Витамин В 12 - тема 7

• 59 925
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
От добавката е, т.е. имала си допълнителен прием нормално е да се вдигне нивото. А понякога 14 дни не са достатъчни за почивка, така че вероятно ако отидеш след месец пак, ще е спаднало още нивото.

# 151
Като гледам какви високи стойности на В12 имате, чак се притеснявам с моите 261 при референтни 145-569. За съваление не знам колко ми е желязото. Според личният доктор ми е добре витамина

# 152
За притеснение си е ...на първа страница има какви трябва да са стойностите. Определено това е дефицит.

# 153
От добавката е, т.е. имала си допълнителен прием нормално е да се вдигне нивото. А понякога 14 дни не са достатъчни за почивка, така че вероятно ако отидеш след месец пак, ще е спаднало още нивото.

благодаря за отговора.

# 154
За притеснение си е ...на първа страница има какви трябва да са стойностите. Определено това е дефицит.
Аз търся причината за косопада и тази стойност от 261 на в12 най вероятно да го причинява. Само се чудя дали да си взема някакви таблетки, не си знам желязото, защото хемоглобина ми бил 140 и личният реши, че не е необходимо да го пускаме. Или да искам да ме праща по разни специалисти, не знам

# 155
Личните лекари имат много странни виждания за нивата на В12. Майка ми беше есента със стойност 169 pg/ml, при рефентни 149-569… били и отлични резултатите, нямало място за притеснения. Да се чудиш, лабораторията ли е виновна с тези референтни стойности или е проблемът в лекаря.

# 156
  • Варна
Не само личните лекари имат странно мнение. Моят невролог при референтни стойности 141-489 и резултат 140 каза, че няма проблем важното било да не пада под тази граница... Въпреки всичко пия вит. В12 и фолиева. Оказах се и с дефицит на вит. Д

# 157
Не само личните лекари имат странно мнение. Моят невролог при референтни стойности 141-489 и резултат 140 каза, че няма проблем важното било да не пада под тази граница... Въпреки всичко пия вит. В12 и фолиева. Оказах се и с дефицит на вит. Д
Кои точно ползваш? Че са толкова много, не знам на какво да се спра. По съвет на доктора, за косопада съм си взела Мерц, застъпени са витамините от група В

# 158
Така е не е проблема само в личните лекари. Баща ми при явен дефицит т.е. беше малко под долна граница по лаборатория кардиолог му каза - Е то при възрастните хора се случва. Той казал, че аз искам да му давам хапчета, отговор - Е добре вземайте по 1 веднъж в седмицата...

Аз търся причината за косопада и тази стойност от 261 на в12 най вероятно да го причинява. Само се чудя дали да си взема някакви таблетки, не си знам желязото, защото хемоглобина ми бил 140 и личният реши, че не е необходимо да го пускаме. Или да искам да ме праща по разни специалисти, не знам

Не съм убедена косопада дали ще е от това, може да е от ред други неща, едно от които проблем с щитовидна жлеза.
Иначе според мен трябва да вземаш известно време добавка. Вземи си подезични от 1000mcg и направи курс 2-3 месеца , направи почивка и се провери. Ако трябва пусни си едно желязо то е 5-6лв някъде.

# 159
  • Варна
dete2 взех това  защото е на капки с цел по-лесно усвояване, ще видим след време дали е имало някакъв резултат
Скрит текст:
Невролога ми изписа и вит. В1 и В6 понеже каза, че е хубаво да се пият в комбинация.

# 160
А да, косопада може да е от много неща, но щитовидната е добре, нямам анемия, половите са добре, и затова се вглежда във витамините. Този процес е от поне две години, но не обръща внимание, ще се позасиля малко с витамини и ще видим

# 161
Здравейте,нямам актуално изследване на В12,но правих преди година,като имам почти всичко оплаквания характерни за дефицит на витамина.Стойността беше 295 като личната не прецени,че е дефицит,но скоро бях на невролог,та показах това изследване,жената ми предписа следното...
Като каза,че стойността трябва да е поне 330.Въпросът ми е колко време след първия прием на таблетка мога да усетя подобрение...?Благодаря!

# 162
Здравейте,нямам актуално изследване на В12,но правих преди година,като имам почти всичко оплаквания характерни за дефицит на витамина.Стойността беше 295 като личната не прецени,че е дефицит,но скоро бях на невролог,та показах това изследване,жената ми предписа следното...
Като каза,че стойността трябва да е поне 330.Въпросът ми е колко време след първия прием на таблетка мога да усетя подобрение...?Благодаря!

Преди време пих същото,подобрение усетих чак след около 10 дни.

# 163
  • Sofia
Здравейте, в края на септември Б12 ми беше 140. Започнах всяка седмица по една инжекция от 1000 единици досега. Вчера го изследвах и е 650 при горна граница на тази лаборатория от 880. Въпросът е, че от последната инжекция бяха минали само 6 дни. Да ги продължавам ли още?

# 164
Здравейте, в края на септември Б12 ми беше 140. Започнах всяка седмица по една инжекция от 1000 единици досега. Вчера го изследвах и е 650 при горна граница на тази лаборатория от 880. Въпросът е, че от последната инжекция бяха минали само 6 дни. Да ги продължавам ли още?

При мен се получи абсолютно същото, 4 седмици слагах по 1 инжекция, В12 ми беше 250 направих иследвания след като минаха 2 седмици от последната инжекция, резултата също ми е 650, отидох при личния,лекар и ми,каза да направя 1 месец почивка и после ще прецени как да продължим.

Общи условия

Активация на акаунт