Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 10

• 62 697
  • 753
  •   2
Отговори
# 75
Тук има ли мами с опит в бебеносенето на близнаци Simple Smile

# 76
Тук има ли мами с опит в бебеносенето на близнаци Simple Smile
Аз... Ама  не за много дълго носене, че си тежи като порастнат.
Правих опити с два ринг-слинга,  но не ми беше удобно и се отказах.  Като станаха на 4-5 мес някъде си взех две регулируеми раници Кая. Идеята беше и баща им да носи.... Ама не беше голям ентусиаст,  а и децата искаха само аз да ги нося в последствие. 
Та.... Като хамалин,  бях атракцията в града -  едно отпред и едно отзад.
Ползвала съм ги за сваляне/ качване по стълби,  асансьор,  ходене по консилтации,  за храната,  връщане от площадки в периода  на махане на количката,  пазаруване измагазини,  включително и на разходка в планината. 
Трябва здрав кръст и още по-здрави колена.  Меки и очупени презрамки на раниците,  защото в един момент убиват. И.... Според физическата издържливост носиш.  До един час ми е рекорда.  Повече не издържаха коленете ми.
Има варианти за тъкан слинг,  два такива,  вариант слинг и раница... Но аз уцелих с раниците и съм си доволна.  И два слинга имах (еластичен и тъкан),  но не успях да се науча да го правя много  бързо това връзване и след като взех раниците и разбрах,  че са моята носилка,  продадох слинговете.
Мисля,  че Цвети от Вълшебен възел може да ти помогне в тандемно носене.

# 77
Има ли бебеносещи мами от Ямбол? Grinning

# 78
Здравейте, подариха ми тази глупост.

http://www.bambino.bg/kenguro-chipolino-hippy-sino.html

Аз за себе си съм убедена, че не е окей за носене на бебе, но за всеки случай проверявам и при вас, ттй като не мога да убедя мъжа си.

# 79
Здравейте, подариха ми тази глупост.

http://www.bambino.bg/kenguro-chipolino-hippy-sino.html

Аз за себе си съм убедена, че не е окей за носене на бебе, но за всеки случай проверявам и при вас, ттй като не мога да убедя мъжа си.

Права сте, не е подходяща. В бебеносещите групи имам прекрасни раници втора употреба, ако бюджета е определящ фактор.
Не разбрах какви са мерките на бебето и на колко месеца е?

# 80
Пюр нейчър, той още на втория месец беше измерен 61,5 см, но не ми се бързаше с раницата все още. А и се страхувах, че не си държеше достатъчно добре главичката. Сега работата е друга бира. Общо взето другата седмица става на три месеца и ще видя какво ще ми кажат на консултацията за височина, та тогава ще действам и вероятно ще се пробвам нещо през библиотеките за слингове и раници. Бюджет няма конкретен, важното е да е удобна раницата и самото бебе да я хареса. Казвам последното, защото примерно слинг Кабу не го одобри, постоянно ревеше в него, след това пробвах Ергобейби Аура и нещата се случиха.

Та търся препоръки.

# 81
Здравейте Simple Smile имам нужда от вашето мнение и съвет, ако е коментирано назад в другите теми моля да ме извините. Дъщеря ми е на 3 месеца 62 см, 5,300 кг. До сега се носехме с CAboo, но понеже често ни се налага да излизаме с колата ми е невъзможно да я нагласям в него без огледало, заради това днес взехме раница. Колебаехме се много между Тула Експлорър и Ергобейби Омни. Тулата ми заставаше една идея по-добре, но заради опцията носене на хълбок и по- изрязаната платка избрахме Ергобейби, защото Caboo-то много ни спарваше и реших, че Омни ще е по- проветрива. Сега реших да я пробвам и в нас- става един много гаден луфт на презрамките, сякаш детето не увисва на тях, а те стърчат във въЗдуха нагоре, което ми създава нвприятно усещане, че нещо не е ок и дискомфорт. Започвам да съжалявам, че я избрах и се чудя дали да я сменя за Тулата.  Може ли мнения дали бъркам някъде в поставянето или това е обичайно за Ергобейби, дали в такъв случай няма да е по-добре да си взема тула? (Раницата ми я настоиха в слинготеката, отдолу е на най - тясното, което на раницата пише, че е за до 61 см., отделно имам насика да се изгърбвам). Благодаря предварително.

# 82
Uffie, свалете този ремък, който сте маркирали поне 5 пръста по-надолу, но вие сте с тесни рамене възможно е да не ви паснат.
Не мога да преценя как са крачетата на бебето, от втората снимка ми се вижда, че коляното сочи надолу. Направете хубаео снимки в профил и анфас. На този модел платката в най-широкото си положение е окло 34/6см, заради опцията гледане напред, което ще намали периода на носене, до около 1годинка.
Какви модели пробвахте преди да избетете, само Тула и Ергобейби ли? Не ви ли предложиха и друг вариант?
Не мога да повярвам, че е настроена от консултант и слинготека, явно комисионните са вече водещи.

# 83
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Ергобейби винаги застава така на по-дребни дами. Опитайте се да я настроите както е писала Pure_nature, но ако сте с по-тесни рамена, вероятно пак ще има луфт.
Тясната платка всъщност е минус, не плюс.
Тула, дори да е плътен канвас, е по-проветлива от мрежеста Ергобейби.
Кажете къде точно ви я настроиха така, защото абсолютно не мога да повярвам, че е била Христина от Слинготека.

# 84
Много благодаря за отговорите Simple Smile Настроихме я в Сгушени, но не помня и там ли така стърчеше, в никой случай не обвинявам човека, може би аз нещо обърквах при слагането. Почвам да съжалявам, че избрах това ергобейби. Определено плата на Тула беше по-мек и приятен. Иначе с ММ ми след час и нещо опити успяхме да я нагодим като спуснахме бебчето по-надолу и аз си изправих иначе изгърбената стойка, а и смъкнахме ремъка максимално надолу (прикачвам снимка). Аз не съм никак дребна иначе, висока съм 1,73 и съм си дори дебеланка. Подозирам, че дъщеря ми е още малка за тази раница, макар да се води, че ставала и за новородени (не виждам как).
А тези две раници гледахме по идея на ММ да имаме опция гледане напред за всеки случай, въпреки че знаем, че не е препоръчителна. Това, че може да се ползва до годинка обаче никой не ни го каза.. изобщо не сме обсъждали нищо на тази тема и доколко има смисъл да се вземе такава раница, не сме обсъждали и пробвали други раници..
[/b]

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 10:25 от Uffie63

# 85
Здравейте. Взех си използвана раница на Исара, която изглежда не слагам много правилно, защото и на мен на ми е удобна платката на кръста, а и бебка не иска да стои в раницата. (7,5 кг и 68 см). Има ли нещо, което трябва да се коригира според вас?
Скрит текст:

# 86
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Коланът трябва да е на едно ниво отпред и отзад, на ниво около/малко под пъпа ви. Коланът трябва да е добре затегнат, за да не сяда детето на него както е на снимката.
Платката трябва да обхваща детето от едната свивка на коляното до другата. В момента изглежда много тясна. След тези корекции, най-вероятно ще трябва и да се дозатегнат презрамките, както и да се регулира ремъка между тях.

# 87
Здравейте, имам нужда от малко помощ- края на другия месец очаквам бебче и мисля да пробвам да бебенося,понеже чета колко успокояващо действа особено за колики,а и да мога да свърша евентуално и нещо друго през това време. Като цяло поне за момента не смятам много дълго да бебенося(години наред),понеже не живеем близо до планина и разходките ще ги правя най-вероятно с количка. Тоест идеята ми е наистина за първата година,докато е малко още и е необходимо да се успокоява. Спряла съм се на тъкан слинг, има ли някой опит с такъв и съвети за бебеносене на новородено бебе през лятото? Благодаря Ви предварително

# 88
Здравейте, по-запознатите биха ли ми казали, този модел на Стокке раница или кенгуру е? Притеснява ме, че на доста места прочетох кенгуру за същия продукт.
https://9plus.bg/item/Stokke-MyCarrier-ergonomichna-ranitsa--Black-Mesh/67/3740 Още един въпрос, това много стар модел ли е? Подходящ ли е за бебе на 6 месеца и с какво се различава от новите модели?

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 08:07 от Nikolaeva12

# 89
Здравейте, имам нужда от малко помощ- края на другия месец очаквам бебче и мисля да пробвам да бебенося,понеже чета колко успокояващо действа особено за колики,а и да мога да свърша евентуално и нещо друго през това време. Като цяло поне за момента не смятам много дълго да бебенося(години наред),понеже не живеем близо до планина и разходките ще ги правя най-вероятно с количка. Тоест идеята ми е наистина за първата година,докато е малко още и е необходимо да се успокоява. Спряла съм се на тъкан слинг, има ли някой опит с такъв и съвети за бебеносене на новородено бебе през лятото? Благодаря Ви предварително
Привет, тъкан слинг е една от най-подходящите носилки за новородено. Изберете такъв със средна/ниска плътност в базов размер. Зависи от вашите мерки. С тъкан слинг и подходящи връзвания ще носите, докато искате.
Инвестирайте в индивидуални слингосрещи или консултации, за да се научите оптимално правилно и удобно да се носите. Подходящи за лятото са слингове с примеси на бамбук и лен, ако вземете втора употреба ще е вече мек и очупен и по-лесно ще се връзва, но има марки, които ги предлагат вече меки, както Лени ламб и други.

Николаева12, Стокито си е скъпо, лъскаво чисто кенгуру. За същите пари може да си вземете качествена раница, слингова от доказан производител.
Показаното Ергобейби не мога да коментирам, по картинка не ми допада, но като цяло не ги харесвам, а и много реплики имат.
Ако си падате по монохромен модел, в този има примес на бамбук и е перфектен за лятно носене.
https://slingomania.net/produkt/neko-switch-locum-hazel/

Общи условия

Активация на акаунт