дано в някаква степен възмездието се прояви и под формата на реални присъди, ама едва ли.

# 244
Тези трябва да лежат в затвора...

# 245
Трябва,ама няма.Не са крали,просили са чрез измама.Хората са давали доброволно,измама има,престъпление няма.И как не чувстват срам и неудобство,децата им как ще отидат на училище или ще играят с връстници?

# 246
  • Варна
Подобни платформи са забранени в някои държави. У нас трябва да са под държавен контрол и одит.

# 247
Ами тогава да ви разкажа как в частна болница в Пловдив НЕ видяха тумор 7 см на тънките черва на мъжа ми. Хем си платихме, колкото казаха - толкова, плюс допълнително здравно осигуряване. Приеха го заради системни болки в стомаха и влошено общо състояние, лежа три дни за изследвания, правиха му всякакви, включително гастроскопия. Изписаха го с диагноза гастрит и да си пие хапчетата. Докато две седмици по-късно, след като им говори как не се оправя, как се влошава, та припадна. ЧАСТНА БОЛНИЦА И ПЛАЩАМЕ. И случайно намерихме кадърен лекар гастроентеролог, която като го погледнала на ехографа и привикала веднага хирург. Оперираха го на другия ден, по спешност. И хирурга, който го оперира ми вика - ама той е бил зле от месеци, как не са го видели. Е как, тъй.

Ти пък, брат ми отиде при голямо светило в Германия, чакаше се много но понеже е колега го прие бързо, не видя 3 стадий рак.... Преди това тук беше диагностициран, но за всеки случай отиде и там. Ами диагнозата на БГ колегите му беше правилна! Вече е покойник, защото след уверението на "светилото" не предприе други изследвания тук....

# 248
Какъв държавен контрол, имам повече вяра на HK, отколкото на държавните органи.
Не са виновни те, виновна е държавата, в лицето на отговорните институции и в лицето на законотворецът, който е трябвало да уреди законово дейността на подобни платформи и кой и по какъв ред да ги контролира.

Нашето здравеопазване е много прогнило. Самата система е зле замислена.

# 249
Системата не е толкова зле. Държавата ни никак не е лоша, но загива, заради това че мнозинството е станало безкрайно меркантилно и егоистично!

# 250
Системата не е толкова зле. Държавата ни никак не е лоша, но загива, заради това че мнозинството е станало безкрайно меркантилно и егоистично!

Тук е разковничето, погуби се всякаква представа за общество и човечност. Социално осигуряване е мръсна дума. Криворазбрана демокрация.

Живея отдавна в чужбина и лекарите навън не са по-добри от българските, в някои случаи напротив. Българското мед. образование е уважавано навсякъде. Зависи най-вече от конкретния лекар, фалове стават навсякъде.

Голямата разлика е здравната система. Здравните осигуровки са ниски плюс масово се осигуряват работниците на минимални заплати. Няма как болниците да са обурудвани, да има добри условия и да се покриват разходи и лекарства, ако няма приходи. И да, със сигурност НЗОК не е най-добре работеща организация и носят вина. Но и ние не може да очакваме, че ще получим прекрасно здравно обслужване, ако се съгласяваме да плащаме по 25лв. на месец на фиктивна минимална заплата.

# 251
Здравните осигуровки на работещите са в размер на 8% от брутната заплата. Дори и на МРЗ вноската от работодател и работещ е двойна на 25 лева. Проблемът не е, че работещите плащат малко, а че са малко работещите, застарява нацията, и че средствата не се изразходват целесъобразно.

# 252
Здравните осигуровки на работещите са в размер на 8% от брутната заплата. Дори и на МРЗ вноската от работодател и работещ е двойна на 25 лева. Проблемът не е, че работещите плащат малко, а че са малко работещите, застарява нацията, и че средствата не се изразходват целесъобразно.
Последното е най-валидно под формата на източване на здравната каса.
25 лв. е вноската за самоосигуряващи се и безработни. Всяка година се увеличава бюджетът на НЗОК, файда никаква. Така ще, като държавна болница получава 100 лв. за лекарство, като за същото частна получава 1000.

# 253
Да, права си, ама не може само да плюем и да се оплакваме. Лично на мен и моето семейство колкото повече плащаме, толкова по-малко получаваме от здравната система. Безплатното на нас ни служи по-добре от платеното.
Абсолютно точно! Два примера:

През 2012-та лежах в белодробно отделение на "Св. Ана" - Варна с тежка гръдна травма. Когато дойдох в съзнание ме прегледа д-р Самуил Кузманов. Една сестра се опита да ме изнуди да си платя за избор на екип. Д-р Кузманов само дето не я изрита от стаята! Изгони я, а след това ми се извини за поведението и. Прояви невероятно старание и грижи при лечението ми. Беше компетентен и изключително внимателен. Предупреди ме, че има платени процедури, които може да ми бъдат предложени, но не са ми нужни или имат странични ефекти... И не взе нито стотинка! До голяма степен на него държа пълното си и бързо излекуване.

При изписване от отделението ме прегледа д-р Велевски - шефа на частната кардиология, който е участвал в животоспасяващата операция при постъпването ми. Посъветва ме след два месеца да отида при него на контролен преглед. И ме посъветва да взема направление от личния си лекар, защото така ще ми излезе безплатно, а иначе ще трябва да му платя 100 лева за прегледа.

Затова се вбесявам, когато слушам как всички лекари в България били комерсиални и некомпетентни...

# 254
И аз се вбесявам като чуя или прочета,че някой го прегледали или лекували само с направление,и особено ако е някой осигуряващ се на минимална или въобще неосигурен.Аз плащам осигуровки на 2000 и като отида на лекар пак плащам или доплащам нещо.Опитвала съм да се правя на улава и да мина само с направлението,ми не става.

Общи условия

Активация на акаунт