Ревливо бебе

 • 15 642
 • 93
 •   1
Отговори
 • Мнения: 33
Здравейте мама,
Пуснах нова тема понеже не намерих такава скорошна. Искам да помоля всички минали през това като мен. Моята беба е на 2 месеца но голяма ревла, реве по цял ден и до 2,3 часа всяка вечер. Иска постоянно да я люлея и ако нещо не и е удобно пак почва да се дере. Стига до посиняване дори не може да си поеме въздух. След всяко хранене си подремва за 20 Мин и то в мен и продължава да вика. Не се заглежда в нищо освен в лампата ексит на входа. Не стои в количката,шезлонга или активната гимнастика. Цял ден я дюнкам подхвърлям и не знам вече какво да правя. Тя с нищо не иска да се занимава. Вечер правим пауза от 6 часа но 3 от тях тя крещи а аз изнемогвам мъчейки се да я приспя. Има ли още майки като мене ?

# 1
 • Мнения: 11 446
Вероятно изпитва някакъв дискомфорт, колики например. Знам, че при колики се дава чай от копър, но може да попиташ и в аптеката. Опитай да я слагаш на гърдите си и да слуша биенето на сърцето ти /моят син това го успокояваше/, ако заспи така я сложи в креватчето й, но върху памучно одеалце, а не направо върху студеното чаршафче, ако може пак по коремче, притискането му също облекчава болката и дискомфорта. А какво казва педиатърът?

# 2
 • Мнения: 33
Не мисля че са колики защото като я взема и спира. След малко почва да вика за да сменя позата и така цял ден. Искам някак да я отуча да я нося по цял ден и цяла вечер нямам мира. А педиатърката каза че просто е ревла

# 3
 • Германия
 • Мнения: 3 348
Явно има нужда да я гушкаш, има такива бебета. Може да има проблем с напасването след раждането, ако е била тежко, травмиращо или секцио примерно..
Носи я в слинг, това сигурно ще й хареса. Не можеш да я разглезиш и да я научиш на ръца, не слушай какво ти говорят. Поне в първата година бебетата плачат, защото имат нужда от нещо, а не за да ни манипулират или ядосват.

И този период ще мине, стискай зъби и си гушкай бебето  Hug

# 4
 • Мнения: 11 446
Не съм педиатър, но знам, че за да реве детето трябва да има някаква причина - топло/студено,гладно, жадно, уплашено, болка ... - и понеже не може да говори - плаче, за да му обърнат внимание. Гушкай го тогава, колкото се може повече, а част от домакинските задължения прехвърли на друг. Децата се успокояват и от класическа музика, дори и да не си й фен пусни на бебето и виж ефекта. Опитай да го носиш в кенгуру или слинг и така ръцете ти да са свободни, за да вършиш нещо. Говори му, много. нека чува гласа ти да знае, че не е само, дори и да не те вижда. Моят прекрасен син също не даваше да го оставям сам в стаята, иначе си беше любопитно и спокойно бебе. Все си мислех, че приемните родители са го разглезили, като не са го оставяли сам и да плаче в пръвите му 3-4 месеца, още повече че освен домакински задължения имам и по-голямо дете, което също иска внимание. Вече е доста самостоятелен, стои и без мен например в детски център, сега реве само като иска нещо и му се отказва.

# 5
 • Мнения: 33
Не знам на 2 месеца не е ли много малка за кенгуру или слинг? Нали не може да сяда а там се носи седнало бебето.

# 6
 • Германия
 • Мнения: 3 348
Не съм никакъв специалист по темата с напасването, чела съм само статии на немски... Може на секциото да се дължи..

А в слинг можеш да носиш бебето от съвсем малко, аз моята за първи път на 2 седмици я сложих в слинг, беше 4 кг. Кенгуру не е подходящо, особено за толкова малко бебе.

# 7
 • Варна
 • Мнения: 1 946
И аз имах ревящо бебе, беше ужааааассноооо. Също знам, че да реве има причина. По метода на изключването какво ли не пробвах - манджа, смяна на памперси, преобличане, и пак ревеше. Вземех ли го на ръце и  почнех ли да го разхождам, веднага млъкваше. Седнех ли за минутка, пак се почваше. Да имаше как денонощно да е в ръцете ми. От ден първи мразеше количката. Приспивах го на ръце и после го мушках в нея. Така минаваха разходките ни. Като се събуди, го нося и бутам празна количка. Много мога да разказвам, но стискай зъби и знай, че този ад един ден свършва. Колкото и да не ти се вярва сега.

Пропуснах да пиша, че по едно време бях сигурна, че проблемът е в мен. И се хванах да чета книги, форуми. Много неща изчетох, много различни мнения имаше, но всички бяха единодушни - не оставяйте детето да реве.

Последна редакция: вт, 13 юни 2017, 12:51 от gallizia

# 8
 • Мнения: 4 405
Защо правите пауза от 6 часа? Пробвала ли си да я храниш и през нощта? Да не би да е гладна? През деня на колко часа реве? На кърма ли е или на АМ?

# 9
 • Мнения: 33
На аптамил комфорт сме. На горе долу три часа се храни. Но дори и след като се е нахранила има едни десетина минути в които реве и не знае защо.
Пробвах да я оставя да реве но след това става неутешима. А проблема с количката и аз го имам, затова понякога просто карам баща и да я извежда.
А на въпроса за паузата, храня я примерно в 12 часа вечерта тя крещи и след около 2,3 часа заспива и пропуска сама следващото ядене.

# 10
 • Мнения: 11 446
Заведи детето на детски гастроентеролог. Може би има връзка между храненето и плача.

Детето знае защо реве, затова и спира като го получи. Лошото е, че не може да каже и трябва да налучкваш.

Деската , моят син пиеше мляко в 21-21.30 и след това чак в 6.30, като по часовник. Никога не е търсил храна през нощта, ако се събуди пиеше вода или чай.

Последна редакция: вт, 13 юни 2017, 18:42 от Mama Ru

# 11
 • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
 • Мнения: 13 650
Оставяй го да си пореве ...
и закачи нещо да се люлее над леглото...
то ще реве много в началото, защото вече е научено, че щом плаче - ти дохвърчаш и го гушкаш...
Отучвай го постепенно, защото това не отминава...

# 12
 • Мнения: 9
Здравей. Нашият син винаги е бил, слава Богу, много спокоен. Когато имаше колики успявахме да го успокоим с бял шум, т. нар. white noise. Това е шум от сешоар и др. подобни бучащи неща. При нас помагаше, но както знаеш всяко дете е различно. Успех!

# 13
 • Мнения: 1 174
Синът ми беше ревливо бебе, ужасно ревливо, направо ад, количката ни стоеше за украса, защото все на ръце искаше. Пробвах да го остави яда реве, стана по-зле , започна и на сън да приплаква. След 2-рия месец се консултирах с детски психолог, обясни ми , че има по-емоционлно зависими от майката деца, период е и ще отмине, когато се почувства сигурен. Започнах да го нося в ерго-раницата, по цял ден заедно така и на 6-тия месец чудото се случи, започна да лази, да се разглежда , да се заиграва, а като проходи - буквално се преродих! Дано намерите решение на вашите проблеми.

# 14
 • Мнения: 33
И нашата количка е за украса. Трябва да я гушкам за да я приспя, изчаквам да заспи дълбоко и тогава ако имам късмет я слагам вътре но в 90% от случаите се събужда докато стигна до асансьора. А иначе имаме въртележка над леглото но след 10 минути вече е безинтересна. Надявам се просто като мине месец два да се оправи това нещо

Общи условия

Активация на акаунт