🐑Фермата сезон 6 Тема 10 /08.11-15.11/

• 81 846
  • 2 471
  •   1
Отговори
# 1 245
  • София
Само че музикантите не свирят и творят само за себеподобните, а за всички хора. Не е необходимо да имаш музикално образование, за да имаш мнение една музика, дали ти харесва или не.

Иначе съм съгласна с всички, които писаха, че основният грях за унижението на Стоян е на продукцията. Те го направиха жестоко и грозно. Представям си ги как се подхилкват и потъркват доволно ръце, особено очилаткото.
И както вече писах -най-жалкото в цялата история е на какво се подлага един човек за пари. Търпи, слуша, страда, ама спазва правилата на продукцията, че да не би да го изгонят. Всъщност цялата тазгодишна ферма е посветена на падението на човешката личност. Сякаш самия Сатана е направил кастинга.

# 1 246
Не съм чела темите много редовно, но щеше да ми е интересно как сте коментирали признанието на Стоян, че ще крие от тъщата Simple Smile 
Ами мен например въобще не ме впечатли, че Стоян се криел от тъщата, защото познавам една жена, на много висока позиция, с голямо самочувствие, много оправна, която крие от баща си, че пуши. Не знам защо точно, да не се притеснява за нея ли, да не го разочарова ли, но не ми е фрапиращо.

# 1 247
  • Другата България
Кой от присъстващите там е с музикално образование или музикален гуру, за да може да прецени, че Стоян свири фалшиво?
Добрият и точен слух не изисква музикално образование.
А, това е така, но нали разбираш колко е спорен този "точен" слух?
Точен за кого?
Относителни са нещата, да хулим всички можем, в един момент идва прекалено само негативи да търсиш в някого и да го сочиш с пръст, а пък ти самия да не си "на света цвета".
За онези там говоря, естествено.

# 1 248
Някой написа, че не би отишъл в ресторанта на Кустев. Аз също. НИто пък някога бих опитала от меда на Надя, ако ще и да са буркани за подарък. Много силно вярвам в енергията на хората, енергията на даване и получаване. и сега като виждаш как един човек показва много неприятни неща - такава е и енергията, с която прави съоътветното нещо. И имам чувството, че дори и да седна в заведението у, дори и да е вкусно, там всичко ще е напоено с това двуличие.
За това и човек трябва много да внимава от кой какво взема и какви неща задържа, но това вече отива към друга тема.
Просто исках да кажа, че добрият човек не трябва да се бие в гърдите 'Аз съм добър, вижте ме'. По думите, делата и енергията, която изпитваш като си около него се усеща, че е добър.
Същото важи и за лошите.

# 1 249
ма ко Сори, ма к'во? Онова било обида, това не било и не знам си що си. Хващате се за глупости. Момичето е имало предвид, че "квалификациите" към частниците тук не отстъпват по грубост на тези във формата.

Леля ми също крие от дядо ми, че пуши и това вече 20 години сигурно. По-добре и за него и за нея да не знае.

# 1 250
Е не, продукцията, та продукцията, ами участниците какво очакват лесни пари? Ще дадат едни 100 хил. ама ще ги изложат до крак, реалитита са винаги така. Излагането винаги е било цел 1 на такъв тип предавания. Но и самите мъже много се изложиха като само номинират жени. Стоян щом е толкова лабилен да си стои в къщи, къде е тръгнал да се състезава с хиените, значи искам да съм в реалити,  ама никой да не казва нищо лошо за мен, на мен ми стана противен снощи да се размята и реве като ранен глиган. Вместо да се замисли, че нещата, които казват може би са истина. Не че те са повече стока от него. Но това е силата на характера да понесеш помията на останалите без да ти мигне окото, а не ревеш като ранен глиган. Все повече се убеждавам, че Петър е моят фаворит. В крайна сметка има си самочувствие човекът, но не е хвалипръцко постоянно да плямпа и да се хвали , не е страхлив, не говори много, но каквото каже е по същество. Давам си сметка, като гледам и Петър и Мария и Надя, колко много от качествата на човек са заложени във външния вид. Колкото и гадно да звучи, добрите гени са едно огромно предимство за човек в днешно време. Единственият им недостатък е че човек може да стане мързелив или арогантен от тях, но не е задължително човек да се поддаде на тези 2 лоши страни.

# 1 251
  • Тра-ла-ла
Във ФБ профила на Стоян се вижда, че ходи да свири тук там - сватби, събори, други събития. Не свири само вкъщи на софрата. Често е бил в компанията на тъста си, също свирещ на гайда (починал е човека сравнително скоро). Значи Стоян едва ли е толкова зле. А какво разбират фермерите от гайда, която едва ли са слушали някога на живо, че да имат база за сравнение и слухът им да е трениран?! Аз, която се занимавам с музика като хоби - трудно мога да кажа кога някой пее и свири леко фалшиво...Вече е друга работа, ако музикалното изпълнение е тотал щета, че и глухият да си запуши ушите Joy Просто част от мъжленцата във фермата са си лекенца и нарочно удрят по най-милото на Стоян. Те сигурно и пеенето на Поли не са харесали. Нищо, че сигурно и един верен тон не може да им излезе от устичките....

Между другото Стоян изглежда като човек с едно щастливо семейство. Има много снимки с детето, жената и родителите й. Често всички са в носии, дори и при изписването на детето са били с гайди. Джиткат си напред назад.

# 1 252
  • Другата България
Вчера не съм ви чела, нещо за живот след фермата сте писали, сега мернах.
Кратко резюме може ли?
Тия двете Д заедно ли са последно или са Д&К?
Или вече ДанЧ има нова любов?

# 1 253
  • London
Сега пуснах отгоре-отгоре да видя последните два епизода и попаднах на Данчо... как запали от казаното от Милена, че реално и здраво дете да родиш няма гаранция, че нещо няма да го хване. Ами точно така си е не виждам Йордан защо подпалва по този начин. Сигурно и гарантирано никъде няма, какво лошо има да се спомене това.... Недоумявам такива хора.

Иначе за другото което каза съм съгласна. Аз бих гледала дете болно от синдрома на Даун на 100%. Прекрасни деца.....  Purple Heart

# 1 254
До сега не съм се включвала в темата. Само чета, а и не всеки път успявам да гледам и предаването, обаче няколко неща ми правят впечатление. Как Даяна все печели на историческите въпроси? Та тя елементарна обща култура не е показала. Досега май нея не са я питали как е отговорила, докато чичо Митко често дава и допълнителни пояснения към отговорите си. Ще ми е интересно, ако Дана има право да отговори, дали ви показват кой как е отговарял или просто съобщават кой колко верни отговора има. Ако е втория случай значи съм убедена, че каквото и да е писала Дайчето тя ратай няма да стане.
За мистър "Чест и достойнство"-това момченце все е свикнало да търси одобрение от някого. В живота от баща си, а тук-от Петър. Каквото и да направи или каже все хвърля по един поглед на Пешо дали ще му кимне одобрително. Чак се учудих как вчера на предизвикателството даде различен отговор.  Мисля си, че Петър е от тези хора, които само пускат фитили, а Калоянчо клъвва и гласно изразява мнението на Петър. А тая тъпотия, че Стоян бил на гости-та той единствен от всички е свалил 12кг. Явно се е спукал от работа човекът. Да, поклюкарства понякога, кой ли не го прави,ама чак да го наричат женски полов орган.
От жените-докато се беше лепнала за Петър Хепито ми беше крайно неприятна, да не ползвам по-тежки думи. Обаче от както се поотдели от него сякаш е друг човек. Спря да обижда. Води нормални разговори, не изпада от еуфория в депресия за секунди. Все си е с едно такова приповдигнато настроение, но не чак дразнещо.
За Надка и Кустев-каквото и лошо да пиша, все ще е малко..

# 1 255
Според мен проблема на Стоян и поведението му се крие в детството. Сам каза че е тормозен от баща си, не е бил харесван от децата, бил изолиран и отбягван.Подигравали му се са, а знаем колко жестоки могат да са понякога децата.
И от там явно човека се стреми да се хареса на тези около него. Дори и криенето че пуши е може би за одобрение, не че го е страх. Затова може би и се опитваше да се нагоди с този и онзи и стигаше до клюкарене. И затова го и за оля снощи-защото видя че нещата от едно време се повтарят. Пак е не харесван, пак е подиграван.
Не знам, мисля си просто

# 1 256
  • Буркина Фасо
Някой написа, че не би отишъл в ресторанта на Кустев. Аз също. НИто пък някога бих опитала от меда на Надя, ако ще и да са буркани за подарък. Много силно вярвам в енергията на хората, енергията на даване и получаване. и сега като виждаш как един човек показва много неприятни неща - такава е и енергията, с която прави съоътветното нещо. И имам чувството, че дори и да седна в заведението у, дори и да е вкусно, там всичко ще е напоено с това двуличие.
За това и човек трябва много да внимава от кой какво взема и какви неща задържа, но това вече отива към друга тема.
Просто исках да кажа, че добрият човек не трябва да се бие в гърдите 'Аз съм добър, вижте ме'. По думите, делата и енергията, която изпитваш като си около него се усеща, че е добър.
Същото важи и за лошите.
абе ако ти дадат да дегустираш 10 манджи приготвени от 9 готвача + Кустев  надали ще разбереш от коя лъха енергията на Кустев.  rotfImbo

# 1 257
Кой от присъстващите там е с музикално образование или музикален гуру, за да може да прецени, че Стоян свири фалшиво?
Добрият и точен слух не изисква музикално образование.
Именно, иначе излиза, че всеки меломан трябва задължително да е професионален музикант или критик .
За  да разбереш дали някой няма чувство за ритъм или свири/пее "между тоновете" не е нужен огромен опит .
Впрочем, за танците е същото .

# 1 258
  • София
Аз не мисля, че Даяна лъже на алманаха, научила е старият и сега отговаря, но няма задълбочени познания като чичо Митко. Не го намирам и за нужно, де, Митко явно има интерес натам, задълбал е, Даяна го е направила и с цела да се подготви за предаването, което е похвално. Мен ме учудват други как са отишли там и не са се подготвили. Знаят къде отиват и какво да очакват. Аз бих пробвала предварително и с трион да режа и държа да цепя и алманах да науча. Така или иначе са ис полезни умения и знания. С триона и цепенето си трябва редовно, за да си от най-добрите, но човек поне да е пробвал, да знае как се държи, колко тежи, каква е правилната техника.

# 1 259
"Втори шанс не давам" - каза Калоян към Милена. Това трябва ли да означава, че тя ще е на дуел. Някак не ми се вярва. Но пък, за да си изтрие името .. може и така да е. Да не прати Стоян...
Аз мисля, че ще е Стоян, а той ще избере Кустев. Ще видим....

Общи условия

Активация на акаунт