Любители на кучета - 110

• 28 535
  • 772
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас
мячик, всички познати, които чистят камък, го правят с упойка. Ние ходим в "Байрон", но за други работи.

Не знам вие овцете как ги броите, аз заспивам на първата.

# 466
  • София
Здравейте, не знам дали поста ми е за тук, така че предварително се извинявам. Имам следния проблем. Имам приятел, който гледа куче - болонка. За съжаление, кученцето вече е възрастно, има си един куп заболявания и е ясно че краят му не е далеч. Човекът се грижи много, много добре за него, не жали време и средства, но не можем да вървим срещу природата😢. В същото време той е самотник, няма много приятели и това кученце му е почти всичко. Вчера влетя при мен, за да сподели, че кучето пак не е добре. И двамата знаем, че е въпрос на време да се случи неизбежното... Много ми се иска по някакъв начин да му помогна да премине през това изпитание, да го облекча някак, но не знам какво да направя. Моля за съвет.

# 467
  • sf
Ами за съжаление, възрастта не прощава и рано или късно знаем изхода. Тъжно е и много, много боли. Ако кученцето се мъчи и ветеринарите съветват да се приспи, трябва да стисне зъби и да осигури достоен край на приятелчето си. А след това да си вземе ново другарче. А ако спаси някое от улицата, ще направи и добро дело.

# 468
  • под тепетата
Бъди до него, подкрепяй го, изслушвай го...Някои веднага взимат ново другарче, други не могат. За всеки лекарството е различно, но трябва време, за да свикнеш с мисълта, че няма да чуеш повече тропащите лапки, че като отвориш хладилника няма внезапно да усетиш, че някой вече е заел позиция до крака ти...а от всичко това много боли. Минава се  и през това...живот. Donsita е права, има толкова  самотни животни, чакащи своя стопанин.
Ей го моето лекарство

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 09:35 от bilqna_69

# 469
  • Варна
Донси и Билянчето са казали всичко.
Лекарство е топло кученце да имаш до теб, по-лесно минават трудностите.

# 470
  • Bарна, морето, сините вълни
Подкрепям момичетата. Болка винаги ще има, просто не може без нея, когато години наред си делил всичко с другарчето си. С много любов си спомням за всичките ни кучета и котета през годините. И не си представям дома ни без животинка. Винаги ти е уютно и сърцето пълно, когато те чакат две блестящи очички на вратата.

# 471
  • Пловдив
Миналата година загубих нелепо и жестоко едно страхотно момче. Появи се в живота ми, в период, в който нямах нищо за губене нямах и стимул за утрешния ден.
Взех ново куче, държах да е дребно, уж да ми нопомня, за първи път в живота си закупих кученце...обичам го и всичко останало, НО куче трябва да те грабне от раз, иначе все нещо ще липсва.

# 472
  • Sofia
Не мога да не го споделя

# 473
Днес бяхме на тренировка. От към послушание сме 1000%.
От треньора дори отказваше бисквити 😂.. Видяха я, най-вече я чуха каква певица е (така ще я наричат). Главно ще работим над това "църкане". Също, казаха, че е прекалено привързана към мен и повече да я игнорирам 😳
Съветите бяха:Излизате, върши си работата, играете 30 мин, и се прибирате вкъщи и я игнорирате.
Видяха я как се навира в мен и сяда плътно в краката ми, съответно трябва да се местя, докато престане. Заключението е, че съм била прекалено доминираща за нея, понеже тя е и несигурна в себе си. Понеже когато я е било страх, аз съм се опитвала да я успокоявам, а е трябвало да я оставя сама да преценя ситуациите и да се справя със страха си. Накратко е това, ще бъдеее дъългоо обучението. Надявам се поне на добър резултат!
Днес се справихме чудесно на терена, утре пак.. Ще ви държа в течение на нещата 😋

# 474
  • София/Севлиево
"Аз,такова,пак реших да инспектирам елхата.Ама тоя път не я съборих и не ми се караха,че и подарък получих"

"Много топъл и мек подарък,но мама не ми дава да си го похапна"

# 475
  • тук-там
Аз бих подарила на този човек кученце бебе - нов другар за него, а и дружка за старото куче. Обикновено възрастните кучета учат бебетата, което е допълнителен стимул за такова решение. Споделям идея на база собствен опит.
Ето ги моите днес в реката:

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 19:04 от mtz

# 476
Иииии гаврата започна... добре че имаме много търпеливо еленче, т.е. куче Joy

Погледът й говори...

# 477
Иииии гаврата започна... добре че имаме много търпеливо еленче, т.е. куче Joy

Погледът й говори...

# 478
  • тук-там
Дами, въпрос към тези, които готвят на любимците си - как преценявате по колко да им давате? Аз на гранула давам по 200 грама, ама дали толкова следва и да е готвеното?!

# 479
  • Sofia
Дами, въпрос към тези, които готвят на любимците си - как преценявате по колко да им давате? Аз на гранула давам по 200 грама, ама дали толкова следва и да е готвеното?!

Аз изчислявам приблизително калориите.
Бях открила някъде таблица според възрастта и килограмите, както и калориите на определени продукти - месо, ориз и подобни

Общи условия

Активация на акаунт