Отмяната / The Undoing

• 12 736
  • 299
  •   1
Отговори
# 210
Изгледах финала. Добра актьорска игра от Хю Грант и момчето. Харесаха ми.
Скрит текст:
Само и ако убиеца беше друг щеше да е по-интересно. Така хем от първа серия знаехме, че е той, хем ни караха да се съмняваме дали не е някой друг, дали всичко не е измислица и накрая свърши по този начин. Ами някак не беше вълнуващ финала.

# 211
Ще пиша в скрит текст, защото не знам дали всички са гледали.
Скрит текст:
Разочарована съм. И тъй като скоро четох страхотна книга, където пак се търсеше убиеца и накрая бях поразена от отговора, съм още по-разочарована.
Като цяло не ми хареса, че Джонатан е убиеца. В смисъл, че беше очевидно, най-логично и всичко, но нямаше съспенс. Интригата не им се получи качествено. Щеше да е изключително интересно да е друг.
Както са казали и преди мен, не разбрахме почти нищо за Елена - имала ли е някакви психични терзания, какви са били отношенията им с Фернандо, защо и как е родила дете на Джонатан, защо, за Бога, целуна Грейс и още, и още.
Беше ли сигурна Грейс, че синът й не е убиец и защо не беше сигурна в мъжа си? Имала ли е подозрения към него, от какво са били породени?
Франклин, Доналд Съдърланд, остана толкова на заден план от всичко това. Имаше хубава среща сии директора, каза му някои изключително любопитни неща, но не развиха действието и не разбрахме изобщо кой е той, какъв е , има ли тази власт, за която намекна на директора на училището?
Защо детектива отначало се опита да скрие, че Грейс е била близо до местопрестъплението, докато в началото беше повече от ясно, че я подозира?
Много въпроси без отговор. Сякаш тези сцени бяха там, за да ни объркат и нищо повече, което е доста плоско. Нямаше особена креативност.
За актцорите:
Не харесвам Кидман, никога не съм. Една ми е дървена, гадна. Не знам.
Обаче ужасно харесвам Хю Грант. Много, много, много. И този сериал не прави изключение. Погледът му в последните минути беше страшен, буквално.
Ако бяха разгърнали образа на Съдъранд щях да съм една идея по-доволна.
Малките актьори бяха много добри.
Жалко, че след последната серията този сериал оставви ло вкус. Определено няма да го гледаам повторно.

# 212
  • На топло
Да, много се закопа, но такава е и действителността. Чак сега загрях, че тя игра любовницата на Рамзи, която я нямаше в книгите и затова съм я забравила.

В книгата Джонтан значи има и брат,а сестра има ли?
Има двама братя. Джонатън казва на Грейс, че единият е лузър и живее в мазето на родителите им от години. По-късно тя разбира, че това са лъжи, брат му има професия, семейство, собствен дом. Има още един малък брат (във филма е сестра), който умира по негова вина.

# 213
  • Sofia
Никол Кидман не ми хареса, прекалено дървена е в лицето. Като я гледах в съдебната зала без грам емоции пред обезобразената жена си помислих, че тя е убиецът.
Аз съм на същото мнение. Дървена е, но добра актриса. Не показва емоции, сякаш е ледена и студена. За тази роля е много добре подбрана. И аз исках тя да е убиецът или баща й. Хю Грант е перфектен актьор! Изигра страхотно моментите във втората половина на последния епизод.

# 214
Хю Грант винаги го свързвам с някакви лековати романтични комедии, в които винаги е някакъв Дон Жуан и персонаж с отрицателен уклон. Не ми е сред любими актьори, но тук се справи блестящо. Финалният поглед беше УАУ и за мен. Той и в живота май е плейбой.
Кидман ми е любимка. Не знам защо не виждате да предава емоции. Вярно, нещо опъната и подпухнала на моменти изглежда, обаче очите й са толкова живи. И има невероятна осанка.
Финалът не ми хареса. И наистина много недоразвити линии. Трябват повече серии, за да се разгърне действието и сценаристи и режисьори да се развихрят.

# 215
  • София
Май нямаше как да се развият  повече сериите,ще станат 12 и трябваше повече пари за Кидман и Хю..😂

# 216
Не оползотвориха потенциала на актьорите и темите, това е.

# 217
  • Пловдив
Секс сцените бяха брутални...правилно беше ограничението 18+.

И всъщност за какво избухна Хю...? Само заради това, че Елена спомена семейството му...надали за толкова дълга връзка го казва за сефте...и хоп! Превключи...м не. Не ме убедиха.

# 218
Ами тя Елена го предизвика
Скрит текст:
с чука. Той си тръгваше, тя му налетя в гръб с чука. Той в този момент превъртя, даже имаше колебание дали да я удари, но като я удари веднъж продължи. Не мислеше в момента, просто действаше.

# 219
И що
Неубедително е, съжалявам

# 220
  • Пловдив
Много го смотолевиха тук...пак го казвам, ама така го мисля. Никва предистория, причина, подбуда...нищо.

# 221
Ами не знам. Явно е усетил, че ако не я спре тя ще стигне далеч. Wink

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 13:03 от ~Carolina~

# 222
  • Вестерос
18+ беше заради насилието по-скоро. Аз предпочитах да не ни я показваха сцената.

Между другото се сетих за Sharp Objects. Гледайте го, ако не сте!!

# 223
  • Русе
Изключително добър финал. Съвсем обусловен и логичен. Социопат, достигнал до всичко, до което се е устремил - професия, красива и богата жена, която е влюбена в него, чедесен син, който го боготвори. Обаче ,свикнал да получава всичко, се натъква на Елена, красива и също като него ,неспираща пред нищо за да пробие в света, в който не е родена. Иска да стане част от неговия живот, да влезе в дома му, децата и да растат в неговия свят. Смята, че с детето от него го е вързала. Но тя застрашава всичко, което има. Вече е загубил работата си, ще загуби и семейното си лустро. Не може да го допусне и заявява, че ще си тръгне. Тя не е допускала, че ще го изпусне и в момент на ярост го напада, но той е чудовище и я смазва. Щеше да си отърве, но допусна голяма грешка, да обвини сина си. От този момент нямаше шанс пред Грейс, която си доказа професионализма. Нейната професия е да кара, хората да търсят причините в себе си и тя успя да се изправи пред себе си и да разбере, че той не е бащата ,който двамата с Хенри мислеха че е и че той е заплаха.
  Прекрасен Хю. Винаги съм го харесвала в ролите на чаровен бъбривец, он сега изигра блестящо метаморфозата от разкаян и объркан смазан от решенията и действията си човек към пресметливо чудовище, решило до край да разиграе картите си, рискувайки живота на детето си. Само че Грейс пак го изигра. Викаше името му,наравно с името на Хенри, и той си помисли, че е не всичко е загубено и ще може да тръгне назад .

# 224
И за мен е логичен финалът, макар да не ми хареса, но все пак е е по-книга. Искаше ни се да е друг и тук наистина "написахме" по-добри истории. Но така си отговаря и на заглавието! Великата психоложка, която не е познавала толкова години съпруга си. Ето това не ми е ок и не е логично, но така го е измислила авторката. Това, че се отметна при показанията също отговаря на заглавието.
Видяхме обсебването на Елена, това го познах, както и защо се държеше така с Грейс. Явно и друг път го е изнудвала - училището, бебето.. Парите от тъста за кое точно са били?
Също се чудя пише ли нещо за миналото, детството на Грейс или показаните спомени са били за заблуда?!
И става ли ясно с кого (мислех, че е с русата адвокатка) и колко още е изневерил Джонатан преди Елена?
Интересно ми е също по-богат ли е образът на Едгар Рамирез?
Моля, челите книгата, да кажат точно какво е обяснено там по тези въпроси?!

Страхотна игра на Хю Грант, само ми е тъжно колко се е сбръчкал.
Никол Кидман си я харесвам.
Ноа Джъп съм го запомнила още от съвсем малък и доста сериозно набира скорост.

Общи условия

Активация на акаунт