Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Хормонални изследвания - 10

  • 2 213
  • 53
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 35
Здравей Денис,бях писала миналата седмица пак в темата за хормонални изследвания ,че ми закъснява с 20 дни ,тест за бременност отрицателен,при гинекологичен преглед на 2  декември се видя задържан фоликул и предположи,че закъснението може да е от това,също предполагаем ендоментриален полип,но искаше да мине менструацията,за да види дали е така,имам спонтанен аборт на 30 юни в 6 г.с на 39 години съм,от 2 дни имам кафяво закачване,днес вече менструацията е почти нормална,искам да те питам при тези обстоятелства дали е удачно да си пусна половите хормони този месец да речем в петък или да изчакам следващ месец на менструацията?
Благодаря предварително 🙂

# 16
  • Мнения: 13
Здравейте,ако може коментар и на моите изследвания,правени са на 3 ден от МЦ,благодаря 🤗
LH-5.62 (2.4-12.6)
FSH-5.56 (3.5-12.5)
Estradiol-147.2 (45.4-854)
Prolaktine-242 (102-496)
Testosterone-0.261 (0.084-0.481)
TSH-1.14 (0.27-4.2)

# 17
  • София
  • Мнения: 31 128
Здравейте,
Имам сериозни проблеми с цикъла. В друга тема съм дала пълни подробности.
В последните си изследвания отпреди няколко дни се вижда, че имам много ниски стойности на LH.
Знаете ли от какво се причиняват и как се процедира от тук нататък?
Прилагам и изследванията Simple Smile
Скрит текст:
Забравих да спомена, че са правени на 3-ти ден от цикъла, който предизвикахме с Дуфастон, но беше много много оскъден, а на 3-ти ден, когато правих изследванията вече нямаше и следа от него...
Здравей!
ТСХ е висок, показва ( предполагам) Хипофункция на ЩЖ - добре е да го пуснеш заедно с Т3 и Т4.
ЛХ е нисък и показва, че МЦ може да е по-дълъг, респ. или да има късна О., или МЦ да е ановулаторен.
Тези изследвания не са достатъчни за да се прецени какво точно се случва при теб.
Ако имаш Хипофункция на ЩЖ ( имаш и малко по-високи нива на андрогените) може да си с ИР.
Добре е да провериш и Андростендиона.

ПП. Оскъдната М се дължи на по-тънка МЛ, а тя е по-тънка, когато напр. няма О. и МЦ е предизвикан с прогестин.
Или, в случая, при теб е нормално да има оскъдна М.


Здравей Денис,бях писала миналата седмица пак в темата за хормонални изследвания ,че ми закъснява с 20 дни
Скрит текст:
,тест за бременност отрицателен,при гинекологичен преглед на 2  декември се видя задържан фоликул и предположи,че закъснението може да е от това,също предполагаем ендоментриален полип,но искаше да мине менструацията,за да види дали е така,имам спонтанен аборт на 30 юни в 6 г.с на 39 години съм,от 2 дни имам кафяво закачване,днес вече менструацията е почти нормална,искам да те питам при тези обстоятелства дали е удачно да си пусна половите хормони този месец да речем в петък или да изчакам следващ месец на менструацията?
Благодаря предварително 🙂
Здравей!
По-добре ги пусни, когато си сигурна кога е М. - точно на 3 ден от МЦ, за да са максимално показателни.

Здравейте,ако може коментар и на моите изследвания,правени са на 3 ден от МЦ,благодаря 🤗
Скрит текст:
LH-5.62 (2.4-12.6)
FSH-5.56 (3.5-12.5)
Estradiol-147.2 (45.4-854)
Prolaktine-242 (102-496)
Testosterone-0.261 (0.084-0.481)
TSH-1.14 (0.27-4.2)
Здравей!
Супер са.
(ТСХ е добре да го пускаш с Т3 и Т4, като при бременност - веднага ги провери и трите... защото при бременност ТСХ може много бързо да се повиши, а това носи риск за бебето и бременността)

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 08:22 от denis.

# 18
  • Мнения: 13
Аз минах преглед преди 2 дни и разгледахме резултатите.
Според лекарата всичко е ок с тях... дори и ЛХ-то Thinking
Предписа ми Биозин мама и искаше контрацептиви, но понеже искаме бебче ме насочи към друг специалист в областта на зачеване и инвитро процедури, който да предпише друго за стимулиране на яйчниците, вместо контрацептив.

# 19
  • Мнения: 35
[quote author=denis. [[/b][[/b]link=topic=1268748.msg41915883#msg41915883 date=1607580706]
Здравейте,
Имам сериозни проблеми с цикъла. В друга тема съм дала пълни подробности.
В последните си изследвания отпреди няколко дни се вижда, че имам много ниски стойности на LH.
Знаете ли от какво се причиняват и как се процедира от тук нататък?
Прилагам и изследванията Simple Smile
Скрит текст:
Забравих да спомена, че са правени на 3-ти ден от цикъла, който предизвикахме с Дуфастон, но беше много много оскъден, а на 3-ти ден, когато правих изследванията вече нямаше и следа от него...
Здравей!
ТСХ е висок, показва ( предполагам) Хипофункция на ЩЖ - добре е да го пуснеш заедно с Т3 и Т4.
ЛХ е нисък и показва, че МЦ може да е по-дълъг, респ. или да има късна О., или МЦ да е ановулаторен.
Тези изследвания не са достатъчни за да се прецени какво точно се случва при теб.
Ако имаш Хипофункция на ЩЖ ( имаш и малко по-високи нива на андрогените) може да си с ИР.
Добре е да провериш и Андростендиона.

ПП. Оскъдната М се дължи на по-тънка МЛ, а тя е по-тънка, когато напр. няма О. и МЦ е предизвикан с прогестин.
Или, в случая, при теб е нормално да има оскъдна М.


Здравей Денис,бях писала миналата седмица пак в темата за хормонални изследвания ,че ми закъснява с 20 дни
Скрит текст:
,тест за бременност отрицателен,при гинекологичен преглед на 2  декември се видя задържан фоликул и предположи,че закъснението може да е от това,също предполагаем ендоментриален полип,но искаше да мине менструацията,за да види дали е така,имам спонтанен аборт на 30 юни в 6 г.с на 39 години съм,от 2 дни имам кафяво закачване,днес вече менструацията е почти нормална,искам да те питам при тези обстоятелства дали е удачно да си пусна половите хормони този месец да речем в петък или да изчакам следващ месец на менструацията?
Благодаря предварително 🙂
Здравей!
По-добре ги пусни, когато си сигурна кога е М. - точно на 3 ден от МЦ, за да са максимално показателни.

Здравейте,ако може коментар и на моите изследвания,правени са на 3 ден от МЦ,благодаря 🤗
Скрит текст:
LH-5.62 (2.4-12.6)
FSH-5.56 (3.5-12.5)
Estradiol-147.2 (45.4-854)
Prolaktine-242 (102-496)
Testosterone-0.261 (0.084-0.481)
TSH-1.14 (0.27-4.2)
Здравей!
Супер са.
(ТСХ е добре да го пускаш с Т3 и Т4, като при бременност - веднага ги провери и трите... защото при бременност ТСХ може много бързо да се повиши, а това носи риск за бебето и бременността)
[/quote]

Благодаря Денис, иска ми се да ги пусна защото се притеснявам вече доста с този цикъл,а следваща менструация при това положение не знам кога ще има,и сега почти я няма!
Като лаборатория се колебая между Кандиларов,Бодимед и Циабалаб!
Ти коя би ми препоръчала за хормони?

# 20
  • Мнения: 47
Здравей, Денис ☺️
Аз съм с ПКЯ, ЩЖ е добре, от хормоните само 4-андростендионът е завишен и пролактинът. Малко ме притеснява холестеролът и глюкозата. Да направя ли ОГТТ + инсулин. АГ ми има съмнение за ИР. Преди няколко месеца правих HOMA-IR, но резултатът беше в нормите. По принцип имам диабет в родата. Благодаря преварително! ☺️

# 21
  • Мнения: 10
Здравейте,
ще съм ви много благодарна за коментар на изследванията ми на щитовидната жлеза от днес:

TSH   S        1.64       µIU/ml     0.27 - 4.20     ECLIA
Free Т4 (fT4)   S     13.14       ng/l     9.30 - 17     ECLIA
Free T3 (fT3)   S     2.51       ng/l     2 - 4.40     ECLIA
ТАТ (Tg Ат)   S     12.5       IU/ml     0 - 115     ECLIA
A-TPO (MAT)S     10.6       IU/ml     0 - 34     ECLIA

Веднъж в годината ги пускам и отивам при Начев, чисто профилактично, (а и от лека хипохондрия). Тази година няма да мога да стигна до ендокринолог, затова ви моля за помощ.
Благодаря!

# 22
  • Мнения: 35
Здравей Денис,бях писала миналата седмица пак в темата за хормонални изследвания ,че ми закъснява с 20 дни ,тест за бременност отрицателен,при гинекологичен преглед на 2  декември се видя задържан фоликул и предположи,че закъснението може да е от това,също предполагаем ендоментриален полип,но искаше да мине менструацията,за да види дали е така,имам спонтанен аборт на 30 юни в 6 г.с на 39 години съм,от 2 дни имам кафяво закачване,днес вече менструацията е почти нормална,искам да те питам при тези обстоятелства дали е удачно да си пусна половите хормони този месец да речем в петък или да изчакам следващ месец на менструацията?
Благодаря предварително 🙂

Здравей отново Денис,днес си пуснах хормони и съм направо в ШОК,следващата седмица съм на гинеколог,за да проследи ЗФ след менструацията и въпросния полип,в който се съмнява,това ми е 4 цикъл след спонтанния аборт,не знам вече какво да правя,реално от както се случи това ,преди менструация нямам почти никакви симптоми,единствено малко предменструална болка,никакво напрежение в гърдите,а винаги съм била с ПМС!
Не мисля да влизам в критическата на тези години,а още повече ,че искам и дете!
Моля те дай ми някакви съвети,добавки,които да пия и изобщо какво да направя?!?
Трябва да пусна предполагам АМХ и инхибин б,пращат ме и на генетични за тромбофилия и фолиева киселина!
Ще изследвам и флиевата киселина,витамин д ми е дефицитен,преди 2 седмици го спрях за да пусна контрола,Б 12 също ми е в дефицит!
Преди по малко от една година пусках пак полови ,съотношението ЛХ/ФСХ беше 3/1 в полза на ЛХ също естрадиола беше завишен!
Извинявам се за дългия пост,просто съм притеснена 🙂

# 23
  • София
  • Мнения: 31 128
Като лаборатория се колебая между Кандиларов,Бодимед и Циабалаб!
Ти коя би ми препоръчала за хормони?
Няма значение, която си избереш.
Аз ползвам Кандиларов или Цибалаб.


Здравей, Денис ☺️
Аз съм с ПКЯ, ЩЖ е добре, от хормоните само 4-андростендионът е завишен и пролактинът. Малко ме притеснява холестеролът и глюкозата. Да направя ли ОГТТ + инсулин. АГ ми има съмнение за ИР. Преди няколко месеца правих HOMA-IR, но резултатът беше в нормите. По принцип имам диабет в родата. Благодаря преварително! ☺️
Скрит текст:
Здравей!
КЗ е висока, добре е  да направиш тест за ИР.
Холестеролът също се повишава при ИР, ... както и Андростендиона и Пролактина.
НОМА индексът не винаги показва ИР.


Здравейте,
Скрит текст:
ще съм ви много благодарна за коментар на изследванията ми на щитовидната жлеза от днес:

TSH   S        1.64       µIU/ml     0.27 - 4.20     ECLIA
Free Т4 (fT4)   S     13.14       ng/l     9.30 - 17     ECLIA
Free T3 (fT3)   S     2.51       ng/l     2 - 4.40     ECLIA
ТАТ (Tg Ат)   S     12.5       IU/ml     0 - 115     ECLIA
A-TPO (MAT)S     10.6       IU/ml     0 - 34     ECLIA

Веднъж в годината ги пускам и отивам при Начев, чисто профилактично, (а и от лека хипохондрия). Тази година няма да мога да стигна до ендокринолог, затова ви моля за помощ.
Благодаря!
Здравей!
Горе-долу са добре. Т3 е малко нисък - добре е да се обсъди с лекар.
Провери за дефицити - вит. Д, ФК, В12, желязо, феритин, трансферин, цинк, селен, мед ...


Скрит текст:
Здравей Денис,бях писала миналата седмица пак в темата за хормонални изследвания ,че ми закъснява с 20 дни ,тест за бременност отрицателен,при гинекологичен преглед на 2  декември се видя задържан фоликул и предположи,че закъснението може да е от това,също предполагаем ендоментриален полип,но искаше да мине менструацията,за да види дали е така,имам спонтанен аборт на 30 юни в 6 г.с на 39 години съм,от 2 дни имам кафяво закачване,днес вече менструацията е почти нормална,искам да те питам при тези обстоятелства дали е удачно да си пусна половите хормони този месец да речем в петък или да изчакам следващ месец на менструацията?
Благодаря предварително 🙂
Здравей отново Денис,днес си пуснах хормони и съм направо в ШОК,следващата седмица съм на гинеколог,за да проследи ЗФ след менструацията и въпросния полип,в който се съмнява,това ми е 4 цикъл след спонтанния аборт,не знам вече какво да правя,реално от както се случи това ,преди менструация нямам почти никакви симптоми,единствено малко предменструална болка,никакво напрежение в гърдите,а винаги съм била с ПМС!
Не мисля да влизам в критическата на тези години,а още повече ,че искам и дете!
Моля те дай ми някакви съвети,добавки,които да пия и изобщо какво да направя?!?
Трябва да пусна предполагам АМХ и инхибин б,пращат ме и на генетични за тромбофилия и фолиева киселина!
Ще изследвам и флиевата киселина,витамин д ми е дефицитен,преди 2 седмици го спрях за да пусна контрола,Б 12 също ми е в дефицит!
Преди по малко от една година пусках пак полови ,съотношението ЛХ/ФСХ беше 3/1 в полза на ЛХ също естрадиола беше завишен!
Извинявам се за дългия пост,просто съм притеснена 🙂
Скрит текст:
Здравей!
ЛХ и ФСХ са високи, но ако има ЗФ/киста, те не са много обективни. Ако няма - показват, че нещо пречи на яйчниковата функция или има проблем с ЯР.
Моментното състояние на ЯР се проверява чрез УЗ преглед - преброяване на АФ ( когато няма кисти/ЗФ) , на 3 ден  от МЦ + изследване на АМХ и Инхибин В, на 3 ден  от МЦ.

Последна редакция: сб, 12 дек 2020, 18:19 от denis.

# 24
  • Мнения: 10
Благодаря ти, Денис. Ще ги проверя. На витамин Д и ФК съм дефицитна.

# 25
  • Мнения: 35
Скрит текст:
Като лаборатория се колебая между Кандиларов,Бодимед и Циабалаб!
Ти коя би ми препоръчала за хормони?
Няма значение, която си избереш.
Аз ползвам Кандиларов или Цибалаб.


Здравей, Денис ☺️
Аз съм с ПКЯ, ЩЖ е добре, от хормоните само 4-андростендионът е завишен и пролактинът. Малко ме притеснява холестеролът и глюкозата. Да направя ли ОГТТ + инсулин. АГ ми има съмнение за ИР. Преди няколко месеца правих HOMA-IR, но резултатът беше в нормите. По принцип имам диабет в родата. Благодаря преварително! ☺️
Скрит текст:
Здравей!
КЗ е висока, добре е  да направиш тест за ИР.
Холестеролът също се повишава при ИР, ... както и Андростендиона и Пролактина.
НОМА индексът не винаги показва ИР.


Здравейте,
Скрит текст:
ще съм ви много благодарна за коментар на изследванията ми на щитовидната жлеза от днес:

TSH   S        1.64       µIU/ml     0.27 - 4.20     ECLIA
Free Т4 (fT4)   S     13.14       ng/l     9.30 - 17     ECLIA
Free T3 (fT3)   S     2.51       ng/l     2 - 4.40     ECLIA
ТАТ (Tg Ат)   S     12.5       IU/ml     0 - 115     ECLIA
A-TPO (MAT)S     10.6       IU/ml     0 - 34     ECLIA

Веднъж в годината ги пускам и отивам при Начев, чисто профилактично, (а и от лека хипохондрия). Тази година няма да мога да стигна до ендокринолог, затова ви моля за помощ.
Благодаря!
Здравей!
Горе-долу са добре. Т3 е малко нисък - добре е да се обсъди с лекар.
Провери за дефицити - вит. Д, ФК, В12, желязо, феритин, трансферин, цинк, селен, мед ...


Скрит текст:
Здравей Денис,бях писала миналата седмица пак в темата за хормонални изследвания ,че ми закъснява с 20 дни ,тест за бременност отрицателен,при гинекологичен преглед на 2  декември се видя задържан фоликул и предположи,че закъснението може да е от това,също предполагаем ендоментриален полип,но искаше да мине менструацията,за да види дали е така,имам спонтанен аборт на 30 юни в 6 г.с на 39 години съм,от 2 дни имам кафяво закачване,днес вече менструацията е почти нормална,искам да те питам при тези обстоятелства дали е удачно да си пусна половите хормони този месец да речем в петък или да изчакам следващ месец на менструацията?
Благодаря предварително 🙂
Здравей отново Денис,днес си пуснах хормони и съм направо в ШОК,следващата седмица съм на гинеколог,за да проследи ЗФ след менструацията и въпросния полип,в който се съмнява,това ми е 4 цикъл след спонтанния аборт,не знам вече какво да правя,реално от както се случи това ,преди менструация нямам почти никакви симптоми,единствено малко предменструална болка,никакво напрежение в гърдите,а винаги съм била с ПМС!
Не мисля да влизам в критическата на тези години,а още повече ,че искам и дете!
Моля те дай ми някакви съвети,добавки,които да пия и изобщо какво да направя?!?
Трябва да пусна предполагам АМХ и инхибин б,пращат ме и на генетични за тромбофилия и фолиева киселина!
Ще изследвам и флиевата киселина,витамин д ми е дефицитен,преди 2 седмици го спрях за да пусна контрола,Б 12 също ми е в дефицит!
Преди по малко от една година пусках пак полови ,съотношението ЛХ/ФСХ беше 3/1 в полза на ЛХ също естрадиола беше завишен!
Извинявам се за дългия пост,просто съм притеснена 🙂
Скрит текст:
Здравей!
ЛХ и ФСХ са високи, но ако има ЗФ/киста, те не са много обективни. Ако няма - показват, че нещо пречи на яйчниковата функция или има проблем с ЯР.
Моментното състояние на ЯР се проверява чрез УЗ преглед - преброяване на АФ ( когато няма кисти/ЗФ) , на 3 ден  от МЦ + изследване на АМХ и Инхибин В, на 3 ден  от МЦ.
Благодаря ти много за отговора,тази седмица съм на преглед и ще проследи кистата,на следващ цикъл(дано да го има) ще пусна отново тези хормони плюс Амх и инхибин б,да пусна ли и надбъбречните тогава 🙂

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 09:37 от AnMary

# 26
  • София
  • Мнения: 31 128
Благодаря ти много за отговора,тази седмица съм на преглед и ще проследи кистата,на следващ цикъл(дано да го има) ще пусна отново тези хормони плюс Амх и инхибин б,да пусна ли и надбъбречните тогава 🙂
Да, може тогава да пуснеш всички хормони  - точно на 3 ден от МЦ,... 17ОН Прогестерон също трябва да се изследва точно на 3-ти ден от МЦ.
Но, не трябва да има киста, ...ако има, резултатите няма да са обективни.

# 27
  • Мнения: 35
[quote author=denis. link=topic=1268748.msg41939324#msg41939324 date=1607856842]
Благодаря ти много за отговора,тази седмица съм на преглед и ще проследи кистата,на следващ цикъл(дано да го има) ще пусна отново тези хормони плюс Амх и инхибин б,да пусна ли и надбъбречните тогава 🙂
Да, може тогава да пуснеш всички хормони  - точно на 3 ден от МЦ,... 17ОН Прогестерон също трябва да се изследва точно на 3-ти ден от МЦ.
Но, не трябва да има киста, ...ако има, резултатите няма да са обективни.
[/quote]

Здравей отново,бях на гинеколог,общо взето иска да пусна прогестерон на 21 ден от началото на МЦ,но ако изобщо нямам овулация или е по късна не знам как ще са и там нещата,каза че полип(ендоментриален) има и трябва да се премахне на пролет, но в момента повече я притесняват стойностите на ЛХ и ФСХ,които клонят към менопауза,а аз за дете се боря😑

# 28
  • Мнения: 12
Здравей, Денис! Историята ми на кратко : при направени изследвания през месец юли АМХ 0.6 като с него не съм пускала инхибин Б. Имах дефицит на витамин Д и В12, от тогава вземам два пъти в седмицата вигантол по 20 капки и един път в седмицата В12 от 1000 мг. Октомври месец правихме инсеминация за съжаление неуспешна като бях на лека стимулация - 5 дни по едно хапче фемара. В началото на Декември месец втора инсеминация на ЕЦ, като бих овитрел, отново отрицателен резултат. Въпроса ми е, кога най - рано мога да си пусна хормонални изследвания +АМХ и инхибин Б, които биха били достоверни предвид овитрела и фемарата от октомври. Ще се радвам за съвет и мнение от твоя страна.

# 29
  • София
  • Мнения: 31 128
Здравей, Денис! Историята ми на кратко : при направени изследвания през месец юли АМХ 0.6 като с него не съм пускала инхибин Б. Имах дефицит на витамин Д и В12, от тогава вземам два пъти в седмицата вигантол по 20 капки и един път в седмицата В12 от 1000 мг. Октомври месец правихме инсеминация за съжаление неуспешна като бях на лека стимулация - 5 дни по едно хапче фемара. В началото на Декември месец втора инсеминация на ЕЦ, като бих овитрел, отново отрицателен резултат. Въпроса ми е, кога най - рано мога да си пусна хормонални изследвания +АМХ и инхибин Б, които биха били достоверни предвид овитрела и фемарата от октомври. Ще се радвам за съвет и мнение от твоя страна.
Здравей!
3-4 МЦ, след леката стимулация, може да провериш отново АМХ и Инхибин В.
За витамин Д и В12 - не зная какъв е бил дефицита, но тези дози, според мен, са ниски. Спри ги за 20-на дни и провери нивата, за да може да коригираш дозата.

Общи условия

Активация на акаунт