Дистанционно обучение за учениците-Teмa 11

• 22 095
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Ами не мога да съглася - на 14г децата в 8 кл са достатъчно големи, за да осъзнаят вътрешната си форма на мотивация за ученето на език, все пак са го писали същият този език по желание само три месеца по-рано.

# 436
  • София
Дааа, всички 26 са супер мотивирани. 😜

# 437
Абе направо да ги зарешетим! И всичката ми мъка, че синът ми се сприятелява и общува трудно, всичката работа с психолог и логопед, мога да я хвърля на боклука.

Т.е. готова си да жертваш няколко живота, отнети или изцяло преобърнати заради трайни увреждания.
А ти какво си въобразяваш? Че има нормална майка, която не е готова да жертва не няколко, а ако трябва и милиони животи, за да спаси своето дете от осакатяване?

Какво осакатяване бълнувате? Ами не, не бих жертвала животи, защото детето ми за няколко месеца няма да има перфектен социален живот и ще трябва да прояви малко самодисциплина при ученето.

# 438
Бих очаквала 2 до 3 седмици след като всички от 5-и клас нагоре се разпуснат кривата да се обърне. И то само ако има строг контрол над това къде ще отидат / какво ще направят след като бъдат разпуснати - ако това, с което се забавляват, са незаконни дискотеки (като досега) цялото упражнение става леко... безсмислено.

И къде може да отидат? Къде разрешавате?
Само не ми казвайте, че тинейджърите трябва до незнайно кога да стоят вкъщи и да не се срещат с приятелите си. Щом са на ДО ще излизат навън и ще имат някакъв социален живот извън училище. Няма нужда да психясваме и побъркваме млади, здрави и прави хора, само защото ние вече сме в истерия.
Същият ще е ефектът и за по-малките. Вече стояха три месеца вкъщи, носейки непосилната вина, че ще убият баба си и дядо си ако им отидат на гости. Стига толкова, сега ще излизат и ще играят заедно, ДО или не.
Всяка една твърде рестриктивна мярка за изолация води до противодействие и намиране на незабранени начини хората да се събират - на гости у дома, тълпа в мола, сбирки в парка и т.н.
И това няма нищо общо с отговорност и самосъзнание, а е човешка черта, инстинкт.
Не е ли време да спрем да управляваме неуправляемото, в т.ч. жизнеността на младите хора и нормалните човешки реакции?
А как оцеляват в Гърция(,че ни е по- близо) примерно, като за всяко излизане трябва разрешение SMS с основателна причина. Техните тийнове сигурно доста ще изостанат в развитието си.
Аман от безсмъртни!

# 439
дами, моля да се придържате към добрия тон

# 440
  • Варна
И аз не вдявам какво точно осакатяващо има в това някой да мине на ДО! И да, брутално е да изпляскаш, че нямаш нищо против да умират хора, само и само на детето ти да не му се промени ежедневието! Аз имам дете, позволено ли ми е да се изкажа? Да сложиш добруването на детето си на първо място е нормално. Ама да кажеш, че ще жертваш животи, че и милиони, и то на съвсем невинни и непознати,щото до ще му се отрази негативно вече идва в повече! Направо е психопатия и социопатия, ще ме прощавате!

# 441
Ако детето посещава психолог и логопед и те са в училище, може да измислят вариант да продължи да ги посещава присъствено или онлайн според преценката. Не виждам обаче защо останалите 20 деца  и учители трябва да бъдат поставяни в риск заради това дете, чиято работа с въпросните специалисти така или иначе не се осъществява в часовете с целия клас.
Та, ето това е абсурдното.

# 442
  • София
Бубанка, наистина ли темата трябва да остане за списване от хора без деца и без реален поглед върху проблема, че всички останали мнения се трият?

# 443
  • София
А, между другото, детето май вече изкара Ковида и не е биологично оръжие.
Изкривявате и още как!

# 444
  • София
Все пак има разлика в клас да са 25 деца по 5 часа на ден, при това без маски, и това да е един човек с едно дете. Нещата се решават и трябва да се решават според особеностите на детето, то затова терапията е индивидуална. А и ако толкова е зор и не става онлайн, винаги може да се обмисли какво се случва по училищата с децата, работещи с логопеда и психолога. При всички случаи онлайн се иска преструктуриране  и адаптиране на работата, но пък има и предимства доста често - неща, които не могат да се направят токова добре в кабинета.

# 445
Бубанка, наистина ли темата трябва да остане за списване от хора без деца и без реален поглед върху проблема, че всички останали мнения се трият?

Трият се постове, които не са по темата и излизат извън добрия тон. Редно е да се обсъжда ситуацията, а не потребителите да се нападат един друг.

# 446
  • София
Уини, едно от сериозните заболявания, които са характерни с проблеми в общуването и социализацията, при които активно се включва логопед и психолог, това е аутизмът.
Дори най-малките промени в ежедневието на детето, могат да съсипят месеци труд и напредък на детето. Почети малко, вместо да пишеш. И ти, и останалите, които скачате ожесточено.
Ако имаш дете аутист, дали ще му жертваш ежедневието така леко?
Не казвам, че това е случая на Рокстар, дано не е, но не можете да нападате хората така, без да знаете какво стои зад никнейма.

# 447
След 15 Мин по БНТ 1 гледайте референдум. За ДО и против ДО

В Пловдив затворили 5 до 12 клас всички!! Мисля от днес че е

# 448
Глупости, истерично изкривяване! Тя го е написала в прав текст, айде моля! Всичко на боклука, щото децата щели да минат ДО! Ми дай да стоят присъствено заради нейното, а?
Няма нужда някое дете да стои присъствено насила. Щом семейството не желае, подава молба и то минава ДО. Има вече осигурена такава възможност, докато другите учат присъствено.
Обратното обаче не е възможно, ако всички централно решат да са на ДО.
Така че определено присъственото е по-доброто и от тази гледна точка, щом се дава възможност желаещите да учат дистанционно.
Дали и как става чисто технически не знам и не съм се интересувала, защото не желая ДО специално за моите и не бих го предпочела доброволно никога.
Подава се молба до директора на училището и оттам нататък не знам.

# 449
  • София
Обаче го има и другият момент - децата с аутизъм също се налага да се учат да се нагаждат според условията. Разбирам, че всяка промяна ги стресира, но каквото за всички - това и за тях. Няма как специално заради едно дете да върнем всички 25 в клас по време на епидемия, само и само да не му променяме ежедневието. Ще си ходи на терапия индивидуално, ще бъде допълнителен зор за терапевтите и за родителите, но ограниченията са са всички, опасността е за всички. Всички деца имат родители и всеки гледа да си пази детето, а когато става въпрос за здравето, всичко останало минава на заден план. Социализация не означава непременно наблъскани деца по 25 в една класна стая.

Общи условия

Активация на акаунт