Любители на кучета - 110

• 28 665
  • 772
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте , кучето ми сутринта беше ухапано от друго пуснато свободно куче, което ни нападна в гръб .След посещение при ветеринаря стана ясно ,че има разкъсна рана на задната лапа (само нея е успял да стигне докато вдигах моето заедно с каишката )  .Въпроса ми е някой запознат ли е с процедурата по подаване на иск относно случилото се , не познавам собственика ,знам само че живее в съседен блок .Ситуацията не се случваза пръв път , просто предния имахме късмет и беше скъсано якето му .

Последна редакция: нд, 08 ное 2020, 20:58 от Wiktoriq Lachezarowa

# 61
Подобна ситуация.Но!Случката се развива в Германия. И нападателят е...котка.Метна се на гърба на Лори.Успях да вдигна кученце и да го сгуша в мен.Котката издивя.Хапеше и дереше.Нарани само мен ,обаче.Как процедирахме.Първо жалба по телефон в полицията/беше им смешно.../После снимки на раните ми ,от спешно отделение ,както и на скъсаните дрехи.Те + медицинското от спешното, занесохме в полиция/не им беше вече смешно.Издирихме свидетели.Свързахме се със собственик котка.И така...Това беше лятото.Не съм споделяла тук,гадната случка....Съветът ми е сигнализирайте в полиция,снимайте рани,вземете медицинско от ветеринар.Съжелявам за ужасното преживяване.Не оставяйте така нещата.

Последна редакция: нд, 08 ное 2020, 21:58 от Roo Roo

# 62
Случилото се е ужасно.Живеем в щатите.Тук кучетата са на почит сигурно повече от хората. Всички си пускаме кучетата свободно да тичат навсякъде включително и училища,разбира се,когато свършат занятията,но и всеки с куче се съобразява.Преди около 4 години, когато още нямахме куче доведохме куче на наши приятели в кучешки парк.Тогава едно куче нападна друго,беше жестоко,но собствениците на нападпатото куче реагираха с разбиране и не предприеха нищо. Но оттогава ние нашата я водим само на места където няма други кучета.Аз много се изплаших тогава и си казах,че като вземем нашата няма да я водя на такива места и за сега удържам.Не че не се среща с други кучета,среща се,но те са на наши съседи и се знаем и са само в квартала.

# 63
  • Пловдив
Когато заведеш кучето си умишлено да го срещаш с други кучета има риск твоето да пострада. Те са кучета. Карат се за топки, за пръчки, за това, че някой приближава техния човек... Формират се глутници, приятелства, неприятелства. Според мен в такава обстановка не може да се търси отговорност на собственик.
Но ако по пътищата/улиците нападне домашно куче, пуснато свободно - тогава собственикът на пуснатото следва да носи цялата отговорност.

# 64
Аз съм съгласна с Иланг.. Те точно затова, трябва правилно да се социализират.. Според мен след като имаш куче, трябва да си го научил как да се държи покрай други кучета.. Също много важно да откликва моментално на команди, без значение вързано ли е или без повод. Тайра от бебе я тренирам без каишка да е около мен.. През цялото време се оглеждам като лалугер, ако има нещо или някой да го видя преди нея 😀.. И ако тръгне да отива на някъде, ако кажа НЕ спира.. Радвам се,че успях да я науча, защото не е малка порода и не искам след време да имам точно подобни изпълнения.. Друг е въпроса,че за съжаление има хора на които не им пука особенно.. За тях важното е да имат "яко" куче и да им се кефят мацките най-вече 😤.. Два случая с нахапване има с на майка ми голдъна и един питбул..И дори след втория, той продължава да го изкарва без повод. След жалби, полиция и т.н, му написаха една глоба и това е.
Единствената разлика е, че голдъна се озлоби към други кучета от тогава, и сега е АНТИсоциален..

# 65
  • София
Иланг, оставам с впечатление, че е било свободно пуснато домашно, и не в загражденията Sad

Wiktoriaq много съжалявам, дано се оправи бързо кученце! Мисля, че на 112 се звъни и от там пращат полиция или, по преценка, те пренасочват към правилната институция в града ти. 

Тук при нас в квартала има една баба, която храни в двора си 4-5 безпризорни - кротки и добрички. Е, само на едни съседи швейцарската овчарка съм виждала да гони едното безпризорно. Същите съседи пускат овчарката винаги свободно, минавайки край нас са ни предупреждавали да пазим Буба (нямахме ограда още), защото тяхната не обичала такива дребосъци. Е, явно и средно големи не обича, защото видях как гони на бабата храненика. Дано никога нямаме инцидент (защото ние с ММ внимаваме), но ако се случи, задължително ще пусна жалба... бързо ще науча кой, къде и как. Не за друго, ами защото е безтговорно да знаеш, че има агресия в животинката и нищо да не предприемаш, а даже напротив - да я оставяш да се вихри. Според мен те изобщо не могат да я водят на повод, защото ще ги дърпа като шейна (особено детето). А как пък оставят детето само да разхожда това куче,  никога няма да разбера Sad

# 66
  • sofia
Аз смятам, че когато става дума за домашно куче, стопанинът има отговорност за поведението му. Ако не може да го контролира, не го пуска свободно дори в кучешките паркове и ограждения.
Тук на кучешката поляна идва една овчарка. Стопанинът идва и го пуска, а всички останали прибираме нашите и си тръгваме. Кучето многократно е нападало някои от другите, но на този човек не му пука...

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 10:28 от Кришка

# 67
Точно това имам впредвид.. Стопаните са виновни.. Кучетата не се раждат лоши, агресивни, убийци и т.н.. Всичко е до възпитание.. като при хората.. Ако възпиташ детето да е добър човек и възпитано, то няма да бъде агресивно, да плюе по улицата и да псува.. Същата работа е и с кучето.. Само където в нашата държава закони няма.. Или поне не се спазват, и никой не следи дали се спазват... Я да му наложат една хубава глоба от 1000 лв примерно, да го питам следващия път ще го пуска ли??!? Те за убийства на хора дават по 3 години затвор, а аз очаквам големи глоби, ако изобщо правят нещо институциите...

# 68
  • София
ММ ми прати прясна снимка, не мога да не я покажа... Навън е мъгла, той работи от дивана отатък, завит с одеалото така, че да може Буба да се намести върху него. И получих това олицетворение на домашен есенен уют (само камина си нямаме ние):

# 69
Петък ще водим Кара за кастрация. Добре обмислено решение, обсъдили сме го и с лекарите.. има вече една операция зад гърба си и пак много се притеснявам Sad

# 70
Wiktoriq мисля, че единственото което в случая можеш да направиш е да подадеш сигнал в съответната Община за свобдно пускано куче. От там трябва да извършат проверка и съставят предписание на собственика да не си пуска свободно кучето извън местата, на които това е разрешено. Дори и в случая биха првписали и намордник щом проявява агресия.

Ние с Макс имахме един инцидент, в който изпуснах Макс от багажника и нападна на комшийката пекинеза. Много неприятна случка и да ви кажа, че и за стопанина на виновното/агресивното куче също е толкова стресиращо и болно, колкото и на стопанина на пострадалото куче. В случая прибрах Макс и веднага отидох на вън при комшийката. Нейния ветеринар не отговаряше и за това аз открих един, който отвори кабинета и закарах жената с кучето й на преглед. Слес това още две седмици всеки ден ги карах до техния си ветеринар и ги прибирах. Съответно поех цялото лечение. Въпреки дребния размер на пекинеза от схватката имаше само една отворена рана на стомаха и мъника се размина леко в сравнение с това, което можеше да причини Макс. И аз съм се старала доколкото знам и мога да го обучавам, да го социализирам, но си има кучета, които просто не харесва и пекинезите са едни от тях. Не го пускам откакто е навършил година в града, но ето че стана белята. Този номер с изскачането от багажника ми го направи запръв и последен път тогава, а винаги внимавам и се оглеждам преди да го извадя от там. Понякога се случват инциденти, но е важно да си вземем поука и да бъдем по-внимателни.

Дълъг пост стана, ама за съжаление ще завърша с лоша новина. Вчера малкото мишле се предаде. Въпреки че доведоха още едно и спяха гушнати, просто не успяхме да се преборим за живота му. Мъничето наистина беше ужасно малко и слабо.
И за да не е само кофти пост да ви покажа поне другия мъник, който е на домашно отглеждане:

# 71
Сиви,съжалявам много! Дано е на по-хубаво място и тича по зелени поляни Cry
Успех и стиснати палци за малката мишонка,дано се справи! Heart

# 72
  • о`майна лунна нощ е
Сиви, чета те с удоволствие.
Независимо дали анализираш ситуация, разказваш добри или лоши новини, винаги си много премерена в изказа си.
Съжалявам за малкото мишле Sad

За нападението - подайте сигнал в общината, че кучето не се разхожда на повод и е причинило щети с искане за проверка, установяване на извършителя и налагане на наказание. Вземете и пазете документи за извършените прегледи и лечение, както и разходите за това и след приключване на административната част се опитайте да си разберете със собственика за поемане на лечението. Ако не откликне - вече ще имате достатъчно данни да заведете дело. Само имайте предвид, че за съжаление кучетата са вещ. Да, гръбначни, но вещ.

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 10:54 от `ТуиГ

# 73
  • София
О, Sivi... не знам как намираш сили, но ти пращам всичките мои позитивни! Понякога така ми се иска и аз да съм силна като теб и други хора, които познавам...
Разбира се, че инцидент е едно, а повтаряем случай - друго. Но като не мога да обясня добре, дано не ме мислите за някоя крайна кукувица.

Jujetka, и това ще мине (пак)! Точно така беше и Буба, с една операция зад гърба й още преди кастрацията. Гадното е, че тази ние осъзнато им я причиняваме и човек се чувства гузно. Но е за нейно добро и бързо ще забравите впоследствие. Стискаме палци и лапички!

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 11:09 от ToniShu

# 74
Jujetka ще стискам палци да мине леко и неусетно кастрацията на Кара и после бързо да се възстанови. Всяка интврвенция по нашите кучета си ни е стресова и се притесняваме, ама като си ги обичаме е така. Ще им треперим винаги, колкото и рутинна манипулация да им се извършва. 🤗

ТиуГ 🤗 Понякога и аз имам моите си отклонения и изпускам парата с малко "по-така" постове, но се старая това да е рядко. 😁 А и тук сме не само да си хвалим магаретата все пак и се надявам от опита и споделянето му да съм полезна на тези, които биха се сблъскали с нещо подобно или пък още по-добре, ако успеят на време да вземат мерки и да не разбират въобще какво е.
Toni сили се намират, колкото и да ми е трудно понякога. Особено като знам, че аз съм единствения им шанс да оцелеят ако им е писано.

Общи условия

Активация на акаунт