Дистанционно обучение за учениците-Teмa 11

• 22 138
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
  • Ямбол
Колко дълго?

# 331
# 332
  • Пловдив
В Пловдив всички от 6 до 12 клас минават дистанционно от утре. Засега - до 22.11. Личното ми мнение е, че е твърде кратък период.

https://trafficnews.bg/plovdiv/uchenitsite-plovdiv-6-12-klas-min … 2-noemvri-194139/

П.П. Монд, писали сме паралелно Hug

# 333
  • Варна
А моето лично мнение е, че е престъпление 1-6 клас да останат присъствено и не мога да схвана причината!

# 334
Явно все пак в Пловдив имат по-трезва преценка за нещата. Радвам се, макар че наистина определеният срок, а именно - удължаване с още една седмица, за мен е кратък. Но все пак е стъпка напред към правилната посока. Дано и други области и общини последват този положителен пример. Simple Smile

Лично аз се притеснявам, защото от моя факултет мълчат, глътнали са си граматиките и до дванадесетия час отново нищо няма да кажат. Другите факултети вече са взели решение за удължаване на ДО до януари след препоръката на Фандъкова и Кунчев университетите да продължат онлайн, но нашият факултет нищо не прави по въпроса. Очаквам да съобщят, че ще се връщаме присъствено - като не се управлява от адекватни хора, така ще е. С колегите от моята група обмисляме да инициираме подписка за ДО, ще включим и подкрепа от родители, друг начин просто не съществува явно, ако искаме да опазим здравето на близките и на преподавателите ни, които са в напреднала възраст.

За пореден път излиза, че не сме дораснали като нация, да бъдем наравно с останалите развити страни. Тук дай на Бай Ганьо да си ходи на училище, да си пуши цигарки пред училището, да яде шумно сандвичи в класните стаи и това е. Иначе има СТРАХОТЕН, небивал учебен присъствен процес - с отсъстващи учители, със свободни часове, в претъпкан градски транспорт - просто всичко е ПРЕКРАСНО. А сега като едни щрауси нека целокупно отново си заровим главите в пясъка и да кажем, че всичко е ОК!!!

# 335
А откъде сте сигурни че втората вълна е нещото което тлееше лятото и сега бам се е събудило защото ние не ставаме. Нищо не зависи от нас, ако вирусът не е естествен ще се появява винаги и когато трябва. Ако е естествен стандният имунитет ще го кротне, ако не ни убие. Седим си ние и се мъчим да разберем, хем няма имунитет, хем да чакаме вкасина, хем стандият имунитет е решение, хем чрез него ще умрем. Или се затваряме доживот или сме бомба за обществото, което се е затворило. Тая ситуация за някой е криза, за други възможности, а ние сме просто пешките.

# 336
  • Пловдив
А моето лично мнение е, че е престъпление 1-6 клас да останат присъствено!
Склонна съм да го споделя.

За малко разведряване - при преминаването на ДО на 8-12 клас дъщеря ми го нарече дискриминация. Когато я попитах по какъв признак, рече "класов". Сега ще е по-доволна.

# 337
Стига де. През септември никой не преполагаше какво ще стане сега. Е, освен разни мрачни доктори.

всъщност доста хора /поне аз и тези около мен/ очакваха точно това, което се случва в момента
Аз го предполагах. За това детето ми е от началото на учебната година по медицински причини на ОЕСР

# 338
  • София
Между другото, моите и двете са вкъщи от мини ваканцията. Но пък не искам да спирам съвсем малкия, защото той е склонен цял живот да си седи вкъщи.

# 339
  • София
За пореден път излиза, че не сме дораснали като нация, да бъдем наравно с останалите развити страни. Тук дай на Бай Ганьо да си ходи на училище, да си пуши цигарки пред училището, да яде шумно сандвичи в класните стаи и това е. Иначе има СТРАХОТЕН, небивал учебен присъствен процес - с отсъстващи учители, със свободни часове, в претъпкан градски транспорт - просто всичко е ПРЕКРАСНО. А сега като едни щрауси нека целокупно отново си заровим главите в пясъка и да кажем, че всичко е ОК!!!
Само да отбележа, че "останалите развити страни" също си отвориха училищата и за разлика от нас, училищата са последните, които затварят в тези развити страни. Сигурно и те са щрауси и идиоти до един. Редица учени се изказаха, че приносът на училищата към увеличаващите се случаи на ковид е пренебрежимо малък. И те са идиоти и щрауси. Изобщо, всички са идиоти и щрауси, с изключение на няколко гениални врачки в тази тема, които още лятото са знаели, че през ноември ще стигнем до 43% заболеваемост.

# 340
  • София
Аха, и сега набиват любимото: Аз казах ли ти!!?

# 341
  • Варна
И как приносът на училищата е пренебрежимо малък, аз верно не вдявам. Как, като в България има... колко беше, 700 000 ученици и 70 000 учители? Т.е. повече от 1/10 от обществото пребивава постоянно, часове наред в затворено помещение БЕЗ дистанция, БЕЗ маски, без никаква защита. И приносът към епидемията е ПРЕНЕБРЕЖИМО МАЛЪК? Че за чий тогава в магазините ходим с маски и агитират офисите да минават на хоум офис или да разредят наполовина присъствието??? Излиза, че да стоиш в затворено помещение без маска, наблъскан на разстояние половин-един метър с други хора не носи никакъв риск! Кое тогава носи риск?
Тези други държави, дето не затварят училищата на същия принцип ли карат - без превенция?
И не, не сме гениални врачки тук. Имаме здрав разум. Доста експерти се изказваха, че положението ще е такова. Обаче беше по-удобно да им се присмеете, отколкото да се позамислите. Ами истината не винаги е приятна, факт!

# 342
  • София
Санака, аз мисля, че е време да оставим хората без деца да си пишат в темата за дистанционно обучение. Joy

# 343
Училище на ДО няма по никакъв начин да допринесе за спад в заразените, ако всичко друго си работи и хората се събират безпрепятствено на коледни базари, празници на печената тиква и големи никулденски трапези. С което въобще не призовавам нещо да се затваря, просто констатирам факти.
Децата в гимназиален етап са около 5 % от населението, колко пък да заразяват и да разнасят.

Да не забравяме, че 43 % е близо до стаден имунитет и затваряне в тези условия е малко безмислено.
Учителите около мен не искат ДО, един такъв не познавам.

# 344
Само да отбележа, че "останалите развити страни" също си отвориха училищата и за разлика от нас, училищата са последните, които затварят в тези развити страни. Сигурно и те са щрауси и идиоти до един. Редица учени се изказаха, че приносът на училищата към увеличаващите се случаи на ковид е пренебрежимо малък. И те са идиоти и щрауси. Изобщо, всички са идиоти и щрауси, с изключение на няколко гениални врачки в тази тема, които още лятото са знаели, че през ноември ще стигнем до 43% заболеваемост.
Нека все пак да не гледаме едностранчиво на проблема.
В останалите развити страни използваха времето през лятото да пригодят сградите на училищата за присъствено обучение. В нашата "развита" страна това не беше направено.
В останалите развити страни се въведоха мерки в училищата, които се спазват и контролът за спазването им е на много високо ниво. В нашата "развита" страна следваме стратегията на МОН: "ние знаем, че правилата, които предлагаме не са приложими навсякъде".
В останалите развити страни, освен че са пригодили училищата си за присъствено обучени, в час стоят с предпазни средства и на никой не му минава през главата да се възпротивява. В нашата "развита" страна това е по желание....
В останалите развити страни, наред с взетите мерки за училищата са въведени и други обществени мерки, в нашата "развита" страна и това липсва.

И това, което правим ние е да седим из форумите и да се ядем, вместо да скръцнем със зъби да си свършат работа висшестоящите.... Ооооо, извинявайте, забравих.... на твърде разнопосочни мнения сме за да го направим!

Общи условия

Активация на акаунт