Любители на кучета - 110

• 28 514
  • 772
  •   1
Отговори
# 585
  • под тепетата
adorable Jinx™, като си го включила да се зарежда Джинкс, на елхичка ли ще го маскираш Satisfied
Margaritka_2014, Ози буквално изпада в нервна криза още преди да влезе в кабинета. Става изключително нервен, а трябваше само да му погледнат ушите. Не помагат ни бисквитки, ни галене.
Даваме кокали - големи, но следим до къде ги изяжда. Като излапа ябълката ,средата (острата част) му го взимаме.
 mtz, не мога да помогна по въпроса за двора. Нашият има символична ограда от големи камъни. Ози търчи като бесен, но съм забелязала, че големите работи ги прави извън него. Виж поливането е много старателно, особено като са двамата с Лео.

# 586
Никакви кокали не давам на кучето. Никакви награди от сорта на плодове и зеленчуци. Вече му причиних един дрисък като беше бебе, + още един, който нямам идея как и от какво започна. Докато не стигна до правилните гранули и не видя до 3 @кита на ден ще я кара само на гранули и наградки.
Кажете кога е време да се замисля за кастрация на мъжко куче? И дали зимата е ок, при условие, че си е почти дворно куче.
Спомням си и Цвети от темата, която също липсва.
Саско, наистина изглежда тъжен, много тъжен. Дори ми стана мъчно за него.

# 587
  • тук-там
Аз давам свински кокалчет на Мокка, която ги глозга и раздробява. Нъки е още малък. Аз смених 3 гранули (всичките висок клас), смених и гранулата изцяло с готвене, и въпреки това пак тропкат повече от 2 пъти на ден. Направо се отчаях и не мога да постигна намаляване броя на акото по никакъв начин Sad

# 588
O,mtz, те са още на пъпи храна, нали? Докато не минат година е така, рядко някое ака по-малко от 3-4 пъти на ден. На гранули адълт вече ще можеш да очакваш 1-2 изхождания на ден.
Тара лятото е в двора през деня, извеждам я на разходка и след това я оставям, а точно защото и нея я приучавах на навици в двора, докато беше бебе в началото през деня намирах и в двора съкровища. Но свикна бързо без да я уча, те нямат желание да си цапат територията, когато започнат да ходят по-рядко по нужда и знаят, че ще ги изведеш(режим), ще спрат да го правят.

# 589
  • о`майна лунна нощ е
Кокали давам само преготвени от ребра или джолан. Първите, ако са се размекнали добре, ги омита за раз бройка, но джоланът го търкаля със седмици из нас. Първо на терасата, докато го оглозга и изсъхне добре, после позволявам да го разхожда из апартамента. Всичко това с уточнението, че е рядко и е само по отношение на тези два вида.
За треперенето - последните няколко пъти Швепса влиза във ветеринарния кабинет или на ръце или с много дърпане. Трепери като лист, няма друг такъв страх. Не свързва посещението там с нищо добро, така че го разбирам. Проблемът е, че няма как да изтренирам просто влизане, награда и излизане, защото кабинетът макар в квартала, не е да кратко пешеходно разстояние и ходим целенасочено там. В пандемията пък съвсем на върви да отварям и затварям вратата и да давам награди за това, без реално да имаме нужда от медицинска помощ.
За сега просто го гушваме, той се вцепенява от страх и почва да се тресе на масата. Ужасно е, криво е и знам, че само влошавам положението.

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 09:34 от `ТуиГ

# 590
  • София/Севлиево
Някои кучета ги е страх от ветеринарите.Рекс ходи с кеф при нашите ,защото всички са едни млади какички и все го глезят.Ама последният път и той трепереше,защото му лекувахме ушите и помнеше колко неприятно му е било.Обаче бързо му мина страха.
Кокали не давам освен ако някъде не намери навън и не успея да му го взема(май 1-2 пъти да се е случило).

# 591
Киара си върши работата в един тревясъл двор до нашия,за който никой не се грижи.Айра си има място на двора,под магнолията ми.Един път там и един път до оградата със съседите.Но децата имат грижата да чистят,дъщеря ми не мърда с кучето без торбичка за акита.Това ,когато нямат време за разходка сутрин и през деня.Иначе навън,извън двора.Тя ака по два пъти на ден.
   Не съм я виждала два дни и ми е мъчно.
   Кокали не даваме.Но комшията,въпреки всичките ни молби и предупреждения ,хвърля на Киара кокали,на два пъти се забиваха гадно в устата.ММ трябваше да бърка и да ги вади.Обаче човекът не се разбира и аз всяка сутрин проверявам за такива.

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 10:33 от марулета

# 592
  • Mediterraneo
Кокали давам от ребра( купувам едни насечени на дребно), яде ги без проблем. Давам и хрущялчета от пилешки бутчета. Сега закуси с една порция кус- кус със сирене Simple Smile

# 593
Благодаря, че пак се разговорихме за нуждите им. Значи има надежда и с израстването да спре да произвежда повече миризливи излишъци. Олекна ми, като го прочетох.

# 594
  • под тепетата
Ами то е като при човешките бебета - колкото пъти яде, толкова пъти се.е Flushed
Макс не се вълнуваше от посещенията при вета и поглеждаше предложената му бисквита с високомерие.

# 595
Ама моето яде 3 пъти, а @ка 5-6.

# 596
  • Bарна, морето, сините вълни
Идвам да ви покажа една рожденичка.
Не знам защо това куче винаги гледа на снимки все едно е бито и тормозено. 🤣 Вероятно защото не му разрешихме да прокара език през тортата.

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 14:35 от DespicableMe

# 597
Здравейте,
От месец имаме нов член на семейството - кокер Simple Smile Минахме на храна роял канин за средни породи, но напоследък ни се появи пърхот и мичликия се чешка доста, явно кожата му е по суха и го дразни. Чудя се с каква друга храна да я сменя, четох много, но се обърках. Вие с какво храните вашите любимци?

# 598
  • Стара Загора
Аз храня и двете с Alleva equilibrium за възрастни. И двете се чувстват добре, аз също. Имат и холистик серия, която е страхотна, но цената ми идва висока. Напредъка ми с хигиенните навици на Анабел дойде след като започнахме тази храна. Преди това ходеше до тоалетна по 4-5 пъти на ден.

# 599
  • София
Честит рожден ден, хубаво Монииии! Да си смела (и само малко калпазанка) като Маша, но и търпелива като Мечока! Simple Smile И да си добричка с Еро! Despicable, цялата гордост на света да ви дарява!

Нашата кКато бебе доста Royal изяде, но го отчитам като грешка (добре й понасяше, но за мен не е добро качество тази храна). Пробвахме Хилс и Equilibrium като беше вече голяма - последното е единственото, което отказа да яде. От няколко години вече сме на Orijen и всичко й е супер - и на изхода, и козинката, и зъбките, и коремчето...

Общи условия

Активация на акаунт