Дистанционно обучение за учениците-Teмa 11

• 22 111
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Уини, изобщо не разбра какво иска да каже Шарлот. Joy

# 406
Добре де, Yammy, не си представяй, аз пък си представям. И стига говори за вашата липса на пандемия и липса на качествено ДО. Говорим за нашата, българската реалност! За мен рискът от присъственото е по-голям! Така преценявам, ти пък преценяваш обратното. какво има да се обясняваме н знам
Защото се дискутират общи  положения и чужбински  практики.

За мен само дете, където и да е, под поне 13 оставено само у дома да се оправя и самообучава..е незконно, застрашаващо и неглежиращо родителстване. Но тук се прокламира, че и 8 годишни се оставят сами....

# 407
  • Ямбол
....
За повишените заплати на учителите - вижте си какво приказваха синдикатите преди учебната година. А и винаги важи принципът да дадеш на детето бисквитка нещо да го залъжеш, за да се съгласи. А детето дъвче и се съгласява, защото има облага.
Какво са приказвали синдикатите. Увеличението на заплатите не е обвързано с мнението ни. Това увеличение е заложено. Даже не успяха да договорят да бъдат увеличени всички елементи, а само основните заплати и мисля класното ръководство. Всичко останало е със старите суми, защото бързаха заради протестите. Сега уж ще правят последващи договорки с анекси към подписаното КТД.
Хем не ти е ясна схемата, хем продължаваш да развиваш измислените си теории, които нямат нищо общо с истината.
Спри да правиш подобни лаишки заключения, ограничи се само в сферите и областите, които познаваш.
Мен никой не ме е питал, че да се съгласявам, че да мога да си получа увеличението.

# 408
А ти защо мислиш, че това наистина е зрелостничка. Тя нахлу в темата с интимното "момичета". Една ученичка така ли би общувала с приятелките на майка си (да не говорим с непознати хора). Форумът е анонимен и всеки може да се представя както поиска. Два поста след нейния писа "студент". После страници наред убеждаваме пишещия къде греши и къде е прав.... Дайте малко по-сериозно, моля!

# 409
  • Майничка
....
За повишените заплати на учителите - вижте си какво приказваха синдикатите преди учебната година. А и винаги важи принципът да дадеш на детето бисквитка нещо да го залъжеш, за да се съгласи. А детето дъвче и се съгласява, защото има облага.
Ох,това сега го видях. Simple Smile
Споко, Анди, още не дъвчем, само смучем залъгалките!

# 410
  • Варна
....
Какво са приказвали синдикатите.
....
Мен никой не ме е питал, че да се съгласявам, че да мога да си получа увеличението.

Лиляна, има лесно - не подписвай анекса към трудовия си договор с новата сума и ще си останеш със старата заплата. Даже директорът ще е доволен, че му спестяваш разходи.

# 411
  • София
Защо свързвате веднага ДО с липса на всякакви социални контакти? Говорим само за временно дистанционно обучение, децата не се ограничават в излизане, спорт и други. Мисля, че е за предпочитане краткосрочно временно ДО, с всичките му неудобства, които не отричам, пред вероятността след месец или повече да ни затворят тотално.

# 412
  • София
наистина петицията е ужасно сълзлива, дълга и нечетаема. Така няма да съберат подписи.

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 18:15 от Andariel

# 413
  • София
Бих очаквала 2 до 3 седмици след като всички от 5-и клас нагоре се разпуснат кривата да се обърне. И то само ако има строг контрол над това къде ще отидат / какво ще направят след като бъдат разпуснати - ако това, с което се забавляват, са незаконни дискотеки (като досега) цялото упражнение става леко... безсмислено.

И къде може да отидат? Къде разрешавате?
Само не ми казвайте, че тинейджърите трябва до незнайно кога да стоят вкъщи и да не се срещат с приятелите си. Щом са на ДО ще излизат навън и ще имат някакъв социален живот извън училище. Няма нужда да психясваме и побъркваме млади, здрави и прави хора, само защото ние вече сме в истерия.
Същият ще е ефектът и за по-малките. Вече стояха три месеца вкъщи, носейки непосилната вина, че ще убият баба си и дядо си ако им отидат на гости. Стига толкова, сега ще излизат и ще играят заедно, ДО или не.
Всяка една твърде рестриктивна мярка за изолация води до противодействие и намиране на незабранени начини хората да се събират - на гости у дома, тълпа в мола, сбирки в парка и т.н.
И това няма нищо общо с отговорност и самосъзнание, а е човешка черта, инстинкт.
Не е ли време да спрем да управляваме неуправляемото, в т.ч. жизнеността на младите хора и нормалните човешки реакции?

Предлагам в парка, по алеите, по стадионите, по пейките - на открито. НЕ из моловете, кафетата, кръчмите, кината.

# 414
  • София
Според мен е нереалистично, да не кажа наивно, някой да мисли, че в краткосрочен план нещата ще се оправят,  вирусът ще изчезне и ни чака прекрасна нова година.
Ясно е, че нещата не могат да бъдат такива, каквито бяха. Просто ми се иска да се намери някакво решение за всички деца. Струва ми се чудовищно да са на онлайн обучение целогодишно.
А по темата за социалните контакти, убедих се, че няма универсална мярка/рецепта. Всичко е строго индивидуално. Има интроверти, които са си абсолютно самодостатъчни, но изолацията им повлиява зле в дългосрочен план. Има и екстроверти, които се чувстват като вързани псета в момента, но пък бързо ще се възстановят след това.

# 415
Бих очаквала 2 до 3 седмици след като всички от 5-и клас нагоре се разпуснат кривата да се обърне. И то само ако има строг контрол над това къде ще отидат / какво ще направят след като бъдат разпуснати - ако това, с което се забавляват, са незаконни дискотеки (като досега) цялото упражнение става леко... безсмислено.

И къде може да отидат? Къде разрешавате?
Само не ми казвайте, че тинейджърите трябва до незнайно кога да стоят вкъщи и да не се срещат с приятелите си. Щом са на ДО ще излизат навън и ще имат някакъв социален живот извън училище. Няма нужда да психясваме и побъркваме млади, здрави и прави хора, само защото ние вече сме в истерия.
Същият ще е ефектът и за по-малките. Вече стояха три месеца вкъщи, носейки непосилната вина, че ще убият баба си и дядо си ако им отидат на гости. Стига толкова, сега ще излизат и ще играят заедно, ДО или не.
Всяка една твърде рестриктивна мярка за изолация води до противодействие и намиране на незабранени начини хората да се събират - на гости у дома, тълпа в мола, сбирки в парка и т.н.
И това няма нищо общо с отговорност и самосъзнание, а е човешка черта, инстинкт.
Не е ли време да спрем да управляваме неуправляемото, в т.ч. жизнеността на младите хора и нормалните човешки реакции?

Предлагам в парка, по алеите, по стадионите, по пейките - на открито. НЕ из моловете, кафетата, кръчмите, кината.

Ааааа, моля ви се! Ама недопустимо е да се предлагат такива мерки. Нали ще ревне с цяло гърло Ричард Алибегов, че са му празни заведенията и ще фалира?!?
Не може така! Още утре трябва да стартират обиколки по заведенията на всички тийнове под строй с възрастен придружител за респект! Така хем социални контакти ще се запазят, хем икономиката ще спасим!

# 416
  • София
Дъщерята е екстроверт - абсолютно не мога и не искам да я спра. Студ, дъжд - тя е навън.
Малкият обаче, ако не го попитам, няма да излезе. И то трябва да е само с определени хора. Ако остане вкъщи, ще си остане вкъщи завинаги.

# 417
Дъщерята е екстроверт - абсолютно не мога и не искам да я спра. Студ, дъжд - тя е навън.
Малкият обаче, ако не го попитам, няма да излезе. И то трябва да е само с определени хора. Ако остане вкъщи, ще си остане вкъщи завинаги.
Може би така му е добре на него. Така се чувства той спокоен. Той все пак си е отделна личност, който най-добре познава собствените си потребности.
Познавам доста интроверти, за които насилствените контакти са направо болезнено нещо.

# 418
По време на война се е налагало хората, които не са на фронта, да стоят вкъщи за доста по-продължително време и все някак са оцелявали - не са им били сривани психиките. Още повече, че сега, когато има ДО, не са забранени разходките в парковете все още, както беше през пролетта - всеки може да отиде, да потича, да подиша чист въздух. Могат да се направят пикници сред природата, докато времето още позволява. Отделно могат да се практикуват и упражнения в домашни условия - има много възможности за такива. Като цяло, когато човек е вкъщи и разполага сам с времето си, могат много полезни неща да се свършат, особено от по-големите и осъзнати гимназисти. Често в забързаното си ежедневие ние преставаме да мислим за себе си, въвлечени сме в един порочен кръг от задачи, едно постоянно бързане за някъде, което изтощава организма и всъщност е много по-вредно от това да поседиш за 2-3 седмици вкъщи - нахранен, напоен, на топло пред компютъра, където можеш да научиш нещо ново. Или аз съм прекалено заблудена, или не виждам чак такива негативи, каквито описвате в дистанционното обучение. Може би е, защото съм голяма, но братовчедка ми беше в четвърти клас, когато минаха пролетта на ДО - при нея също нямаше проблеми. Вярно, каза, че в началото се е разсейвала повече, но това е нормално предвид възрастта ѝ. След 2-3 направени забележки от страна на учители и незабавен контакт с родителите ѝ, нещата са се оправили скорострелно. И при присъствено, и при дистанционно обучение според мен е важна тройната връзка "дете-родител-учител". Ако една от връзките се наруши, нещата започват да накуцват, поне когато става въпрос за дете от начален или прогимназиален етап.

# 419
  • Варна
За мен само дете, където и да е, под поне 13 оставено само у дома да се оправя и самообучава..е незконно, застрашаващо и неглежиращо родителстване. Но тук се прокламира, че и 8 годишни се оставят сами....
Ок, разбрахме. За мен пък да не смееш да оставиш 10-12 годишно само е...  абсурдно, говори много зле за самостоятелността на детето или за психиката на майката. Свят широк, хора разни, от дете до дете също балкан разлика! Има такива, дето от 6-7 годишни са умни и разумни, има и такива, дето на 15 могат да сътворят безумни простотии! Ей затова в закона не е казано твърдо, че не може да го оставиш, а има една важна думичка "ако". Предлагам да спрем безсмисления спор, всеки си решава!

Общи условия

Активация на акаунт