Джо Байдън президент

• 274 210
  • 8 181
  •   1
Отговори
# 7 890
Уорън Бъфет понеже не е чел Тоте  и Тигър и е некомпетентен -казва,че добрите времена за американската икономика свършили
https://glasove.com/na-fokus/uoran-bafet-dobrite-vremena-za-amer … iRXaaRDSaM-Zt3KEE

# 7 891
Нали и аз това казвам, края наближава.
Щом и Бъфет, който винаги е казвал че не вярва в предсказания за икономиката, предсказва лоша икономика, работата става дебела.

https://finance.yahoo.com/news/warren-buffett-dont-worry-economic-214342834.html

Смятам да инвестирам още $2 в стабилни брикски валути за да се подготвя за предстоящия крах на долара, чудя се дали този път да е в южноафрикански рандове или в рупии - какво мислят форумните експерти?

# 7 892
  • София
Само се чудя: докога в темата за "великите Щати и техният пророк Байдън" аргументите в полза на Щатите ще бъдат пропагандни лозунги, стара информация и подигравки с Брикс. Това ли ви е силата, Тоте? Напомням, че ако отидеш на интервю за работа се очаква откровено да подчертаеш силните си страни /без лъжи и преувеличавания/, а не да обясниш, че "тоя е мързел, другия се къпе рядко, а третия краде, затова вземи мен на работа". Дори всичко това да беше вярно, с какво доказваш, че ти си по-добър? Най-малкото демонстрираш навика си да говориш лошо зад гърба на хората, а още не си доказал, че си разбираш от работата.

Та нещо, подчертаващо силата на Щатите, което да не е пропаганден лозунг, стара информация или подигравка с Ближния? Вие сте! Засега все едно съм на заседание на БКП преди 89-та година, но вместо гнилият Запад плюете останалия свят. Сигурен съм, че можете повече! Накарайте ме да се гордея с вас!

Още нещо: когато ти цитират изказване от 8-ми май тази година, а ти го "контрираш" с думи от 4-ти май, ама 2019-та, не си доказал нищо, Тоте! Но пък започваш да напомняш на троловете, които спорят заради спора. Резултат - МГ18 - Тоте 1:0. Добрата новина е, че ако започнеш да ползваш истински доводи можеш да обърнеш резултата в полза на Щатите.

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 16:34 от Странната птица

# 7 893
Wink
Нямате угодия това безпристрастните - като кажа че САЩ няма да паднат сте недоволни, като кажа че ще паднат пак сте недоволни.
Като кажа че брикс са смешка сте недоволни, като кажа че те са бъдещето на планетата пак се цупите.
Цитирам Бъфет защото явно го смятате за пророк и е интересно да се проследи еволюцията на пророчествата му.
Айде до скоро, че трябва да карам още един палет хубавинки за Украйна до летището.
Wink

# 7 894
Та нещо, подчертаващо силата на Щатите, което да не е пропаганден лозунг, стара информация или подигравка с Ближния? Вие сте! Засега все едно съм на заседание на БКП преди 89-та година, но вместо гнилият Запад плюете останалия свят. Сигурен съм, че можете повече! Накарайте ме да се гордея с вас!
Имат много силни страни в различни области. Например повечето иновации идват оттам, революционни неща променили света.

# 7 895
анкетата на въпроса кого биха подкрепили на изборите през 2024 г., на които Байдън вече обяви, че ще се кандидатира, 44% отговарят, че биха гласували за Тръмп. 38% биха дали гласа си за настоящия държавен глава. Останалите 18 процента или не са решили, или са дали друг отговор.

Въпреки  все още отворената за номинации листа на републиканците за изборите през 2024 г. в момента Тръмп остава с по-голяма подкрепа и от губернатора на Флорида Рон ДеСантис, който вероятно би бил най-сериозният му конкурент. За него казват, че биха гласували 42% от анкетираните.

И що се отнася до икономиката, 54 процента срещу 36% от участниците в допитването смятат, че Тръмп се е справял по-добре като президент, отколкото Байдън досега.

63 процента от участниците в  анкетата са на мнение, че настоящият американски президент няма умствената острота, а 62 процента са на мнение, че Байдън не е в добро физическо здраве, за да работи.

Тръмп също не е млад, но за разлика от Байдън 54% от избирателите приемат, че умствено и физически той е здрав и може да изпълнява задълженията си.

Анализаторите отбелязват още и това, че според някои социологически проучвания с отправянето на различни обвинения към Доналд Тръмп подкрепата за него нараства.

# 7 896
И мен бройте към привържениците на Тръмп и като цяло на републиканците 🤪, ще гласувам ноември догодина. Последните данни, които слушах са за под 30% одобрение за Байдън, като възрастта му е само част от недоволството на електората.

# 7 897
  • Пловдив
Току що от Вашингтон…
Новината на деня от САЩ!
Разследване на Конгреса установи, че семейството на президента на САЩ Джо Байдън е получило повече от десет милиона долара от чуждестранни източници, включително от Китай, каза Джеймс Комър, председател на комисията по надзор на Камарата на представителите.

"Банкови записи показват, че семейство Байдън и свързаните с него лица са получили повече от десет милиона долара от чужди граждани и техните компании. Част от тези средства са дошли от китайска компания към сметките на компанията на Хънтър Байдън", каза той на пресконференция.
Това как ще коментирате?
Иначе  ,Тоте мен много ме разочарова. Набързо обърна консервативните си възгледи и подигравките към Байдън и неговите изцепки само защото действията на лудия старец му подхранват русофобията. Излиза,че русофобията е по-силна от принципите,  от джоба, от икономиката, от самосъхранението, от здравия разум. Удивително!

# 7 898
И аз съм разочарован че толкова уж консервативни и принципни хора застанаха срещу САЩ и на страната на Путин, ама на, такъв е живота.
Винаги съм казвал че най ме е яд че точно тоя некадърник ще остане в историята като човека поставил Русия на колене, въпреки че и както всичко останало и това не може да свърши като хората.
Другото ми съжаление е, че ако го махнат на неговото място ще трябва да застане любовницата на кмета, която е още по-неподходяща за страната.
Загубих интерес към Тръмп в момента в който видях че допуска такава грешка с Украйна и Русия. Защитавах го доскоро, дори когато беше казал колко брилянтно е постъпил Путин с войната, в един момент ми дойде повече отколкото мога да преглътна.
Има възможност да обедини страната с общия враг точно както Рейгън го направи, вместо това той предпочита просто да е контра на демократите и да радва малка част от електората си.

# 7 899
Този отдавна фалирал хегемон Чичо Сам.

Президентът Байдън се вайка в Туитър:

"Ако не изпълним дълга си, средната класа ще пострада.
Ще бъдат загубени 8 милиона работни места.
Плащанията за социално и медицинско осигуряване могат да бъдат спрени или забавени.
Пенсионните сметки ще бъдат засегнати.
Разходите ще се увеличат.
Време е да се сложи край на игрите и да се захванем за работа. Америка плаща сметките си."

А под туита има хиляди коментари и не можах да прочета нито един положителен.

https://twitter.com/POTUS/status/1656374531588608001

Тук съм без коментар... или ще кажа "Америка, ти си напълно луда".

"Живеете ли в държава, където масовите стрелби са толкова чести, че правителството издаде ръководство/образователно видео за това „как да оцелеете при масова стрелба?"

https://twitter.com/KimDotcom/status/1655819696565022722

# 7 900
  • Далече
Тук съм без коментар... или ще кажа "Америка, ти си напълно луда".

"Живеете ли в държава, където масовите стрелби са толкова чести, че правителството издаде ръководство/образователно видео за това „как да оцелеете при масова стрелба?"

https://twitter.com/KimDotcom/status/1655819696565022722
  Sad В САЩ в училищата децата периодочно имат "active-shooter drill " или "Lock down drill" - какво да се прави в ситуация, когато има опасност в училище и всички врати автоматично се заключват и всички стоят по стаите си..но тук се правят и "fire drills" и "earthquake drills" и всякакви такива неща..
Но всяка държава според културните си осбености в България например е крайно наложително да се издаде наръчник "Как да оцелем пресичайки на пешеходна пътека"

# 7 901
  • София
Важното е, че управляващите в САЩ са достатъчно русофобски настроени, за да радват спокойните ни съфорумци. А палатковите лагери с бездомници, масовите стрелби, расизма, икономиката им, която отдавна се крепи на останалия свят и афинитетът на управляващите там към войни с тяхно участие или поне тяхна подкрепа... са причините, поради които наричам САЩ бананова република. В момента са именно това - ако искат да ме убедят в обратното, имат доста проблеми за решаване, повечето от които вътрешни.

Но Байдън няма капацитета да го направи - човекът е сенилен /не е обида - всички го видяхме какви ги върши и само фанатични фенове на Байдън или отчаяни русофоби биха казали, че човекът е с ума си и способен да изпълнява задълженията си, а екипът му не демонстрира по-добри умения макар и в по-добро здраве/, а когато му дойде ума, запецва във времето преди 89-та, което не е добре, защото нещата доста се промениха оттогава.

# 7 902
Може ли поне един пример с действие Тръмп да е застанал "на страната на Путин",както казва Тоте?

# 7 903
Още миналата година критикува 40-те милиарда  помощ за Украйна гласувана с огромно мнозинство от демократи и републиканци, и не е спирал досега.
Продължава да обещава да спре войната с преговори и призовава да се спре ескалацията, защото можела да доведе до трета световна.
Определено не е лидера който искам за страната си, вече си имаме страхлив и колеблив дядка.

# 7 904
Уфф,аман вече! Понеже не можете да оборите думите на Тръмп,вие ги изопачавате и манипулирате. Никъде Тръмп не е казал,че е против даването на $40млрд. на Украйна. Ето какво каза:

"Защо ние даваме повече от 40 милиарда долара на Украйна,докато Европа дава много малко,а очевидно европейските страни са много по-засегнати от руската инвазия,отколкото САЩ"

Никъде Тръмп не е казал,че с "преговори" ще спре войната. Точно той,който УБИ стотици руски войници в Сирия,щял да преговаря! И то ги уби забележете,без предупреждение,без стрелба във въздуха,без да преговаря с тях. А направо ги изпепели.

Общи условия

Активация на акаунт