Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Хормонални изследвания - 10

  • 2 600
  • 58
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 12
Много благодаря!

# 31
  • Мнения: 27
Момичета, препоръчайте добър ендокринолог за проблем при забременяване. Тsh 5,4

# 32
  • София
  • Мнения: 86
Момичета, препоръчайте добър ендокринолог за проблем при забременяване. Тsh 5,4

Привет, на мен познати ми похвалиха много д-р Начев, работи в сградата на Майчин дом, на приземния етаж (ендокринология та), само на частно преглежда доколкото знам, мисля, че прегледът му е 60 лв. Може би е добре да идете на място и да питате, за да проверите дали е така и да осъществи те преглед при него. Успех!

# 33
  • София
  • Мнения: 31 187
Момичета, препоръчайте добър ендокринолог за проблем при забременяване. Тsh 5,4
Преди да отидеш на лекар, изследвай заедно: ТСХ, Т3 и Т4 + ТАТ и МАТ ... за да не ходиш два пъти и за да може веднага лекаря да прецени какво е състоянието на ЩЖ.
Много лаборатории предлагат изгодни оферти на подобни пакети - избери ги да са от една лаборатория ( ако са напр. отделни за различните показатели)

# 34
  • Мнения: 37
Здравейте,
Моля за мнение за следните резултати, направени заради двуседмично закъснение на цикъла :

# 35
  • София
  • Мнения: 31 187
Здравейте,
Моля за мнение за следните резултати, направени заради двуседмично закъснение на цикъла :
Скрит текст:
Здравей!
Е2 е висок, много е вероятно да има киста/ЗФ ... или да има много късна О.?!
Какво точно се случва, може да се разбере, ако те видят и на УЗ.
Ще чакам да споделиш, ако те гледат на УЗ.

# 36
  • Мнения: 37
Много благодаря, Denis,
Гледаха ме на УЗ, преди да пусна изследванията.
Единственото, което казаха е, че лигавицата е много тънка, нищо за киста или ЗФ...
Тъй като последните два месеца бях на кето диета, гинекологът каза, че най-вероятно закъснението е заради нея и да чакам или да предизвикаме цикъла с Дуфастон.

# 37
  • Пловдив
  • Мнения: 362
Здравей denis., обмислям да започна прием на ДИМ (проблем с миоми), знам, че си резервирана към него, но какво изследване да направя за да се ориентирам дали ще е ок? Това са ми хормони от преди година и малко
LH  7.33 U/l 2,40 - 12,60
FSH  8.34 U/l 3,5 - 12,5
Пролактин  262.4 μIU/ml 102 - 496
Естрадиол  89.65 pg/ml 12,5 – 166
Тестостерон 0.13 nmol/l 0,29 - 1,67

Кой е „добрия“ и кой „лошия“ естроген и има ли такова изследване?
Чета това и не мога да свържа с наличните хормони в лабораториите
https://fortwaynephysicalmedicine.com/blog/the-benefits-of-dim

Весело посрещане на новата година Flowers Four Leaf CloverGift

# 38
  • Мнения: 42
Здравейте, дами!
Бих искала да ви попитам дали е удачно да направя хормонални изследвания на 3 ден от МЦ, след предизвиквани с Дуфастон (посрелин прием на 1 янури-5х2 за предизвикване на цикъл, след дърго закъснение и биохична бременност октомври)и доста оскъден МЦ, с ръждиво-кафяв цвят.
Благодаря

# 39
  • Мнения: 25
Здравейте.
Въпроса ми все още е в сферата на вероятностите. Още чакам да ми дойде, но ако ми дойде утре, 3-тия ден се пада в неделя. Проверих сума ти лаборатории, но нито една не работи в събота и неделя. Проблем ли ще е ако LH, FSH и E2 се пуснат на 4-ти ден от МЦ?

# 40
  • София
  • Мнения: 31 187
Здравей denis., обмислям да започна прием на ДИМ (проблем с миоми), знам, че си резервирана към него, но
Скрит текст:
какво изследване да направя за да се ориентирам дали ще е ок? Това са ми хормони от преди година и малко
LH  7.33 U/l 2,40 - 12,60
FSH  8.34 U/l 3,5 - 12,5
Пролактин  262.4 μIU/ml 102 - 496
Естрадиол  89.65 pg/ml 12,5 – 166
Тестостерон 0.13 nmol/l 0,29 - 1,67

Кой е „добрия“ и кой „лошия“ естроген и има ли такова изследване?
Чета това и не мога да свържа с наличните хормони в лабораториите
https://fortwaynephysicalmedicine.com/blog/the-benefits-of-dim

Весело посрещане на новата година Flowers Four Leaf CloverGift
Не мога да помогна - консултирай се с АГ или АГ- Онколог.


Здравейте, дами!
Скрит текст:
Бих искала да ви попитам дали е удачно да направя хормонални изследвания на 3 ден от МЦ, след предизвиквани с Дуфастон (посрелин прием на 1 янури-5х2 за предизвикване на цикъл, след дърго закъснение и биохична бременност октомври)и доста оскъден МЦ, с ръждиво-кафяв цвят.
Благодаря
Здравей!
Да, може да го направиш.


Здравейте.
Въпроса ми все още е в сферата на вероятностите. Още чакам да ми дойде, но ако ми дойде утре, 3-тия ден се пада в неделя. Проверих сума ти лаборатории, но нито една не работи в събота и неделя. Проблем ли ще е ако LH, FSH и E2 се пуснат на 4-ти ден от МЦ?
Здравей!
ЛХ, ФСХ и Е2 са най-обективни, най-точни, най-показателни на 3 ден от МЦ ... ти си преценяваш кога да ги изследваш.

Точно на 3-ти ден от МЦ, при нормален МЦ, без никакви проблеми, в идеалния случай,  съотношението ЛХ:ФСХ е 1:1
На 1-2 ден от МЦ и след 4-ти ден от МЦ, това съотношение се променя.
Когато съотношението на тези два хормона, на 3 ден от МЦ, е различно от 1:1, показва проблем и в зависимост от нивата на ЛХ и ФСХ + Е2, се правят предположения какъв проблем има.
Ако тези хормони са изследвани на 4-ти ден, няма как да се прецени дали има проблем или причината е в това, че са изследвани на 4-ти ден от МЦ.
Ако хормоните са назначени от лекар - спазвате си деня посочен от него и разчитането им, се прави от него.

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 17:57 от denis.

# 41
  • Мнения: 1 124
Скрит текст:
здравейте, на терапия с тироксин съм, ясно че тр да намаля дозата, но как мога да повиша Т3 и Т4? Ниски са, нали, Денис , ако може помощ или съвет , ако някой е успял да качи ниски хормони на ЩЗ

# 42
  • Мнения: 2
Здравейте.
Ще може ли коментар на изследванията ми?
На 31г съм и съм със ПКЯ. Правиме опити за бебче и съм на терапия с Достинекс и Еутирокс 25мг. Преди да започна терапията, TSH-то ми беше 2,52. Пролактина също беше завишен.

Изследванията са правени в първия чист ден от цикъла(т.е 5 ден).

Допълнително са пуснати:

DHEA-S - 0.82ug/ml  -като реф. Граници са: 0,98-3,40.
Ft4 - 15,23 - реф.граници: 12,00-22,00.
Ft3 - 5,90 pmol/l -реф граници: 3,1-6,8.
ПКК също беше назначена и всичко е в норма.

Благодаря предварително за отделеното време! Simple Smile

# 43
  • Мнения: 3
Денис, здравей Simple Smile Blush

Ще съм ти много благодарна ако ми помогнеш да си разясня значението на следните стойности на : LH : 19.06 mU/ml и ЕСТРАДИОЛ : 422.0  pmol/l

Резултатите са от вчера (15тия ден на цикъла ми). Сутринта около 8ч. имах положителен резултат на уринарен тест за овулация, а следобед в 16ч. ме гледаха на ехограф и според моята генеколожка овулацията вече е била настъпила, тъй като тя не видя доминантен фоликул. Видя един (неспукан) с р-р 9мм, като трябва да отбележа, че имам СПКЯ, от два месеца съм на Пикозитол (преди това пих Иногинол, но той не ми помогна особено в нормализирането на цикъла) и последните два месеца цикъла ми е редовен (съответно 29 и 31дни).

Та, въпроса ми е : смяташ ли, че тези стойности на LH и Естрадиол показват овулация? (дадох кръв в 16:30ч., 8-9 часа след положителния уринарен тест) И ако да, то би трябвало да е настъпила вчера през деня, нали така?

Благодаря сърдечно предварително! Simple Smile Flowers Four Leaf Clover

# 44
  • Мнения: 113
Здравейте, ще може ли мнение за тези изследвания, не са с цел бременност. След 2 успешни и безпроблемни бременности съм, последната преди 7 месеца. Назначени са от ендокринолог. Направени са на 5 ден от МЦ. Нередовен след раждането.
Глюкоза ( Glucose )4.90mmol/l3.60 - 6.10
Глюкоза - 60та мин5.34mmol/l3.30 - 8.90
Глюкоза - 120 та мин4.76mmol/l3.30 - 7.80
Креатинин (Creatinine)72.00µmol/lДо 84.00
TSH ( Тиреотропен Хормон )2.030mIU/l0.300 - 4.200
Testosterone ( Тестостерон )2.04nmol/l0.22 - 2.90
DHEA-S ( ДХЕА-С )4.60µmol/l3.20 - 10.004 Androstenedione ( 4 Aндростендион )↑15.900nmol/l1.396 - 11.866
17-OH Progesterone ( 17-OH Прогестерон)¹4.445nmol/lВиж забележка
Insulin ( Серумен Инсулин )32.30mU/l2.60 - 25.00
Insulin ( 60 м post 75g glucose )140.00mU/l
Insulin ( 120 м post 75g glucose )63.60mU/l

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 23:15 от tortaSorehi

Общи условия

Активация на акаунт