Дистанционно обучение за учениците-Teмa 11

• 22 012
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Сега прочетох цялата кореспонденция. Положението в училището на голямата е леко, няма карантинирани класове. Да се надяваме на присъствено.

# 526
  • Варна
Аз разпитвам детето всеки ден, в техния клас няма отсъстващи деца. В частната занималня също няма липси. И дума не са казали за ДО, нито са ни питали за устройства.

# 527
  • Бургас
Директорите на училищата винаги са си били местни феодали. Мога само да се радвам, че ни се паднаха свястни.

И аз твърдях това в предните страници, но ме скастриха, че имам богато въображение 😁

Иначе, който твърди, че не е очаквал да стане точно това (бързо увеличаване на болните за кратко време), явно никога не е имал дете в градинска/училищна възраст. Всяка година при нов вирус нещата се случват много бързо. Докато се усетят хората и вече има по 50% болни във всеки клас. ВСЯКА ГОДИНА. Не знам колко трябва да не им стига акъла, че да си мислят, че този път ще е различно. А, мисля, че се сещам. Някой ги облъчи, че децата не боледуват.

# 528
Училище на ДО няма по никакъв начин да допринесе за спад в заразените, ако всичко друго си работи и хората се събират безпрепятствено на коледни базари, празници на печената тиква и големи никулденски трапези. С което въобще не призовавам нещо да се затваря, просто констатирам факти. - може да не допринесе за спад, НО целта е да се запазят учителите, защото без тях ни ДО, ни МО ще има след седмица, две или догодина дори. Една част ще се пенсионират предсрочно, друга ще напуснат, ще останат тотално неграмотните учители. За справка, в момента има невероятен глад за качествени кадри, останали са твърде малко качествените преподаватели, но и това не виждаме, заслепени от някоя и друга топ-велика-елитна останала гимназийка да вее гръмко невероятни резултати от ДЗИ изкуствено.
Децата в гимназиален етап са около 5 % от населението, колко пък да заразяват и да разнасят. - не ме интересува колко пък ще да е това. Факт е, обаче, че днес, към точно този момент, моето дете има едва трима работещи преподавателя, всичко останало е с ковид, двама са изключително зле и се молим да оцелеят все пак (дали ще се върнат въобще в училище е божа работа и ако прескочат-лично решение, допускам да се откажат и те). И на ДО и на МО в момента няма учебен процес, не учат по основни предмети. Защото ги пуснаха твърде късно и не запазиха учителите си. Утре се канят да ги връщат присъствено. Не е ясно кой ще преподава, за сега е никой и ще висят в училище на свободни часове.

Да не забравяме, че 43 % е близо до стаден имунитет и затваряне в тези условия е малко безмислено.
Учителите около мен не искат ДО, един такъв не познавам. - учителите на децата ми окапват един по един, каквото и да искат е все без значение, като/ако ги няма.

# 529
  • София
Ох, има драма в класа на малкия и сме на ръба да ги затворят. 🙄

# 530
  • Бургас
Аз не съм психолог, но според мен ако едно дете изпада в дълбока депресия и за него е убийствено да стои 2-3 седмици в къщи, то проблема не е в ДО, а много по-сериозен.

Освен това вече стана ясно, че ДО не значи затворено и заключено в къщи без право да си подаде носа навън. Може да излезе на разходка в парка с приятел или родител, нали така?

# 531
  • София
Аз не съм психолог, но според мен ако едно дете изпада в дълбока депресия и за него е убийствено да стои 2-3 седмици в къщи, то проблема не е в ДО, а много по-сериозен.

Освен това вече стана ясно, че ДО не значи затворено и заключено в къщи без право да си подаде носа навън. Може да излезе на разходка в парка нали така?
Много деца се чувстват като в затвор и в училище, включително има и такива жертва на тормоз, но това не е причина да маркираме училището като депресиращо и да го затворим. Реално вкъщи работата е като на място, за едни по-лесно, за други по-трудно. Родителите вместо да тропат с крак е важно да помислят тези деца на ДО с какво се хранят и колко се движат, а и колко излизат. Поне един час на ден навън, поне 20-30 минути подходящи фиизически упражнения, дори детето да не клони към лоши настроения.

# 532
Децата вече бяха затворени напролет не 2-3 седмици, а 4 месеца. Сега също няма да бъде 2-3 седмици. А излизането навън, дори съчетано с физически упражнения (Thank you Captain Obvious!) няма нищо общо със социалната рутина на живота в училище, която е важна част от живота на децата.

# 533
Бояна, разбира се, че е така, но родителите не искат да си нарушават комфорта да мислят такива неща и да настояват за тях пред децата. Особено тийновете играят игри в свободното си време и е трудно да ги накараш да излязат. Затова е по-лесно да прехвърлят отговорността на друг.

# 534
  • Варна
Ама да бееее, то и да гледа мама/татко/баба/дядо вързани на аспиратора е далеч от рутината и изобщо не е важна част от живота на децата. Ама на някои вече им се е случило и ще се случва още.
Явно няма смисъл да продължаваме да обясняваме, че ДО не е прекрасно и по-хубаво от присъственото, а е по-малкото зло в условията на разрастваща се пандемия и реална заплаха болниците да останат без лекари. Някои индивиди просто си умират да не обръщат внимание на най-важния аргумент в полза на ДО. На щраус какво да му обясняваш, че дори и да си зарие главата в пясъка гъзът му стърчи. Няма да вдене. Всякакви по-нататъшни дискусии са излишни.

# 535
  • Бургас
Обаче, когато положението е извънредно и става въпрос за запазване на здравето и живота, социалната рутина трябва лееееекинко да отстъпи на по-заден план.

# 536
  • Варна
Дъщерята ми сподели вчера, че имат наличен дезинфектант и госпожата им държи да си чистят с него чиновете и столовете всеки ден поне по веднъж.

# 537
В Габровска област областният оперативен щаб препоръчва обучението  на учениците в гимназиален етап на територията на областта да продължи в електронна среда до 13 ноември включително.

# 538
Бояна, разбира се, че е така, но родителите не искат да си нарушават комфорта да мислят такива неща и да настояват за тях пред децата. Особено тийновете играят игри в свободното си време и е трудно да ги накараш да излязат. Затова е по-лесно да прехвърлят отговорността на друг.
Зависи...
Моят тийн е абсолютно наясно със ситуацията, в която сме поставени всички. Да, от геймърите е. Обича много да играе. Но също така е наясно, че това не е добре за неговото здраве. Да, трудно приема ограниченията за игра, но ги приема. Сега аз ги налагам, но с времето той трябва да си изгради самодисциплина и контрол да не прекалява.
Всичко зависи от отношението на човека към проблема....

# 539
  • Бургас
Децата са много адаптивни и попиват всичко. Те учат не само в училище, но и от ежедневието и живота навън. Ситуацията, която се случва в момента ще я помнят цял живот. Ще си изведат свои поуки и мнения. На какво ще ги научим в тая ситуация зависи от нас.

Общи условия

Активация на акаунт