Любители на кучета - 110

• 28 537
  • 772
  •   1
Отговори
# 450
  • тук-там
Страхотни снимки на прекрасни любимци! Пълните ми сърцето!
Хибискус, колко кг е стандарта? Не са ли слабички и грациозни представителите на породата?
Моите спят след разходка:

# 451
Моето куче(да, вече официално е мое, а не на момчето ми) тази вечер си е изяло новото вълнено одеало. Как да го отуча да яде да яде такива неща. И един ръб на маса опропасти. И с акането имам психилогически проблем (много пъти). Момчето от Зоо магазина му  намали храната, после смени марката и пак така- по 5-6 пъти дневно. Той е на мнение, че яде нещо тайно, но това само постелки, дървена къщичка и от сорта, защото само аз го храня и винаги под час и грамаж.
Благодаря на всички, които споделят снимки на любимите си хора и кучета!!!!

# 452
mariat, аз съм още нова в темата и не мога да запомня всички сладури. Та да си питам, колко е голямо кучето?
Не мисля, че проблема е в храната по принцип. Ние имаме изяден диван, нейно легло, ъгли на стени, кожен стол. Основно от скука. Налага се, ако всички излизаме да си стои в клетката, вече вкл. и леглото й вадя, защото предното избухна точно за 10 минути.

# 453
Хибискус при мен в Кауфланд има поне 5 бройки от тези постелки. Два размера бяха. Ако те интересуват мога да снимам десени и да ти изпратя по куриер, ако си харесаш.
mariat колко голямо беше кучето? Аки е малко на възраст е съвсем нормално да хапва каквото види, тъй като сменят зъби, чешат венци. Освен това си намират и забавления сами. За акането по много пъти бих ти препоръчала да минеш на храна без зърнени съставки. Многото изходен материал е признак, че храната не се усвоява добре. Сменяйте и пробвайте докато намерите тази, която влияе най-добре на кучето и на изходния материал.

# 454
  • sofia
Кришка, установено ли е от какво е алергично кученцето? При нас е голяма борба. Минахме през яденето, антихистамини, успокоителни и сме до никъде. Как се борите вие? Simple Smile
Ами, не знаем и ние...На приливи и отливи е. Мажем обриви, когато се появят и така. Надяваме се, да израсте алергиите.
Заподозряни за причинители са пилешкото и тревата.

# 455
Благодаря за споделеното.
Кученцето е почти на 6 месеца. Ще споделя с момчето от зоомагазина за такава храна. Много са ми от полза съветите в темата.

# 456
  • София/Севлиево
И моят яде почти всичко.В момента унищожава една топка за тенис.Колкото играчки му взех всички бяха изядени за ден-два,няколко легла и одеала опропасти и дивана в кухнята.Е ,сега съм го оставила да спи на мокета и съм си наложила да не му купувам нови неща(и без това ММ само мърмори,че са пълни глупости).На 10 месеца е и се надявам скоро да престане с тези изпълнения...

# 457
mariat, значи всичко е в реда на нещата Grinning На 6 месеца няма какво друго да се очаква. Аз не бих му давала повече одеяла. Ако държите на легло, вземете плътно такова, като пак трябва да следите дали не го яде. За мебелите има спрейове, с относителен успех. Може да помогнат - може да не помогнат. Повече разходки, тренировки. Вземете му играчки, но не да се въргалят по пода, а вие си играйте с него. Не сменяйте непрекъснато храната. Както по-горе казаха, ще познаете доколкото добре му се отразява по количеството изходен материал.

# 458
  • под тепетата
Кучето на двора ли беше, mariat, че не помня?
Хибискус, според мен не е малко кг Кая. Ози е 30 кг, но е мъжки все пак, макар че 1-2 килца надолу няма да му се отразят зле. Докъм 27кг се мерехме двамата. Ама аз вече съм към 52 и съвсем не мога да го вдигам. Макар, че ваймаранерите са малко по- големи. Не трябва да е пълна с тези дълги крака. Ози е само мускули и кокали.

# 459
Ветеринарят каза поне килограм, че и липсва, виждат и се ребрата отчетливо, гръбнакът също, като динозавар е.. по стандарт уж 25-33 са женските, но и това е относително, тя е по-дребна.
Сиви, благодаря, ще обиколя пак, може пък да не съм ги видяла, знам ли и аз. По принцип само калъфи ми трябват май, а не легла, ама пусто се чудя само с какво да ги обзаведа.
Да похваля ММ, че поръча мрежа за багажника и вече няма кални муцунки на задните седалки/драстичен спад и на космите по тапицерията, подобна:

Показвам,защото аз не се бях сетила, а знаете металните прегради по колко пари са..

За унищоженията мога да говоря дълго и широко, истината е, че пубертетите им трябват много и изморяващи разходки, с включена игра с топки,пръчки, кучета и тичане, за да се сведат белите до минимум. Менталната стимулация също изморява и учи на послушание, а изморено куче = мирно куче.

# 460
Кучето е на нещо като двор. Има си територия, движи се където си поиска, не е вързано. Всеки ден по два пъти се разхожда.

# 461
Хибискус, ако може да попитам от къде сте взели мрежата? Преместихме Кара в багажника, но периодично се опитва да се метне на задните седалки Grinning

# 462
  • в морето до колене
Имам въпрос към тези от пишещите тук, които са от Бургас - можете ли да ми препоръчате място, от което сте доволни, за почистване на зъбния камък на малко куче. Кучето е мини шпиц на 5,5 години и досега не ѝ е правена такава процедура, а тя е доста плашлива и бих искала да я заведа при някой ветеринар с препоръки от вас, че ще се отнесе с внимание.

# 463
За 15лв от интернет, пишеш мрежа за багажник и ти излизат всякакви варианти, не помня обаче кой е сайтът точно.
Аз с Тара нямам проблем, но Кая прескача и то кална, задните седалки в момента са нещо ужасно...

# 464
  • София/Севлиево

"Ку-ку!Пак съм аз!След поредната пакост се опитвам да гризна на мама крачето,ама тя ми е сърдита,че ѝ съборих елхата.Ама как да не я поогледам отблизо като е толкова интересна и шарена?!"

Общи условия

Активация на акаунт