Любители на кучета - 110

• 28 590
  • 772
  •   1
Отговори
# 225
здравейте,

нахълтвам да питам като пълен лаик - ако на куче  около година се дава само сурово месо значи ли че може да е нещо по - озверял или от сорта? въпросното куче е на един познат и  искам да го събера на поляна да играе с моето ама моето е два пъти по -  малко и никога не е яло сурово месо да кажем, дали онзи ще е по - агресивен  заради диетата, до сега казват че  не е правил проблеми ама знам ли, моят е перушинка в сравнение

# 226
Благодаря много за хубавите пожелания и се извинявам, ако съм изпуснала някой рожденик.

Бебчо се казва Божидар, роди се след спешно секцио в 38 седмица, мъничко фъстъче - 2740 грама. Сега е 2550 или поне толкова го изписаха и майка му никога в живота си не е готвила толкова за лайна, колкото в последните няколко дни, щото наследника е спечен. Демек ака дардонки (на адаптирано мляко е, че майка му се издъни в осигуряването на прехраната, ама ще компенсира с много яки пюрета някой ден). Та драмата са фекалиите на малкия човек, казаха ни вода да му давам, но той като един горд мъж - скорпион прави тая мисия невъзможна и плюе водата. Пие само като му е кеф, което не се случва често. Та така, това е в общи линии. Heart
И е адски красив, не че си е мой, ама наистина е много хубав

Духче, едва ли ти си се издънила, по-скоро секциото е довело до шишето. И вероятно не си получила подкрепа и съвети от болничния персонал. Аз като върл защитник на кърменето бих те посъветвала да се свържеш с ЛЛЛ (Ла Лече Лига) - организация от услужливи жени, даващи изключително полезни съвети. Може би още не е късно. Колкото до акането, племеницата беше всеки 5ти ден с дръжка от мушкато в дупето. И термометърът помага, но това е безотказно Simple Smile

# 227
  • тук-там
здравейте,

нахълтвам да питам като пълен лаик - ако на куче  около година се дава само сурово месо значи ли че може да е нещо по - озверял или от сорта? въпросното куче е на един познат и  искам да го събера на поляна да играе с моето ама моето е два пъти по -  малко и никога не е яло сурово месо да кажем, дали онзи ще е по - агресивен  заради диетата, до сега казват че  не е правил проблеми ама знам ли, моят е перушинка в сравнение
Диетата БАРФ със сурово и замразено месо е много популярна и се доказа във времето като чудесна диета за кучето - неговото здраве, козина и поведение. Нямате никакво основание да се притеснявате. По-скоро внимавайте да не обидите някой с вашите притеснения!

# 228
здравейте,

Диетата БАРФ със сурово и замразено месо е много популярна и се доказа във времето като чудесна диета за кучето - неговото здраве, козина и поведение. Нямате никакво основание да се притеснявате. По-скоро внимавайте да не обидите някой с вашите притеснения!

Благодаря, те са ми свикнали като цяло да си питам и трудно ще се обидят, но поне сега да знам предварително, човек се учи цял живот

# 229
  • София
Ха ха, Духче, колко хубаво, и мъжът ми е Божидар! Само щастливи мигове да ви предстоят!  Heart
Честито и на Тони!

# 230
Аз понеже не искам да спамя в темата, само ще кажа понеже е много мило да получа съвети и подкрепа, пък ако някой иска може на лично да ми пише.
Та
Mtz той си ака абсолютно редовно, почти на всеки памперс има по нещо, понякога е цвят горчица, понякога е по тъмно, просто е твърдо като камъчета.
Nelika говорих с три акушерки, един педиатър и като две от акушерките бяха и консултантите по кърменето, а след това се свързах и с Елена Василева. Имам си особеност на гърдите и няма да стане. В болницата ми го дадоха още в реанимация да го видя и да поседи при мен, а след това още на следващия ден през деня си беше в моята стая, вземаха го само за смяна на памперса. Още веднага го сложих на гърда, та мисля че направих нужното. Сега пак се опитвам, пия чай, цедя, стимулирам и давам гърди, но просто няма Simple Smile та така. Още веднъж извинявам се за спама. Няма да ви занимавам с памперси и цици Grinning

# 231
  • София/Севлиево
И аз малко в страни от темата-Духче пробвай с Дуфалак(само че не знам дали става за толкова малко бебе,на моя на около месец му го давах по схема от педиатъра и му помагаше).
И за да се върна към тематиката-ч.р.д.на кучешките ни рожденници от последните дни(и на човешките,ако е имало такива).

# 232
Дух, прекрасно име. И дъщеря ми се роди фъстък, 2 500кг.Тук във форума има теми за кърмене, биха ти били от полза, но тъй като знам колко прекрасна е Елена Василева, мисля че на нея може да й имаш вяра.

На всички други благодаря за пожеланията за рд на Бейли Hug

Чакам утре да му дойде подаръка за рд. Поръчах му бебешки матрак. 110/60см.Мисля че е идеалния размер за него и че ще му е удобно. Ще видим.

# 233
Какво да ти сготвя,бате?

# 234
  • тук-там
Аз понеже не искам да спамя в темата, само ще кажа понеже е много мило да получа съвети и подкрепа, пък ако някой иска може на лично да ми пише.
Та
Mtz той си ака абсолютно редовно, почти на всеки памперс има по нещо, понякога е цвят горчица, понякога е по тъмно, просто е твърдо като камъчета.
Nelika говорих с три акушерки, един педиатър и като две от акушерките бяха и консултантите по кърменето, а след това се свързах и с Елена Василева. Имам си особеност на гърдите и няма да стане. В болницата ми го дадоха още в реанимация да го видя и да поседи при мен, а след това още на следващия ден през деня си беше в моята стая, вземаха го само за смяна на памперса. Още веднага го сложих на гърда, та мисля че направих нужното. Сега пак се опитвам, пия чай, цедя, стимулирам и давам гърди, но просто няма Simple Smile та така. Още веднъж извинявам се за спама. Няма да ви занимавам с памперси и цици Grinning
Аз те разбрах, Духче! Точно за това ти препоръчах глицерин. Той разрежда и помага на човечето да не се мъчи. Не е нормално новородено да ака твърдо и определено не е полезно за него. С глицерина акото става на каша и излиза без напън. Няма и свикване с него. Добре е и да проучите дали не е от адаптето. С това обаче нямам опит и не мога да препоръчам подходящото за случая.

# 235
  • Bарна, морето, сините вълни
Дух, много мило ми стана като те чета. Времето така бързо лети... Иска ми се отново да гушкам малък бебок и това ще ни е едно от коледните желания. Blush Тук сме си едно семейство, вълнуваме се и съприживяваме тревогите и радостите на другите. Аз нямам опит с бебешки запек, че Мони прилича на батко си Ерос, акат на поразия. Joy

ТониШу, бъди честита. Kissing Heart Много здраве, положителни емоции и любов. Много сте красиви с Буба. Heart

Преди да прочета коментара на ТуиГ, че Мая прилича на сърничка, си го мислех същото. Heart

# 236
  • София/Севлиево
Добро утро,момичета и четирикраки сладури.
Пак съм аз с малък (или пък голям) проблем-от няколко нощи Рекс започна да лае и това вече ни действа доста изнервящо.Прибрах го да спи при мен и малкия,заспива без проблем около 10 и след час-два почва да лае(единични излайвания,но като се случи 3-4 пъти за цялата нощ и сънят ни заминава).Как да подходя в тази ситуация?ММ е бесен,че не може да спи и това му пречи на работата и все повтаря"Разкарай го!!!" Sad

# 237
Елии пробвала ли си като му кажеш "Тихо" или "Не" и да му дадеш награда 🙄..
Има ли нещо, което да го предизвиква?
Пробвайте и през деня. Някой да звънне на вратата и след като започне да лае, да го накараш да спре и после да го наградиш. Би трябвало след няколко опита да се научи..

# 238
  • София/Севлиево
Да,командата работи и като му кажа"Тихо" се успокоява,но след час-два пак.Не знам от какво се е стреснал, защото преди не правеше така.И като чуе някой през деня да се движи или говори из входа пак ръмжи и лае.Казвам "Спри" и спира,обаче после пак.В блока ни има 3-4 кучета и моето досега бе единственото,което не лаеше.Сега обаче май лае най-много...

# 239
Нормално е попринцип да сигнализира като чуе шум, нали затова е пазач 😁
Но през нощта наистина не е ок, нито за съседите, нито за вас.
Щом командата работи, не се сещам за друго, което да го успокои...През деня е нормално, има повече движение из блока, но вечер.. Явно нещо го дразни, дано скоро спре!

Общи условия

Активация на акаунт