Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 10

• 63 176
  • 753
  •   3
Отговори
# 435
Здравейте, препоръчайте ми раница за бебе на 2,5 месеца 5 кг и 53-54см.
Спряла съм се на :
1.Emeibaby Treemei
2.Ergobaby Embrace
3.Isara Quick Full Bucket
4.Hoppediz Primeo

Коя ще ми препоръчате?

За тези размери на детето, най-добре слинг, малко е за раница. По-добре изчакайте с раницата, поне до възраст 4 месеца.

Пробвах със слинг, но ми идва тежко на гърба. Искам да имам добра опора и на кръста.

Най-добре отидете в някоя библиотека. При всяка носилка, ако е не е настроена правилно се проявява тежест. Или опитайте caboo, той е лесен и бърз за настройка, а и само пет килограма бебе да ви натежи.... Нещо не е било нагласено както трябва.

# 436
Спряла съм се на :
1.Emeibaby Treemei
2.Ergobaby Embrace
4.Hoppediz Primeo

Коя ще ми препоръчате?

За тези размери на детето, най-добре слинг, малко е за раница. По-добре изчакайте с раницата, поне до възраст 4 месеца.

Пробвах със слинг, но ми идва тежко на гърба. Искам да имам добра опора и на кръста.

Най-добре отидете в някоя библиотека. При всяка носилка, ако е не е настроена правилно се проявява тежест. Или опитайте caboo, той е лесен и бърз за настройка, а и само пет килограма бебе да ви натежи.... Нещо не е било нагласено както трябва.

Аз съм от Бургас и мисля че няма.
Иначе имам проблем от раждането с гърба и ме наболява често затова искам раница а не слинг, хем да се слага по-лесно. Бях си взела под наем точно caboo  Light и ми дойде тежко точна отзад на гърба където ме боли. От тези които съм изброил някой ползвал ли е?
Искам да си взема раница за след месец някаде да почна да го нося.

# 437
  • София
Здравейте, бихте ли изпрали нова раница, която не е от слингов плат? Или и за тях важи правилото колкото по-рядко, толкова по-добре? Раницата е boba, памучна е.
Още един въпрос в по-различна посока. Имате ли идея всички магазини и работилнички, които изработват смукалки, гризалки, протектори за презрамките и всякакви други аксесоари от слингов плат, от къде си набавят платовете? Готови стари/нови слингове ли режат?
(занимавам се с шиене и бих си направила разни неща сама, но жакардов памучен плат само цветове и мотиви за мебели се откриват).
Благодаря!

# 438
Little frog например продават парчета
https://littlefrog.shop/eng_m_Factory-Outlet_Scraps-349.html

# 439
  • София
Минимумът за раница е 4месеца, при условие, че и бебето е достигнало определени размери. Защо не се снимате със слинга и да качите снимки? Принципно, ако не е стегнато достатъчно добре и не е разположен плата равномерно, стават такива болки.

# 440
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Спряла съм се на :
1.Emeibaby Treemei
2.Ergobaby Embrace
4.Hoppediz Primeo

Коя ще ми препоръчате?
Повечето раници са ок за бебета над 60 см.
Emeibaby по принцип е нещо като хибридна носилка. Настройва се отстрани с халки, почти като Cabo. Моят опит с нея  - много добре обхваща бебето, но в течение на носенето седалката се отпуска заради халките.

Embrace също е хибридна носилка. Писала съм много за нея тук. Загуба на пари е (според мен).

Isara Quick Full Buckle е ок, както вече писах за бебета над 60см.

Може да погледнете manduca twist. Подходяща е за по-малки бебета, расте добре с детето.

Здравейте, бихте ли изпрали нова раница, която не е от слингов плат? Или и за тях важи правилото колкото по-рядко, толкова по-добре? Раницата е boba, памучна е.
Още един въпрос в по-различна посока. Имате ли идея всички магазини и работилнички, които изработват смукалки, гризалки, протектори за презрамките и всякакви други аксесоари от слингов плат, от къде си набавят платовете? Готови стари/нови слингове ли режат?
(занимавам се с шиене и бих си направила разни неща сама, но жакардов памучен плат само цветове и мотиви за мебели се откриват).
Благодаря!

За всички раници важи колкото по-малко се пере, толкова по-добре. Боба особено използват съпер еко-щадящи-и т.н. бои. Някои тяхни цветове ибеляват доста.
Изработващите аксесоари от слингов плат използват изрезки/остатъчци от слингове, по-рядко режат самите слингове.
Изрезки могат да се купят, освен както по-горе вече е споменато от Little frog, също и от Yaro. Недостатък е , че изрезките се продатат на грамаж и реално не знаеш какво точно ще притигне като цвят и размер.
Купивала съм и от двете марки, определено Yaro има много повече попадения в един плик в сравнение с Little frog.
Има и фейсбук група в която също понякога продават парчета - Изрезки от слингове | Wrap Scraps BG

# 441
Аз наскоро си поръчах слинг от Yaro, имаше и все още май има 50% намаление, та от някои би си струвало и да се отреже.

# 442
  • София
Да, така е - има 50% намаление. Много ви благодаря за помощта!

# 443
Здравейте, може ли коментари и препоръки? Струва ми се, че е една идея по-високо отколкото трябва

# 444
Здравейте,

Очакваме лятно бебе и много бих искала да използвам слинг за бебеносене. Прочетох много от темите, но ми изникнаха и следните въпроси, ако може някой да съдейства, ще съм благодарна!

1. Колко време след раждането е безопасно за бебето използването на слинг?

2. От прочетеното онлайн, виждам, че най-добре да се направи консултация след като се роди бебето, но тъй като ми се иска да започна възможно най-рано, доколко е удачно да се направи такава преди раждането? Не ми се иска да ходя по магазини с новородено бебе.

3. Кой би бил най-подходящия вариант за слинг с оглед на това, че в началото ще се ползва през лятото, а след това и в есенните/зимните месеци? Като цяло съм се спряла на тъкан слинг, но виждам, че се препоръчват и тези с халки за топлите месеци. Това, което ме притеснява при слинговете с халки е неравномерното разпределение на тежестта. Възможно ли е да се получи изкривяване на гръбначния стълб?

4. Планирам да редувам носенето в слинг с количка (според зависи условията). Има ли някакви особености на комбинирането на двете? Нещо, което трябва да съблюдавам/съобразявам?

5. Прочетох, че обикновено се препоръчват 4.6- 6 м дължина на слинговете? Това на каква база се определя (размер на родителите/бебето или лични предпочитания)?

# 445
  • Пловдив
Здравейте,

Очакваме лятно бебе и много бих искала да използвам слинг за бебеносене. Прочетох много от темите, но ми изникнаха и следните въпроси, ако може някой да съдейства, ще съм благодарна!

1. Колко време след раждането е безопасно за бебето използването на слинг?

2. От прочетеното онлайн, виждам, че най-добре да се направи консултация след като се роди бебето, но тъй като ми се иска да започна възможно най-рано, доколко е удачно да се направи такава преди раждането? Не ми се иска да ходя по магазини с новородено бебе.

3. Кой би бил най-подходящия вариант за слинг с оглед на това, че в началото ще се ползва през лятото, а след това и в есенните/зимните месеци? Като цяло съм се спряла на тъкан слинг, но виждам, че се препоръчват и тези с халки за топлите месеци. Това, което ме притеснява при слинговете с халки е неравномерното разпределение на тежестта. Възможно ли е да се получи изкривяване на гръбначния стълб?

4. Планирам да редувам носенето в слинг с количка (според зависи условията). Има ли някакви особености на комбинирането на двете? Нещо, което трябва да съблюдавам/съобразявам?

5. Прочетох, че обикновено се препоръчват 4.6- 6 м дължина на слинговете? Това на каква база се определя (размер на родителите/бебето или лични предпочитания)?

Здравей, не съм консултант, но аз също чакам лятно бебе и мога на някои въпроси да споделя какво знам като информация 🙂
1. Някои платове са тествани до 10-15 кг. Според мен може да го носите до годинка две спокойно, или докогато прецените, че ви е удобно.
2. Аз направих консултация какъв слинг би бил подходящ и ми показаха начини на връзване като бях в четвъртия месец, и ми дадоха кукла бебе. Ако сте от Пловдив, препоръчвам Коала бейби.
3. Да, препоръчват ринг слинг, защото връзването е по-лесно, и да тежестта е само на едното рамо, ако имате проблеми, не залагайте на него. Тъканния слинг разпределя равномерно тежестта на двете рамена и е доста по-удобно. Относно горещините, през лятото бебето отдава топлина на вашето тяло, така че вие ще се потите, но не и то. А зимата става обратното: отдавате топлина на бебето, и на вас ще ви е по-студено, но то ще е добре. Поне така ми обясниха на мен, ако съм разбрала правилно.

За другите два въпроса не мога да дам отговор. Надявам се да съм била полезна.

# 446
@Kateto-S много благодаря за информацията! Не съм от Пловдив, но май и аз ще отида на предварителна консултация.

Благодаря отново и лека бременност!

# 447
Здравейте, можете ли да ми препоръчате нещо за носене на по-голямо дете, 13 кг, не иска в количка и като заспи, а сме навън много ми тежи вече Simple Smile

# 448
Моето е на 2г1м, 13кг. Вьехме Тула тодлър. Мъжът ми я носи на гръб и казва, че му е удобна. Иначе отделно от носилките, вижте дали няма да иска да спи в хамак, ако сте на планина/парк. Миналото лято открих, че моето много лесно заспива в хамак.

# 449
И аз съм в търсене на раница.
Има намаление в слинготека в момента и много ми се ще да се възползвам. Намалени са rраници, сред които и ленените Tula Free to grow, които ми допадат много, а и самата Free to grow ми беше препоръчана от приятелка. Какви са мненията тук за нея? Проблемът е, че не мога да пробвам адекватно с бебето на този етап, понеже още е 54 см, а раницата е от 62. Чудя се да рискувам ли.
Вие какви други раници бихте препоръчали? Ще носим и аз, и таткото, като аз съм висока 1,62, а той - 1,74. В момента носим в еластичен слинг.

И един малко тъп въпрос Grinning, но наистина не знам за какво става дума. За какво служат така наречените смукалки за раници? Гледам, че се продават такива из фейсбук.

Общи условия

Активация на акаунт