Дистанционно обучение за учениците-Teмa 11

• 22 017
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
И ДО ще разреши тези проблеми? Сериозно?

# 586
  • Бургас

Донякъде да. Много хора вече писаха тук, че децата са им докарали вируса в къщи.

# 587
  • София
До голяма степен ще го разреши, така както до голяма степен присъственото подпомогна за мазаляка в момента. Не гледайте другите страни, там първо децата са с маски и в клас от първия учебен ден, второ, не се сещам за друга държава, в която децата още от първи клас да учат извън квартала, в който живеят. Та дори англичаните като си имат социален балон в класовете, те си го имат и в квартала, защото каквото и да стане в училище като зараза при локдаун за родителите си остава в квартала. Тук не е така. Нищо от изброеното, затова учениците са фактор в разпространението.

# 588
  • Варна
Ще ги разреши поне толкова, колкото ги разрешават маските на закрито, хоум офисите и т.н. Идиотско е мерки да има навсякъде, но не и в учебните заведения. Но както разбрахме който не ще да го вдене не ще и това е.

# 589
Да споделя от личен опит - половината в класната стая, а другата половина- онлайн, е ужасна и неработеща система. Първо, методите на преподаване са съвсем различни, подходящите упражнения и скорост - също.  Второ - и още по-важно- докато има деца в стаята, просто няма как през цялото време да гледам и в монитора, за да участват пълноценно и тези онлайн. Ако сме онлайн споделям екрана, наживо се пише на дъска, която се вижда кошмарно от камерите и монитор. Така че това просто не е вариант или поне не е изобщо пълноценно за тези вкъщи.
Трябват различни учители или да се случват независимо едно от друго двата часа, т.е. да мога да поема 2 пъти по-малко паралелки.

# 590
Аз пак да призова: който иска ДО да си пуска молба за детето. Не да призовава за всеобщо ДО.
Аз нямам проблем с искащите да си останат у дома, но не е ок това да се налага на всички.
Има начин нещата да се балансират и да се мине през това с минимални сътресения и без излишни драми.

В момента е добре да се съсредоточим върху това кой как оперира в собствената си среда. Света не можем да оправим. И аз се хващам за главата като чета нечии разсъждения, но не е моя работа нито да променям хората, нито да им наливам акъл.

# 591
  • Варна
Аз пак да призова: който иска ДО да си пуска молба за детето. Не да призовава за всеобщо ДО.
Да, ама не! Щото като гръмне здравната система проблемът е за всички, не само за безсмъртните.

# 592
Да, ама не! Щото като гръмне здравната система проблемът е за всички, не само за безсмъртните.
Никой няма желание да разбере, че проблемът не е в тъпото ДО. Това е най-малкият и несъществен проблем в момента.

И после пак ще има - ама никой не е предполагал, че така ще стане....

# 593
  • София
Аха, да издържи и после се чудим защо не издържат. Възрастните едва издържат, избива ги на интриги, депресии, алкохол, изневери и какво ли не. Не издържат. Обаче децата трябва да издържат "защото така". Трябва всички в матрицата, а ние ще им осигурим психологическа помощ.

# 594
  • София
Аха, да издържи и после се чудим защо не издържат. Възрастните едва издържат, избива ги на интриги, депресии, алкохол, изневери и какво ли не. Не издържат. Обаче децата трябва да издържат "защото така". Трябва всички в матрицата, а ние ще им осигурим психологическа помощ.
Такъв е животът. И на мен ми се иска да беше различно, но работим с каквото има.

# 595
  • София
Поне аз смятам да разширя квалификацията си. Ще ограничавам щетите от матрицата.

Днес не съм гледала какво говорят по телевизора, само това, което се пише в другата тема. Като чета, май няма смисъл от минаване на ДО щом веселият бизнес работи и чака коледните веселби. Все тая. Поне университетите имат автономия и от това, което чувам, доста студенти са доволни от ДО, ако преподавателите по специалността са го организирали както трябва. Но то си е така и с присътвеното - който си го може си го може.
Единственият начин е самите хора да решат, че е по-добре да не щъкат много-много по кръчми и веселби или коледни пазарувания. Училищата ком имат право да решават самостоятелно - да решават дали да са на ДО. Накрая ще правим статистика кои са направили по-добре.

# 596
Нас вчера госпожата ни подпита имаме ли устройство за ДО. Вероятно и те са в очакване.
А относто колко се е знаело и какво се е предвиждало...Някой може ли да е сигурен, че ако септември се правеха по 12000 теста, нямаше да има толкова заразени? Отелно как правят 12 000 теста, като лабораториите нямат такъв капацитет?!? Ама да всичко е черно, страшно и загубено, ако не носим маски!
Пълни били леглата. Ми пълни ще са, като приемат хора с висока температура за болнично лечение.
И тази статистика не е вярна, защото ПСР тестове се правят от 1/3 от болните в момента, повечето са с антигенен или никакъв и не влизат в официалната статистика. Следователно и не са под официална карантина болните и контактните, а по желание. Така че при положение че родител е с Ковид, но антигенен тест другият родител и децата могат да ходят на работа, детска градина и училище.
Дали не е черна ситуацията.
И да, за едни е просто грипче, но за други, макар и млади, без съпътстващи заболявания е борба за живот.
По темата синът ми са до края на другата седмица  ДО

# 597
Не го защитава системата. В РУО София са изключително протективни спрямо ОЕСР и биха реагирали на сигнал. Не сте качили проблема до ниво РУО - ще притихне директорът/ката.
И после същата тази директорека прави живота на детето ти Неприятен... и твоят също. Не става въпрос за столицата , но за голям областен град.Всеки в нашето училище опитал да подаде документи за такова обучение още август се сблъска с това явление. То моето дете само за маска в часовете отнесе доста сакрастични подмятания от някои учители, а хем не посмях да  подам молба за такова обучение , проявих предпазливост и малодушие.

# 598
Ех, българите вечно ритаме срещу нововъведенията без да обмисляме "за и против"
Аз не съм за ДО, но развитието на ситуацията с ковид предполага да се направи някакво ограничение на разпространението(доколкото го познаваме този вирус). От нас се иска да сме гъвкави т. е. за определено време на ДО - нито образованието ще пострада съществено за тези, на които им се учи( родителят е в ролята да внушава на детето, че трябва да си учи, а не да вади от десет кладенеца вода и да се чуди как да не си свърши задължението) нито социализацията на децата ще е в погром- все пак могат спокойно да се срещат с връстници. А там където децата са с проблемиСОП и др. специалистите ще ви обясняват и по тел. - трудно е много, но не е невъзможно и всичко зависи от желанието и упоритостта на родителя.
И помнете, че ДО е временно и ние трябва да се нагодим и да извлече ползи и поуки, а не само да си мрънкаме, как ни се е променило битието

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 12:10 от Aleksandropulis

# 599
За присъственото изпитване обаче съм съгласна с тях. Хубаво е да се явяват периодично на присъствени изпити тези деца, защото иначе няма равнопоставеност с другите. Всички знаем какви възможности за преписване и подсказване има при ДО.
С маски и дистанция с учителите, не би трябвало по едно-две присъствени изпитвания на две седмици да са проблем.
Хайде да не си говорим за равнопоставеност на децата на ДО/ОЕСР с другите деца! И това го казвам като майка на дете на ОЕСР. За някои от учителите детето  ми не съществува - няма текуща проверка, няма контакт, няма нищо. Да не говорим, че камерата или прекъсва, или се губят часове, защото на децата се преподава в методически кабинет, в който въобще няма камера и не могат да се проследят уроците. Та къде е равнопоставеността при усвояването на учебния материал за да говорим за равнопоставеност при изпитването? Все едно и в училище никой никога не е подсказвал или преписвал. Колкото до изпитването в къщи - ами прави си тестовете сам, ако го изпитват устно го разхождат по целия материал и няма място да отвори дори учебника, камо ли да прочете и възпроизведе прочетеното.  Не е и  в негов интерес да лъже, още повече, че му предстои НВО и там няма кой и как да подсказва.
И на фона на 4000 заболели от К-19 моето дете с имунен дефицит ще стъпи в училище само през трупа ми.

Общи условия

Активация на акаунт