Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 10

• 63 004
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
А дали е подходящ за новородено, не се водя от ограниченията в килограми, срещнах различни мнения?

# 181
Подходящ е 😉

# 182
  • София
Здравейте Simple Smile забравих да пиша, че прилагам снимки в спойлер. Когато помолих модератор да го добави Simple Smile предполагам вече постът е бил видян. Таа според вас нещо грешно ли правят с ринг слинга?
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте,
Едни приятели си имат девойка на 1месец, която искат да бебеносят. Имат ринг слинг, имат и еластичен. Аз съм носила с еластичен, но си е жега за през лятото. С ринг слинг нямам опит, затова качвам техните снимки. Казват, че много силно усещат тежестта на рамото, на което е слинга. От София са и планират и консултант да викнат, но не знам дали са успели. Казала съм им, че с ританки и подобни, не трябва, за да е свободно крачето.

Снимки:

# 183
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Слингът покрива твърде много от главата на бебето, в същото време бебето е твърде ниско спрямо вас.
Платът трябва да застава не по-високо от долния край на ухото и да обхваща врата.
Слингът не е добре стегнат. Възможно е проблемът да е в халките. По принцип,стандартните халки за слинг са алуминиеви, тънки и изляти в едно цяло.
Платът изгледа усукан под халките.

# 184
  • София
Благодаря, kalei Simple Smile

# 185
Здравейте, чакам бебе Октомври и искам да взема един нов еластичен слинг. Първото бебе носих от ден 5 в ергобейби аура. Носих я много активно до към 7-8кг в него и си поувисна и се развали еластичността, хвърлих го. Сега за новото бебе искам да сменя марката и се чудя, от коя марка еластични сте доволни. Зимно бебе ще е, така че дебелината не ме притеснява толкова.

П.С  тъканите, разбира се, не са ми мръднали и то носено бая по-тежко бебе... та тях ще си ги ползвам пак.

# 186
Boba и Manduca имат добри еластични слингове, като Manduca са по-плътни от Boba

# 187
Здравейте, мили момичета!
От известно време се образовам в науката Бебеносене. Стигнах до етап, в който ми е нужна Вашата помощ Simple Smile
И така - бебето е на месец и малко, 56 см, 4.3 кг, от всичко прочетено стигнах до вариантите за Caboo и Ergobaby Embrace. Видях 3 коментара по-назад, че е обсъждана разликата между Caboo Lite и +Organic, доколкото разбирам няма такава Smiley  А кое е за предпочитане между Caboo и Ergobaby?

# 188
Ползвах първите месеци Boba, еластичен. Много ми беше удобен. Simple Smile

# 189
И аз между Боба и Мандука се колебая. Сигурно ще ходя до Рошаво да ги пипна и ще избера на място.
Мерси, момичета.

# 190
От известно време се образовам в науката Бебеносене. Стигнах до етап, в който ми е нужна Вашата помощ Simple Smile
И така - бебето е на месец и малко, 56 см, 4.3 кг, от всичко прочетено стигнах до вариантите за Caboo и Ergobaby Embrace. Видях 3 коментара по-назад, че е обсъждана разликата между Caboo Lite и +Organic, доколкото разбирам няма такава Smiley  А кое е за предпочитане между Caboo и Ergobaby?

Кабу е ужасно плътен. Аз не съм голям фен на Embrace. На практика не се регулира, a периодът, в който може да се ползва е много малък.
Manduca Twist е много по-добър вариант ако търсите хибридна носилка.

# 191
И така - бебето е на месец и малко, 56 см, 4.3 кг, от всичко прочетено стигнах до вариантите за Caboo и Ergobaby Embrace. Видях 3 коментара по-назад, че е обсъждана разликата между Caboo Lite и +Organic, доколкото разбирам няма такава Smiley  А кое е за предпочитане между Caboo и Ergobaby?
Подкрепям Калей, Кабу е много плътен и е с трипластово връзване или с други думи, три ката плат се увиват около бебето. Подходяща е до около 6-7месечно бебе.
Ембрейс не е готина носилка, катарамите на презрамките са на платката, с което добвят излишно напрежение и принудително изправят гръбчето, което не е ергономично. Както и Калей писа, не се регулира и е подходяща от 2м до 4м, защото след това е умаляла.

Има чудесни слингови регулируеми мей тай и хибриди, които са доста по-дългосрочна инвестиция 12-18+ месеца. Такива са wrap tai, Kaya tai, Neko Tai, Neko Half Buckle, Lenny mei tai, Lenny Hybrid, Love and Carry lи още доста, за които не се сещам

# 192
Много сте изчерпателни, Благодаря Ви! ❤
Сякаш се спрях на Мандука Туйст и затова да питам имат ли реплики тези хибриди? И ако да - как се хващат? 🧐

# 193
Нямат реплики Simple Smile

# 194
  • Хасково
Здравейте, пробвах Мей Тай на Love and Carry. Доста удобен ми се стори и на бебето му хареса. На един месец е. Тъй като съм пробвала само еластичен слинг и ринг и нямам опит с други хибридни носилки, дали е добър вариант за бебеносене?

Общи условия

Активация на акаунт