Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 10

• 63 165
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Бебета обичат да лапат нещо и лапат презрамките на раницата. Прането на раниците е хубаво да става мноого рядко, таа затова смукалките, да смуче тях - сваляш и переш само тях Grinning

# 451
Хубава си е Free to grow, но не бих казала толкова универсална, тъй като когато бебето натежи достатъчно, коланът започва да се огъва и прецаква.
Аз минах на стандартна някъде към 10-11м. и после на тодлър.

# 452
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Хубава си е Free to grow, но не бих казала толкова универсална, тъй като когато бебето натежи достатъчно, коланът започва да се огъва и прецаква.
Аз минах на стандартна някъде към 10-11м. и после на тодлър.
Това с огъването на колана е мит. Няколко супер ползвани библиотечни ФТГ са ми минали през ръцете, нито една не е имала този проблем.

Здравейте, можете ли да ми препоръчате нещо за носене на по-голямо дете, 13 кг, не иска в количка и като заспи, а сме навън много ми тежи вече Simple Smile

Сантиметрите са по-важни от килограмите на детето. Повечето раници в размер тодлър започват от 90 см.
Има няколко модела, които се оразмеряват и могат да се носят по от рано.
Сериозен фактор е и какво би ви било удобно като твърдост на колан. Лично моето мнение и опит е, че по-тежки деца се носят по-леко с твърд колан, но винаги е най-добре да се пробва преди покупка.
Boba X се оразмерява и става и за по-малки бебета. Коланът й е твърд.
Тула тодлър е над 90см, отново с твърд колан.

С мек колан:
LennyLamb има както универсален модел (62-116см), така и preschool (1 до 6 години).
Исара също има универсален модел.

# 453
Е, какъв мит. Казвам, че имах такава и коланът се огъна, при моя приятелка също.
С coast вариант бяхме и двете, да подчертая.

# 454
Аз като чета, че са до 80+ см, се надявах, че ще я ползваме поне две-три години, а няма да купувам нова след половин или една година. Май трябва да си преосмисля представите. Полезно е да ви чета!

# 455
  • София
Welt, препоръчвам ти да прочетеш цялата тема от първа страница насам. Ще намериш много отговори. Вие сте дребни на ръст и може детенцето ви на годинка да е 80 см, ама не разчитай Grinning
Сина ми е на 5 месеца и е 74 см. Максимално широката седалка беше един от критериите, по които аз избирах.

# 456
Гледам, че споменахте boba x, имам я, хубава е с твърд колан, и обикновена боба имах с първото дете. Сега тази плюс лени ъпгрейд. Ами лени е с по дълбока седалка от бобата х! Детето ми е на една годинка и два месеца и двете се регулират, но бобата му е по плитка. И с мек и с твърд колан се свиква и е удобно. На лени ме побърква, че се закопчава отстрани, иначе е страшно красива и мека, та заради закопчалката на бобата си нося нея.

# 457
А за тези какво ще кажете, стават ли за 2-3 годишни деца...
https://www.amazon.de/Rucksacktrage-Kleinkinder-Wander-Transport … 2C171&sr=8-18

# 458
Здравейте, имам желание да си закупя носилка, но искам нова, не втора употреба. Смятам да я ползвам за излети, където не е проходимо с количката, главно летния сезон. Тъй като не съм сигурна колко активно ще се ползва търся нещо по бюджетно до около 150-160 лв. Беба е на 4 месеца и 20 дни, 62 см, 6 350 г. Гледах че марката Love and carry е в този ценови клас. Този https://www.slingomommy.com/lovetai-mei-tai-sling-s-katarama.html мислите ли че ще ми свърши работа и лесно ли става поставянето, тъй като всяко излизане е свързано с пътуване с кола или да изчакам да стане 7 kg и 65 см за раница https://www.mamazone.bg/index.php?_route_=love-and-carry/airx-da … der&order=ASC или ако можете да предложите друго в рамките на до 160 лв. Ще съм благодарна за мнения и препоръки.

# 459
Deni, тъкмо гледам Интегра Солар , която се вмества ценово.Момичета, имате ли мнение за тази раница?
Сега нося със слинг, но само аз , защото на ММ не му е удобен. Ще минаваме скоро на раница, като искаме такава, която и двамата да ползваме и по възможност по-дълго време. В момента бебчо е на 3+++ и 67см / 6500гр . Не помня кой марка беше пробвал ММ на бебешкото изложение или Лени, или Кавка, но му беше много удобна. Мислим на място и с консултант да избираме.

# 460
За летния сезон, вземете един муселинов слинг на шушулка. За лятото е идеална материя, бюджетен е. Единственият негатив е, че като го връзвате по паркинги и сред природата, трябва да сте малко по-сръчна (или втори човек да придържа), за да не се допират краищата на слинга  до земята и да се цапат. Ако искате раница, за лятото по-добре със слингов плат, ама даже и със слингов плат, масово се ползват дебели платове. Тези с мрежест панел, имам усещане, че даже повече спарват. Аз ползвам Исара и съм много доволна, но е над бюджета, а опит с други раници за тази възраст нямам.

# 461
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Deni, тъкмо гледам Интегра Солар , която се вмества ценово.Момичета, имате ли мнение за тази раница?
Сега нося със слинг, но само аз , защото на ММ не му е удобен. Ще минаваме скоро на раница, като искаме такава, която и двамата да ползваме и по възможност по-дълго време. В момента бебчо е на 3+++ и 67см / 6500гр . Не помня кой марка беше пробвал ММ на бебешкото изложение или Лени, или Кавка, но му беше много удобна. Мислим на място и с консултант да избираме.

Integra е по-скоро мех дай/мей тай от колкото раница. Има различни размери. Слага се много по-различно от стандартната раница и задължително трябва да я пробвате с консултат, за да сте сигурни, че за вас.
Иначе с Интегра съм носила доста тежкият ми син и беше много добре.

Мей-тай на Love&Carry не е лош. Този тип носилки въобще не се връзват толкова трудно.
От този тип и в бюджет е и Manduca twist.
Друга раница, за която се сещам е Yaro flex, но за нея не съм сигурна дали не вървеше към 190лева.

Мрежестите панели на раниците са ок. Повечето не запарват, проветряват съвсем малко повече от стандартните.

# 462
Може ли и аз да се включа с молба за съвет. Бебчо е на 3 м, 62 см. Имаме вкъщи еластичен слинг Boba, който така и не можем да връзваме както трябва. И на консултация ходихме, и вкъщи пробваме - ужасно е неудобно и за мен, и за ММ. Та така и не го ползваме.
Като видя носилки, които се връзват и ми става лошо, а за раници не знам дали още не е рано. Може ли препоръка за нещо добро за детето, което се слага лесно, без да трябва помощ, и е подходящо и от сега или поне сравнитвлно скоро? Или поме да ме насочите какво да гледам. Независимо от бюджета Simple Smile

# 463
Имаме ергобейби ембрейс. Аз лично съм доволна..

# 464
Елмайра, за раница аз бях много доволна от Тула Free to grow, пробвах и други раници, но тя определено беше "моето нещо". Ако не е неудобно, може ли да попитам какво ви притеснява със слинга? Взех си същия от приятелка за второто дете и честно казано направо преоткрих с него слинга като носилка, даже не ми се минава на раница, толкова хубаво обхваща детето и усещането е много по-нежно. Просто ми е интересно, ако имате желание да споделите.

Общи условия

Активация на акаунт