Отмяната / The Undoing

• 12 727
  • 299
  •   1
Отговори
# 150
Не ми се ще да е детето.
Не се сещам до сега защо се казва "Отмяна" сериала. Може би наистина ще излезе,че някой прикрива друг.

# 151
Синът на убитата остава винаги встрани някак . Какво може да е видял и т.н. 
Определено ще е някой върху който не се фокусира .

# 152
Дете няма силата да извърши подобно убийство!Дори и да е бил неволен свидетел на изневярата на бащата,пак не ми се връзва да е синът!Името на филма и аз не мога точно да си го интерпретирам.Отмяна го тълкувам като заместване.Но не успявам да го  свържа с действието,все още.

# 153
  • Вестерос
Според мен си е Джонатан, а синът е намерил чука и го е скрил.

# 154
daniela19, и аз мисля като теб, но undoing на англ  може да се тълкува и като да разкриеш нещо, да разгърнеш нещо. Тоест може би идеята със заглавието е че с всеки епизод все едно белим лук и откриваме нов слой от мистерията.

# 155
daniela19, и аз мисля като теб, но undoing на англ  може да се тълкува и като да разкриеш нещо, да разгърнеш нещо. Тоест може би идеята със заглавието е че с всеки епизод все едно белим лук и откриваме нов слой от мистерията.

Може с всяка серия се отменя - отхвърля подозрението към този или онзи - докато излезе наяве какво точно се е случило .

# 156
Коментирахме го по-рано в темата. Смисълът на заглавието се разкри в думите на адвокатката по време на първата й среща с Грейс.

# 157
Още малко и ще се разбере, вече изгледах последния епизод, изключвах Джонатан като най-очевиден убиец, но сега пак клоня към него...
Само един въпрос ми изниква - защо? Джонатан няма мотив, той твърди, че е обичал Елена, въпреки че на Гейс обясняваше, че тя е била обсебена, не ми се връзва  Джонатан да е убил, за да не се разбере, че е изневерил.

# 158
За момента наистина липсва мотив Джонатан да е убиеца. По-скоро съпругът или Грейс като засегнати страни имат повече мотив за престъпление.

# 159
За заглавието - undo(ing) е в смисъл да се отмени ефект или резултат от дадено действие. В случая, както се спомена, в един от епизодите адвокатката изрича подобни думи - че нищо не може да се върне, каквото и да е станало. А и има и други препратки - в разговор между Грейс и Джонатан, той, иронично/на шега, споменава, че могат да си върнат анонимността като станат дебели и започнат да носят не знам какви си дрехи.

Аз имам няколко теории за убиеца Laughing

1. Бащата на Грейс - не се понася с Джонатан, има негативно мнение за него. Той също присъства на благотворителния търг и ми изглежда достоверно да е използвал момента. Детето може да прикрива него (чукът в калъфа).

2. Детето на Елена - може да е видяло какво се случва. Добро алиби е, че е открило тялото на майка си и наличието на негови стъпки и присъствието му като цяло не будят подозрение. Учат в едно училище с Хенри и някак си може да е поставил чука в калъфа. Баща му същевременно изглежда доста напрегнат, доста неясно дали от мъка.

3. Самата Грейс, въпреки че това би било прекалено очевидно. Но има едни кадри в първите епизоди, в които й се визуализират някакви сцени, сякаш се пресъздават спомени, и не мога да схвана дали са породени от стрес и паника измислици или са реални такива, които тя не помни, а се връщат като проблясъци.

Изключвам, че е Джонатан, за мен той е жертва по-скоро. Доста хора имат нещо срещу него - бащата на Грейс, съпругът на Елена, майка му заради смъртта на сестра му и според мен думите й, че не изпитвал вина, са умишлени, защото търси някакво възмездие и не е преодоляла загубата. Дори и самата Грейс, която може да е знаела за изневярата му.

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 23:43 от Deya 2

# 160
За заглавието - undo(ing) е в смисъл да се отмени ефект или резултат от дадено действие. В случая, както се спомена, в един от епизодите адвокатката изрича подобни думи - че нищо не може да се върне, каквото и да е станало. А и има и други препратки - в разговор между Грейс и Джонатан, той, иронично/на шега, споменава, че могат да си върнат анонимността като станат дебели и започнат да носят не знам какви си дрехи.

Аз имам няколко теории за убиеца Laughing

1. Бащата на Грейс - не се понася с Джонатан, има негативно мнение за него. Той също присъства на благотворителния търг и ми изглежда достоверно да е използвал момента. Детето може да прикрива него (чукът в калъфа).

2. Детето на Елена - може да е видяло какво се случва. Добро алиби е, че е открило тялото на майка си и наличието на негови стъпки и присъствието му като цяло не будят подозрение. Учат в едно училище с Хенри и някак си може да е поставил чука в калъфа. Баща му същевременно изглежда доста напрегнат, доста неясно дали от мъка.

3. Самата Грейс, въпреки че това би било прекалено очевидно. Но има едни кадри в първите епизоди, в които й се визуализират някакви сцени, сякаш се пресъздават спомени, и не мога да схвана дали са породени от стрес и паника измислици или са реални такива, които тя не помни, а се връщат като проблясъци.

Изключвам, че е Джонатан, за мен той е жертва по-скоро. Доста хора имат нещо срещу него - бащата на Грейс, съпругът на Елена, майка му заради смъртта на сестра му и според мен думите й, че не изпитвал вина, са умишлени, защото търси някакво възмездие и не е преодоляла загубата. Дори и самата Грейс, която може да е знаела за изневярата му.
Ако Джонатан е социопат, нищо чудно той да е убиецът. Скоро даваха филм за  Бънди, който до последно твърдеше, че не е виновен за убийствата, та малко на него ми напомня.

# 161
Синът на Грейс и Дж. обича твърде силно майка си и баща си, за да ги рискува и да прикрива дядо си - като крие чука.

Синът на убитата - хм... дете да убие така майка си, без да бъдат изобщо засегнати проблеми в характера му през целия филм? Неразвито е, би изглеждало като кръпка. Приятелката и полицаят също могат така да ги пришият, но няма да е задоволително. Трябва да е някой от главните герои, семейството Грейс, Дж. или син. И залагам на син, с изкупител родител.

# 162
Аз имах предвид, че Джонатан не е социопат, а че нарочно майка му се опитва да го изкара такъв, защото го обвинява за смъртта на сестра му и търси отмъщение/възмездие. За краткото време, в което се появи като образ, бе представена като доста дребнава и нетолерантна дама - визирам моментът, в който направи забележка за граматическата грешка на Грейс.

Аз залагам на бащата на Грейс - той присъства на събитието, не харесва Джонатан. Разбрал е за изневярата - зет му се е обърнал за помощ в размер на 500 000 долара, най-вероятно, за да плати училищната такса на сина на Елена. Още в първи епизод имаше загатване върху това откъде точно е финансирането на момчето за това училище. Също така, Елена плачеше на благотворителния търг, т.е. все едно някой я е заплашвал или е имала конфликт.

Има много малка вероятност да се окаже някой съвсем второстепенен - като приятелката - адвокатка или полицаят.

Моментът на истината наближава и скоро ще се разбере Smiley

# 163
Може би е дядото,странно много присъства наистина,а и Игрите...и на мен влияят Joy
Но би било интересно да не е никой от тях,и да се наложи обаче да живеят с истината. Вече няма как да си затворят очите за изневярата,парите, способностите на известната психоложка Joy А иначе си затварят очите

# 164
Здравейте!
Включвам се при вас докато чакам последния епизод. Моята теория е, че убиецът е Хенри, а баща му го прикрива. Двамата са социопати, но единият се е научил да имитира емпатия, а малкия още не. Бащата е нещо като ментор на сина си, нещо в стил Декстър. На няколко пъти виждахме разтревоженото лице на малкия, но сега ако го тълкувам, може да е изпитвал единствено тревога за себе си.
Идва ред на дядото, който знае. Може би не всичко, но подозира. Той ужасно мрази зет си, но обича хлапето и затова задкулисно твори нещо. Мисля, че е негово дело детектива в съда да се опита изобщо да не споменава, че Грейс е минала по близки улици в нощта на убийството.

Общи условия

Активация на акаунт