Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 10

• 63 257
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
Аз не бих взела еластичен слинг втора употреба, в това число и Кабу. Заради отпускане на плата. Тъкан е ок, бих взела. Само огледайте за бримки.

# 391
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Повечето Кабу втора употреба са ок, защото обикновено почти не са ползвани.

# 392
Здравейте, дами! Нова съм в бебносенето, чакам бебче следващата седмица. Прочетох темата и се ориентирах към еластичен слинг. Може ли препоръка към коя марка да се насоча- Ergobaby,  Manduca, Boba? Сигурно няма голяма разлика, все пак е парче плат, но знам ли

# 393
Всъщност има разлика. Ергобейби е много тънък, подходящ е за лятото, но доста дами тук се оплакват, че бързо се отпуска и съсипва.
Боба и Мандука са малко по-плътни. Между тях двата аз лично повече харесвам Боба, защото има малко повече еластичност спрямо Мандука.

# 394
  • София
Потвърждавам. Аз носих с Ергобейби Аура, но е много фин и еластичен. Носих малко време докато бебето е малко. После започна много да увисва и стана неудобен.
Сега пък взех няколко раници под наем, но бебето започва да плаче и да се извива след 5тата минута, не ще и не ще да седи вътре, независимо от модела 😒Пробвах 2 модела на  Ергобейби, Беленка и Исара.

# 395
Благодаря, момичета! Значи за сега се насочвам към еластичен слинг Boba. Още един въпрос- дали има смисъл да взимам еластичен слинг или направо да купя тъкан?

# 396
Благодаря, момичета! Значи за сега се насочвам към еластичен слинг Boba. Още един въпрос- дали има смисъл да взимам еластичен слинг или направо да купя тъкан?

Тъкан винаги е за предпочитане. Изисква малко повече практика, но според мен си заслужава.

Сега пък взех няколко раници под наем, но бебето започва да плаче и да се извива след 5тата минута, не ще и не ще да седи вътре, независимо от модела 😒Пробвах 2 модела на  Ергобейби, Беленка и Исара.
Покажете снимки, може проблемът да е нещо дребно в нагласянето и да успеем да ви помогнем.

# 397
Бобата е супер слинг. Според мен за новородено и в зимен сезон, еластичният е по-добър вариант. Не му се чудиш по 5 минути да обираш плат, че бебето е малко и всичко трябва да е добре обрано. Имаш си готово трислойно връзване..

Ако е за лятно бебе, не бих се и замислила, че по-добре е тънък тъкан директно. Заради температури, потене, комфорт.

Но си е до носещ, това е моя опит само.

# 398
Второто ми дете е родено в края на октомври, в момента е 6 кг, нося със слинг Боба от 10 дена след раждането, определено ще си изкарам до пролетта така и после директно в Тула Стандарт. Взех го втора ръка от приятелка, супер слинг е.

# 399
  • София
Здравейте, имам нужда от помощ и съвет. Бихте ли ми казали, раница с ширина на панела 42-43 см до какъв ръст на детето може да се използва? ( например Lenny UpGrade и Kavka multiage). Детето ми е 4,5 месеца и вече е 72 см. За това не мисля да пробвам такива с до 38 см ширина. Прочетох, ча са подходящи до ръст околко 86 см.  Колко ръст мога да спечеля с още 5 см панел? А може би директно Boba x и Isara заради така наречените разширители? Ще се радвам да споделите мнение.

# 400
Като диапазон на носене бих ги наредила Boba X, Лени, Исара, Кавка.
С Boba X може да носите спокойно до 4 годишна възраст (около 116-120см на детето).
Другите три са до около 90-92см. Много зависи и как расте детето, разбира се.
Лени е по-широка от Исара , но и при двете идва моментът с прекалено мекия и (според мен) почти несъществуващ падинг.
Kavka е нещо по средата.
В крайна сметка въпросът е коя от всички ще ви е удобна.

# 401
Момичета, в крайна сметка купих еластичен слинг Boba. На кутията обаче пише само machine washable, в инструкциите не видях никакви указания на колко градуса да го изпера и мога ли да пускам в сушилня. Вие как перете еластичните слингове?

# 402
На 30 градуса, центрофуга под 1000 оборота и БЕЗ сушилня.

# 403
И без омекотител

# 404
Здравейте! Изчетох темата, но да си призная нищо не разбирам от бебеносене, но важното е, че имам желание. Детенцето ми е на почти 3 седмици. Роди се 3640 гр, 52 см. Иска ми се да купя някакъв вид ергономична раница или слинг, нещо което да е подходящо да се използва от сега като определено ми се иска да се слага възможно най- лесно, тъй като обикновените слингове ми изглеждат дооста сложни за поставяне с толкова много плат. Основно ще го използвам за разходки с кучето, до магазина и тн, за по 1/2 часа на ден. Аз съм висока и едра ако това има значение. Бях се насочила към ergobaby embrace, но след като прочетох мненията ви, малко се разколебах. Разгледах и Manduca Twist, но ми изглежда малко по- сложна за слагане от ергобейбито. Ще съм ви много благодарна ако можете да ме насочите към нещо подходящо 🤗🤗

Общи условия

Активация на акаунт