Забременели след ин витро - тема 48

• 57 965
  • 765
  •   1
Отговори
# 600
Здравей бях в болничен от самото начало някъде 5-6 седмица . Бебето не е инвитро само да спомена. АГ ми даваше болнични чрез ЛКК. Накрая не ми стигна 30 дена преди 45 дневния болничен минах ТЕЛК за него. Много тромава процедура беше 2018 сега незнам как е.
Ако работодателя ви позволява използвайте си платения отпуск, ако не фиктивно лежане в болница и от там дават 30 дни. Поразпитайте а АГ за варианти.

# 601
На мен акушерката от ЖК ми сметна още от началото кога мога да почна с болничен, така че да ми стигнат дните и да не се налага ТЕЛК. Вратички всякакви, така че обяснете ситуацията и те ще ви кажат как да стане. Дори и да стигнете до ТЕЛК, ако състоянието ви го налага няма да ви откажат просто ще трябват малко повече документи и чакане. Относно размера на майчинските след дълъг болничен, ако ви осигуряват на прилична сума няма да е кой знае какво изкривяването. Ако имате ПИК от НОИ там има в справки за прогнозен размер на болничен за бременност и раждане, аз редовно си следя.

# 602
Относно болничните...и аз съм в Надежда и аз лежах за задържане в 7 г.с. и имах болничен 30 дни след това. Не издават друг болничен от там. Следващият, който дават е при първата женска консултация след 12 г.с. При мен се получи пролука от една седмица. Вариантите са 2: платен отпуск или болничен от личния лекар, при мен има вариант за отпуск. До колкото съм запозната това не се отразява на майчинските, тъй като те са на база стаж и осигуровки, а не работа, отпуск или болничен.

# 603
Здравейте момичета вчера ми беше прегледа в 11гс двуплодна в един плоден сак  док. каза че всичко е нормално и трябва да мина първия БХС и ФМ но притеснението ми е че единият плод е 10 гс а другия 11гс
Според вас дали е нормално това или да сте запознати с подобен случай
И двата са с добра сърдечна дейност и размери но до 8 гс си бяха в два плодни сака и в еднаква седмица а сега се разминават

# 604
Аз съм в 12 г.с. с двуплодна бременност и от самото начало двете бебчета се разминават в размерите и разликата отговаря на 5-6 дни. И репродуктивния док каза, че е нормално и на 25.03 бях и на БХС и там ми казаха, че е нормално. Имам две близки с родени вече близначета и при двете през цялата бременност има такова разминаване...няма как да се развиват еднакво и е нормално...само спокойствие (въпреки, че и аз самата знам, че е трудно постижимо) и успех на следващите прегледи 😊🍀

# 605
Аз съм в 12 г.с. с двуплодна бременност и от самото начало двете бебчета се разминават в размерите и разликата отговаря на 5-6 дни. И репродуктивния док каза, че е нормално и на 25.03 бях и на БХС и там ми казаха, че е нормално. Имам две близки с родени вече близначета и при двете през цялата бременност има такова разминаване...няма как да се развиват еднакво и е нормално...само спокойствие (въпреки, че и аз самата знам, че е трудно постижимо) и успех на следващите прегледи 😊🍀
Много ви благодаря 😊🍀🍀🍀 успех и на вас

# 606
Здравейте момичета! Бременна съм в 6+3 г.с и в момента имам болничен с диагноза "застрашен аборт" за 30 дни след положителен тест за бременност, който ми изтича началото на април. Преди това имам болничен 5 дни след пункция и 15 дни до тест за бременност. Та въпроса ми е следния мога ли да си го удължа до 12 гест. седмица и как? Проблем ли ще е с онези 180 дни болнични макс за година, които се дават + 45 дни преди раждане? Понеже моята лекарка каза, че чак след 12 г .с. може да ми издаде болничен и реално до тогава ще имам дупка от 15 работни дни. Следя се в болница Надежда - София. Някоя от вас има ли този казус и какво се прави? Другия ми въпрос е, ако имам други болнични /по болест/ в началото на тази година проблем ли е с тези новите, които ще ми издадат? Намалява ли майчинството по някакъв начин и дали е проблем с останалите болничните до раждането? Благодаря предварително!
Няма такова нещо като 180 дни макс. Има 180 дни непрекъснат болничен , а след тях се минава задължително ТЕЛК. Ограничението е 360 дни макс за 2 години. 45 дни преди термин не се включват в тези 180 дни непрекъснат болничен. Има тема майчинството счетоводно и там момичетата също могат да ти обяснят. Както са ти казали в прекъсването можеш да вземеш отпуск, болничен от ЛЛ , включително и болничен с болничен престой.

# 607
Здравейте момичета! Бременна съм в 6+3 г.с и в момента имам болничен с диагноза "застрашен аборт" за 30 дни след положителен тест за бременност, който ми изтича началото на април. Преди това имам болничен 5 дни след пункция и 15 дни до тест за бременност. Та въпроса ми е следния мога ли да си го удължа до 12 гест. седмица и как? Проблем ли ще е с онези 180 дни болнични макс за година, които се дават + 45 дни преди раждане? Понеже моята лекарка каза, че чак след 12 г .с. може да ми издаде болничен и реално до тогава ще имам дупка от 15 работни дни. Следя се в болница Надежда - София. Някоя от вас има ли този казус и какво се прави? Другия ми въпрос е, ако имам други болнични /по болест/ в началото на тази година проблем ли е с тези новите, които ще ми издадат? Намалява ли майчинството по някакъв начин и дали е проблем с останалите болничните до раждането? Благодаря предварително!
Аз бях в болничен от пункцията до края на бременността. Много се притеснявах за този ТЕЛК, НО излишно. Процедурата не е така тежка вече. Дори не се изисква нищо от работодател. Клиниката ще Ви оформи един документ и може да добавите епикризи и изследвания, които не са били в норма, ако има такива. На мен ми поискаха дори само основния документ.
Единствено се пригответе да почакате 2-3 часа.
Майчинството не се повлиява и няма проблем с другите болнични. Не се притеснявайте излишно като мен. Много лека бременност и раждане Ви пожелавам Heart

# 608
# 609
Здравейте момичета, има един въпрос, още след пункцията съм на 3*2 Утрогестен и вече съм в 10с+3д. и док ми каза до 12 седмица и да го спирам, аз изрично попитах дали по схема или просто го спирам и тя каза да си го спра така. Аз съм чела че се спира по схема и това малко ме притесни и сега съм в дилема дали да започна да го намалям на своя глава или в 12 с. да го спра просто. Затова се допитвам до вас и моля за съвет или опит с утрогестана!

# 610
Здрасти Simple Smile Аз го спирах по схема ама то егати схемата... Док каза да го намалявам с по едно хапче на 4 дни. Бях на 2х4, след 4 дни 2х3 и така за 2 седмици горе долу го спрях напълно.

Здравейте момичета, има един въпрос, още след пункцията съм на 3*2 Утрогестен и вече съм в 10с+3д. и док ми каза до 12 седмица и да го спирам, аз изрично попитах дали по схема или просто го спирам и тя каза да си го спра така. Аз съм чела че се спира по схема и това малко ме притесни и сега съм в дилема дали да започна да го намалям на своя глава или в 12 с. да го спра просто. Затова се допитвам до вас и моля за съвет или опит с утрогестана!

# 611
И моят доктор казва, че Утрогестан се спира по схема, а не изведнъж. Посъветвай се с друг лекар, за мен това изказване на лекарката е абсолютно неправилно.

# 612
Моят док ми каза, че не се спира по схема, а директно. Най-новите проучвания са след инвитро да се спре още като се види сърдечна дейност. И той така искаше, но ме достраша и той ми каза - ок, ненужен е вече, но заради теб го оставяме още малко. Спрях го някъде в 10 г.с. без схема. Най-добре си слушайте вашия лекар, той ви познава и следи. Всеки случай е индивидуален.

# 613
Здравейте! След ЗЕТ на два ембриона 10ти ден чхг-то ми беше 35.7, на 12ти - 78.7, на 17тия ден -1670. На първия преглед в 5+1г.с видяхме едно сакче 7мм. Днес според док е 7+1г.с, видяхме едно сакче 14мм, но в него  няма нищо и още едно сакче 5.8мм. Разбрахме се да изчакаме още седмица със заключенията, но това, че не се вижда ембрион е леко притеснително за мен.  Зная че, че освен да чакам друго няма какво да направя, но ще ми е полезно ако споделите подобен случай, който се е развил добре.

# 614
Здравейте Момичера, един кратък въпрос. Чхг 3466 на ден 15 след ЗЕТ на петдневни ембриончета. Дали стойността е като за две или за едно?  Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт